Lawatan Orang Asli ke Kuala Nerang, Kedah | Part 2

bersambung . .

kalau part 1, kitorang ke Stesen Pembangunan Komoditi . so, untuk part 2 pulak, kitorang ke Lembaga Getah Malaysia, Padang Terap . yang untuk part 2 nie ika share kan dlu tentang aktiviti kitorang kat dalam ladang getah ye . untuk masuk ke dalam ladang tu, kitorang kena naik lori cam kat bawah nie .

perjalanan untuk sampai ke ladang tu lebih kurang 3km . then, bas memang tak boleh nak masuk . makanya, terpaksalah naik lori nie untuk masuk ke dalam . jalan dia agak mencabar dan yang penting, dikelilingi oleh pokok getah . hahahaha !


dan bila sampai je kat atas sana tu mulalah teruja . sebab kawasan dia luas sangat . penuh dengan pokok getah . dan masa kitorang pegi tu musim hujan . sejukkkkk sangat . dah rasa macam kat Cameron Highlands -_-

pejabat RRIM :)



di sana, kitorang diberikan taklimat mengenai pokok getah oleh pegawai dari Lembaga Getah Malaysia .




lepas dah habis dengar taklimat, kitorang dibawa ke satu tempat tanaman getah . kat sana kitorang diberikan taklimat pula mengenai cara-cara dan etika semasa proses penanaman dan penjagaan pokok getah :)





memang best join aktiviti camnie . walaupun hujan, namuk tetap ku redah . hahahaha ! nak buat camne kan . dah musim hujan time tu . pasrah je lah . lagi pulak itu semua kan pengalaman :)

bersambung . . .


No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com