Balqis | Telemovie 12

mesti ramai yang tengok telemovie Balqis kan semalam kat tv3 . heeee . ika adalah salah seorang yang menontonnya semalam . biasanya ika nie kalau pukul 10 malam dah melekat kat katil . hahaha . malam tadi tak tahu kenapa tergerak hati nak tengok cerita si Balqis nie .

BALQIS

google :)

SINOPSIS ::

Balqis merupakan anak kepada Yamin seorang nelayan dan Anis yang membantu suaminya menjual barang terpakai . Meskipun susah, Anis mengutamakan pelajaran dan agama kepada Balqis . Satu hari, Yamin mengajak Anis berpindah ke Kuala Lumpur untuk mengubah kehidupan mereka .

Malangnya, setibanya di Kuala Lumpur, mereka tiada arah tuju . Suatu hari, ketika tertidur di sebuah bengkel, Balqis terbangun untuk membuang air kecil . Tiba-tiba seorang lelaki Bangladesh menawarkan diri menemani Balqis . Keesokan harinya, Anis terkejut melihat Balqis muncul dengan darah di seluarnya . Mungkinkah Balqis ... ?



Review :

seriously citer nie best . dan sangat tak rugi ika tengok . hahahahaha ! part yang mula-mula tu nak nangis dah rasa time si Balqis tu kena rogol . kesiannnnnn . kesempitan hidup menyebabkan diorang terpaksa hidup merempat dan terpaksa mencuri . erm . lakonan Balqis tu memang menjadi . dan superbbbb best ! watak yang dia bawak tu memang menjadi :)


10 comments:

  1. akk takleh tengok citer sedih ni... nangis beria nanti... kesian anis

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kak . sedih benor cite nie T_T

      Delete
  2. kena sedia 1 kotak tisu kalo tonton citer ne

    ReplyDelete
  3. cik nor pon lyn walaupon sakit kepala..:)

    ReplyDelete
  4. mmg terbaik drama ni. akak mmg suka drama dan filem arahan eirma fatima. bnyk mesej dan pengajaran yang kita bole ambil contoh. nak2 pulak si balqis ni yg berlakon kan, mmg happening giler ah..pandai dia berlakon dan menjiwai watak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak .. mmg best giler dia berlakon :D

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com