Bunga Matahari

baru-baru nie ika ada ikut officemate pegi ke pasar . kat pasar tu ada satu kawasan yang kebanyakannya menjual bunga . pusing punya pusing sampailah ika nampak ada satu kedai jual bunga yang ika paling suka ! terujaaaaaaaa ! terus stop kedai tu dan tanya bla bla bla .

bila dah berkenan, ika pon belilah 2 ketul . uncle tu cakap bunga nie boleh tahan seminggu je . takpe la . berbaloi la dengan harga dia yang murah tu . lagipon dah lama ika cari bunga nie . akhirnyaaaa dapat jugak . heeeee


meh la ika share sikit dengan korang tentang bunga matahari nie . 

pokok bunga matahari (Helianthus Annuus) ialah sejenis pokok semusim dalam family Asteraceae yang berasal dari benua Amerika, dengan kepalanya berkuntum besar . batang pokok bunga ini boleh tumbuh setinggi 3 meter dan bunganya pula boleh mencapai diameter 30cm.


sampai je ofis, terus isi air dalam botol, then masukkan pokok bunga nie . eksaited hoiii ! letak kat meja ofis . ewahhh . cantik pulak nampak meja ofis . berseri-seri . hahahahaha !



tengok meja ika kat ofis . kemas kan ? hahahaha . ini dalam proses nak memindahkan segala bagai barang tu . sebab ika dah tukar unit lain lepas nie . new work station again . semoga berjaya pukpuk :)

so, apa pulak bunga kesukaan korang ?

3 comments:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com