Lawatan Orang Asli ke Kuala Nerang, Kedah | Part 1

awal bulan 12, ika terlibat dengan lawatan orang asli ke Kuala Nerang, Kedah . sebelum nie ika dah join lawatan orang asli ke Raub, Pahang . so, kali nie ke Kedah pulak dan semestinya orang asli dari daerah yang berlainan :)

so, untuk part 1 nie ika nak sharekan dengan korang tentang lawatan kami ke Stesen Pembangunan Komoditi Gajah Mati, Jabatan Pertanian . sebenarnya nie adalah pertama kali ika ke sana dan jugak pertama kali ika ke Kuala Nerang, Kedah . hohohoh . sejak keje camnie, dah banyak tempat baru ika kenal :)


so, bila dah sampai kat sana, kitorang diberikan serba sedikit penerangan mengenai Stesen Pembangunan Komoditi nie . kat sini sebenarnya terdapat pelbagai jenis tanaman untuk pengetahuan korang la . ada jagung, mangga, betik dan banyak lagi lah . seriously memang banyak .



kitorang kat sana dari pagi sampailah ke tengahari . selepas taklimat, kitorang dibawa untuk berjalan sekitar kawasan tersebut . dan sememangnya kawasan tu memang luas . dan kitorang juga diajar untuk membuat cantuman pada pokok .

dan hasil tangkapan ika pada hari tu ialah gambar bunga . hahahaha ! banyak betul bunga kat dalam kawasan tu . cantik pulak tu . ika pulak baru belajar nak guna Note II nie padahal dah lama beli . baru nak explore part kamera -_-





jom tengok kawasan sekitar dalam stesen nie . 




haaaaa . luas kan ? macam-macam jenis pokok ada kat dalam nie . jenuh nak baca satu-satu . hahahaha . kalau nie kebun ika, memang tak larat la nak jaga . luas sangat . ehhh ! :)


bersambung . . .

2 comments:

  1. Cmbest je ika dpt bjalan.
    G pulak kt kwsan pdalaman
    Mmg terbaek.

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com