penghilang stress

camne korang menangani masalah bila terlampau stress ? camne korang hilangkan rasa stress tu ? hehehe . nak jugak ika tau . bagi ika, bila ika terlalu fikir akan satu-satu perkara, ika akan makan aiskrim . sebab bagi ika, aiskrim adalah salah satu penghilang stress yang baik . hehehe .

baru-baru nie ika agak stress la dengan segala masalah yang melanda jiwa dan raga . ewahhh . tapi sbb nak bg nampak 'cool', kenalah berlagak macam takde pape hal .

then, lepas je balik keje, paksa kakak satu rumah ika nie p cari aiskrim . disebabkan ika malas nak singgah supermarket semata-mata nak beli aiskrim je, terpaksa la kakak nie pusing satu taman tu cari kedai runcit . ika rasa lebih 3 kedai kot yang ika masuk cari aiskrim . hahaha . punye lah banyak songeh . taknak yang kecik . nak yang dalam bekas besar . taknak perisa lain, nak coklat saje . jenuh la kakak nie dok layan ika haritu . mohon dia bertabah . hahahaa

akhirnyaaaa ! jumpa jugak kedai yang jual aiskrim nie . mahal pon mahal lah . janji dapat . sampai je rumah, apa lagi . terus diterkamnya aiskrim tu . hahaha


betapa nikmatnya dapat makan aiskrim malam tu . hehehehe . tinggallah lagi separuh . 


separuh lagi tu ika makan pulak dengan strawberry . buat strawberry cicah aiskrim coklat . hahaha . takde keje kan . saje nak try . manalah tahu sedap . tapi seriously memang sedappp ! hahaha . berbaloi-baloi :)



sedap hoi hoi ! kalau camni, rasa nak stress saja lah . hahahaha . stress je, makan aiskrim . bestnyeeeee . best part makan aiskrim la . yang tak best part stress tu . ehhh . btw, apa pulak cara korang hilangkan stress . jom kongsi :))


8 comments:

  1. Sedapnya..lagi sedap kalau durian flavoured..mocha..yam..shafiq jemput melawat kembali na :)

    ReplyDelete
  2. menangis... sy hlgkan stress ngan cara tu....

    ReplyDelete
  3. sedapnya makan aiskrim T.T
    samalah, kita kalau stress pun kadang kadang makan aiskrim ;D

    ReplyDelete
  4. sedap tuh strawberi lawan ice krim ...

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com