Taklimat Waran Perjalanan Udara Awam (WPUA) oleh Air Asia

Selasa lepas ika terlibat dengan Taklimat Waran Perjalanan Udara Awam (WPUA) . taklimat nie diberikan oleh Air Asia . dan taklimat nie diadakan di Marina Putrajaya . ika tak penah sampai tempat tu . Putrajaya tu penah la sampai . tapi taktau la pulak ada Marina kat situ . taklimat tu dari pagi sampai lah ke petang .

sebenarnya, taklimat nie untuk bahagian kewangan . ika dah pencen dok bahagian kewangan . back to kerja hakiki ika iaitu S . tapi ika pegi nie pon sbb ganti orang lain . hohohoho . takpe la . timba ilmu . ewahhhh :P


sampai sana, punyalah ramai orang . semuanya dari pelbagai jabatan dan kementerian dari Perak, Putrajaya, Melaka dan ade juga dari Sarawak . first sekali, ika ingatkan taklimat tu dibuat dalam dewan . bila dah sampai sana, haaaaaa ! sekali diorang buat taklimat ala-ala garden wedding . perghhhh . panas kot . dah la cuaca sekarang nie memang tengah panas kaw-kaw . bertabah je lah kan . satu pengalaman baru :)

nasib baik la kan dia bagi goodies yang barang dalam tu baik punyeeee . siap dengan kipas lagi . boleh la mengepak-ngepak kat tengah panas tu . hahahaha



majlis perasmian diadakan selepas rehat . so, majlis dimulakan dengan persembahan Tempur Tanpa Senjata (TTS) oleh Askar Wataniah Air Asia . TTS nie ika penah belajar masa masuk PLKN dulu . best la jugak . heeeee



perasmian WPUA dan Big Card :)

persembahan oleh Azlan & The Typewriter :)


sebenarnya banyak benda baru yang diperkenalkan oleh Air Asia untuk waran perjalanan udara awam nie . sebab tu diorang buat taklimat mengenai WPUA nie . tapi seriously ika tak concentrate pon sbb panas hoi . berkepuk-kepuk dah ika tengah panas tu . nasib ada la jugak angin sekali sekala . hahahaha !

ada la jugak ika dengar soalan dan pendapat orang lain mengenai Air Asia . ika rasa taklimat nie lebih kepada sesi soal jawab . bagus la jugak kan ? sekurang-kurangnya dapat la diorang tahu kelebihan dan kekurangan perkhidmatan diorang .

taklimat nie habis dalam pkul 4.30 petang camtu la . nasib baik habis awal . tak tahan dok tengah panas . ada yang beruntung sbb datang awal, dapatlah diorang dok bawah khemah . kena pulak dengan kipas yang besar tu . syokkk nye . kitorang hanya mampu berteduh di bawah pokok yang besar . ehhh


tengoklah betapa happy nya pukpuk sebab dah habis taklimat . hahahaha . tak sabar nak balik . dapat belon pon jadilah kan . sejuk sikit hati nie . hahahahahaha !



muka happy kitorang sebab dah habis taklimat . ewahhh . misi seterusnya sebelum balik . ke mana kah kitorang ? tungguuuuu . oh ya ! kalau korang nak tahu mengenai WPUA tu, boleh la ke laman web Air Asia . ika nak terangkan pon karang salah pulak maklumat . heeeee


4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com