Lawatan Orang Asli ke Kuala Nerang, Kedah | Part 1

awal bulan 12, ika terlibat dengan lawatan orang asli ke Kuala Nerang, Kedah . sebelum nie ika dah join lawatan orang asli ke Raub, Pahang . so, kali nie ke Kedah pulak dan semestinya orang asli dari daerah yang berlainan :)

so, untuk part 1 nie ika nak sharekan dengan korang tentang lawatan kami ke Stesen Pembangunan Komoditi Gajah Mati, Jabatan Pertanian . sebenarnya nie adalah pertama kali ika ke sana dan jugak pertama kali ika ke Kuala Nerang, Kedah . hohohoh . sejak keje camnie, dah banyak tempat baru ika kenal :)


so, bila dah sampai kat sana, kitorang diberikan serba sedikit penerangan mengenai Stesen Pembangunan Komoditi nie . kat sini sebenarnya terdapat pelbagai jenis tanaman untuk pengetahuan korang la . ada jagung, mangga, betik dan banyak lagi lah . seriously memang banyak .



kitorang kat sana dari pagi sampailah ke tengahari . selepas taklimat, kitorang dibawa untuk berjalan sekitar kawasan tersebut . dan sememangnya kawasan tu memang luas . dan kitorang juga diajar untuk membuat cantuman pada pokok .

dan hasil tangkapan ika pada hari tu ialah gambar bunga . hahahaha ! banyak betul bunga kat dalam kawasan tu . cantik pulak tu . ika pulak baru belajar nak guna Note II nie padahal dah lama beli . baru nak explore part kamera -_-





jom tengok kawasan sekitar dalam stesen nie . 




haaaaa . luas kan ? macam-macam jenis pokok ada kat dalam nie . jenuh nak baca satu-satu . hahahaha . kalau nie kebun ika, memang tak larat la nak jaga . luas sangat . ehhh ! :)


bersambung . . .

2 comments:

  1. Cmbest je ika dpt bjalan.
    G pulak kt kwsan pdalaman
    Mmg terbaek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best . satu pengalaman yang berharga :))

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com