Backyard Monsters & Dinosour, Putrajaya

sementara ada waktu rehat masa dengar Taklimat WPUA, ika dengan kak +noorhaidaz eyda sempat la p masuk tengok dinosour . hahahaha ! sebenarnya benda nie dah nak habis . hari nie la habis nya . 28 Feb 2014 . sebenarnya bila nak masuk kat situ, ika rasa macam kakak bawak adik jalan-jalan kenal dinosour . hahahahaha ! kan Kak Haida ? :P

masuk haritu, kitorang bayar RM10 untuk dewasa . kalau untuk kanak-kanak pulak RM6 . ika masuk berdua je haritu dengan Kak Haida . terima kasih la Kak Haida ye sebab layan karenah ika . maklum la masa tu ada 5hengget je dalam poket . cari ATM kat situ takde pon . tapi teringin nak masuk . errr



kalau korang tak boleh terkejut, takyah la masuk tempat-tempat cenggini ye . hahahaha ! perasan berani sungguh ika nie . sebenarnya, masa mula-mula nak masuk dalam tu ada tirai, ika selak je tirai tu, terus nampak tarantula besarrrrr hoi ! terkejut ika . dah la siap sound effect dengan bergerak bagai lagi . cuak dah tapi cubalah kan berlagak cool  . ewahhh .



banyak la jugak dinosour yang ika sempat beramah mesra hari tu . jinak rupanya diorang nie . ewahhh . sbb dah boleh terima sound effect dengan pergerakan diorang tu, boleh la nak cakap besar . hahahaha . baru nak berani :P




masa kitorang masuk nie, takde orang pon sebenarnya . yang ada hanya satu pasangan bawak anak-anak diorang kenal dinosour gamaknya . heeeeee . budak, biasalah kan bila masuk tempat 'seram' macam nie . menangis bagai . sampaikan ika pon rase nak menangis . ehhh




kat dalam tu takdelah luas sangat kita kena berjalan . dia macam satu pusingan . tapi siap ada tempat duduk yang diorang sediakan in case kalau kita penat kan ? penat ? penat layan dinosour yang suka buat itewwww terkejut tau . hahahaha !




sebenarnya, ika taktau ape motif kasut besar tu dalam pameran nie . errr . tapi takpe la . abaikan . huhuhu . dalam pameran nie korang akan dibahagikan kepada dua section . satu section yang mempamerkan dinosour dan satu lagi yang mempamerkan backyard monster . backyard monster tu korang boleh la jumpa semut, kala jengking and segala bagai monster tu .






dah habis pusing satu pameran tu, boleh la keluar ye . ehhh ! takla . kalau korang rasa tak puas lagi bermesra dengan dinosour tu, pusing la sekali lagi macam yang ika dengan Kak Haida buat . hahahaha ! dan the last one bergambar dengan backyard monster kat bawah nie . ape ke nama dia entah . yang penting, dia bergerak tauuuuu . hehehe


dapat jugak menggembirakan diri sendiri kan ? daripada dok berpanas-panasan dengar taklimat tu, masuk tengok dinosour . sejuk sikit rasa . hehehehe . lepas nie dah tak jumpa dinosour . jumpa benda lain la pulak . 


4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com