Sejoli | Movie 73

review movie again . kali nie ika nak review satu lagi movie yang baru je ika tengok . weekend yang lepas, ika ke Kuala Lumpur, hangout dengan kawan-kawan yang setelah sekian lama tak jumpa diorang . so, kitorang plan untuk tengok wayang dulu . weeee

SEJOLI


SINOPSIS ::

Filem SEJOLI membawa penonton mengikuti perjalanan Joe (Bront Palarae) ke Phuket setelah hancur hatinya akibat ditinggalkan Nita (Izara Aishah). Semasa hendak bertolak ke sana, Joe bertemu dengan Gina (Maya Karin) yang turut ke Phuket selepas ditinggalkan kekasihnya Hardy (Remy Ishak). Selepas berlaku beberapa insiden yang menyatukan mereka, mereka mendapat tahu bahawa mantan kekasih mereka, Nita dan Hardy sedang bercinta.
Mereka berpakat untuk membantu antara satu sama lain bagi melupakan bekas pasangan masing-masing, tapi dalam pada masa yang sama mereka masih gagal untuk melupakan bekas pasangan mereka. Dan, apabila mereka mendapat tahu yang Nita akan berkahwin dengan Hardy, mereka bercadang untuk merosakkan perkahwinan tersebut sebagai jalan untuk mendapatkan semula bekas pasangan masing-masing.


Pelbagai taktik kotor dilakukan oleh Joe dan Gina dengan harapan hubungan Nita dan Hardy akan berakhir bersama bantuan sahabat baik mereka Lola (Dira Abu Zahar) dan Tompy (Azad Jazmin) sehingga tibanya hari pernikahan Nita dan Hardy.


credit sinopsis HERE :)


meh ika review sikit naaa . mulanya ika memang takmau tengok movie nie sbb ika rasa ika boleh tengok lain kali . heeee . then, bila dah check movie yang available time tu ade Sejoli dan satu lagi movie . so, kawan-kawan ika decide untuk tengok movie nie . ika pon tanya la kak +Yan Ty  memandangkan kak ty dah tengok movie nie dan hasilnya memberangsangkan . ehhh

bila dah tengok, seriously best . seriously tak merugikan pon sebab korang akan dok gelak je dalam wayang tu . sebab movie nie romantic comedy . kalau ika tak salah la . best wooo ! masing-masing dengan watak yang superb kelakar dan bersahaja . Bront Palarae dan Maya Karin yang giler-giler . tambah pulak dengan watak Azad Jazmin tu . seriouslyyyy sangat terhibur ! jalan cerita yang takde la berat sangat pon . so, boleh terima dengan hati terbuka . ehhhhh . hahahahaha !

selamat menonton ! :)


4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com