Lawatan Orang Asli ke Raub, Pahang | Day 4

bersambung dari hari ketiga . 

untuk hari keempat nie, pagi-pagi lagi kitorang dah gerak ke Perkampungan Orang Asli di Pos Buntu, Raub, Pahang . di sana nanti, diorang akan melawat ke kilang buluh yang diusahakan oleh orang asli .sampai di kilang buluh tu, diorang diberikan taklimat mengenai kilang buluh yang diusahakan tersebut .
sebelum nie diorang buat pelbagai jenis barangan yang berasaskan buluh seperti chopstick, tikar dan banyak lagi la . tapi disebabkan beberapa masalah yang tak dapat dielakkan, diorang terpaksa stop untuk buat barangan tersebut dan fokus kepada satu barang sahaja .

then, diorang ditunjukkan bagaimana proses untuk memotong buluh sehinggalah kepada proses terakhir untuk menyiapkan barangan berasaskan buluh .


satu pengalaman baru dapat tengok proses memotong buluh menggunakan mesin . bukan senang nak buat satu-satu kerja tu . so, kenalah usaha bersungguh-sungguh .


2 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com