Space Mission, I-City, Shah Alam

lepas dah kenyang makan di The Chicken Rice Shop, kitorang mulalah cari port untuk berjimba-jimba . dan disebabkan masa tu kitorang telah dipungpang untuk masuk ke Space Mission dekat I-City tu, maka dengan rela hati kitorang masuk . lagipon tak penah masuk kan . layan je lah . heeee


bila korang masuk dalam nie, akan ada 2 game yang korang perlu buat . tapi kalau korang taknak buat pon takpe . *macam ika nie . hahahaha ! so, untuk game pertama, korang kena naik benda cam kat bawah nie . ika pon taktau ape ke namanya . dah macam skuter pon hadooo . 

ok ! dah tahu nama dia . nie orang panggil Segway tour . korang kena pandai-pandailah ye balancekan badan korang . yang nie memang ika tak naik sebab ika nie mudah cuak . kang satgi semua benda dalam tu ika langgar .






lepas korang dah habis main game tu, korang akan melalui satu terowong . lupa pulak nak amik gambar terowong tu . heeee

credit : GOOGLE

haaaaa ! kat atas tu gambar terowong yang ika maksudkan . then, habis je korang lalu terowong tu, ade game kedua menunggu korang . game kedua nie senang je . tak menakutkan ika pon . ewahhhh . cakap besar punya orang . yang nie pon ika tak sempat nak amik gambar . ika amik kat google je lah ye .

credit : GOOGLE

itulah game yang kedua . game tembak-tembak . korang tembak je lah semua lampu dalam tu . hahaha . tapi ika rase takde efek pon . sebab pistol pon takde bunyi . imaginasi semata-mata tapi bila dah masuk dalam tu kemain beriya tembak . hahahahaha !

bila dah habis game tu, korang akan ke satu sudut di mana ade soalan-soalan kuiz yang korang perlu jawab . kalau nak jawab la . kalau taknak, buat taktahu je lah . then, boleh la korang bergambar sakan dalam tu .


habis je, boleh la keluar ye . hahahaha ! ika rase tak banyak pon benda best dalam tu . mungkin sebab masih baru lagik . mungkin akan ditambah pape lagi kan ? tapi enjoy jugaklah masuk dalam tu even kitorang rase macam ehhh..kejap nye . haaa . lebih kurang macam tu laa .


2 comments:

  1. Kak Azie pernah la pegi I-City tp belum pernah lagi masuk Mission Space ni. Skute tu kat tempat kerja Kak Azie pun ada. Bos belikan ubtuk security guard meronda keliling opis sebab tak penat berjalan kawasan kilang yg luas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ke naik benda tu..ika nie punyalah takut . hahahhahahaa

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com