Paku | Movie 70

review filem again . yang nie ika tak tengok kat panggung wayang . tengok online . wkwkwkw . sebenarnya tak berani pon nak tengok . sebab tu tak tengok kat panggung wayang . tengok online nie boleh jugak skip-skip . ehhh :P

PAKU


SINOPSIS ::

Paku mengisahkan Fahmi amat mencintai isterinya Riana dan tidak dapat menerima kenyataan Riana sudah meninggal dunia . Oleh kerana ketaksuban terhadap cintanya itu, dia sanggup mencari bomoh untuk menghidupkan semula Riana . Mereka disatukan sehingga Riana melahirkan seorang anak .



Selepas Fahmi bersama Riana, Fahmi yang selama ini dikatakan malas bekerja dinaikkan pangkat dan mendapat hadiah daripada majikannya . Namun, pelbagai tragedi menimpa rakan pejabat yang cemburu padanya . Fahmi sedar segala yang diperoleh itu selepas dia hidup semula dengan Riana .

credit [LINK]


Review :

Filem nie seriously lain . walaupon hakikatnya takutttt wei nak tengok . tp yang berlakon Riana tu cantik maaa . heeee . bagi ika filem nie best . sebab bila dah tengok lepas Riana tu dah dipakukan, jadi eksaited nak tahu apa yang jadi lepas tu . bila Riana tu bersalin, ika nie tertanya-tanya jugak anak dia tu betul hidup ke ? kalau hidup, anak dia tu manusia atau hantu ? tapi seriously memang best . 

even sayang mana sekalipun kita seseorang tu, kalau dah dia meninggal, kita sepatutnya terima dengan redha . bukan buat perkara-perkara camni . banyak pengajaran sebenarnya dalam filem nie . tak semua orang kita sayang tu akan kekal bersama kita . ajal maut itu telah pun ditetapkan . 


10 comments:

  1. Ika...k.ma klau citer seram mcm ni mmg mintak maap la dik ...idak le nengoknye..;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ika pon penakut jugak kak maa..tp sbb tgk online, boleh la ika main skip2 . hahahaha

      Delete
  2. Kebetulan semalam baru jek beli vcd Paku nie. Nie yang excited nak tengok! :D

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com