Healthy Strawberry Farm, Cameron Highlands

for the first time ika pegi Cameron Highlands . tak penah pon ika jejakkan kaki ke sana . heeee . Alhamdulillah dapat jugak pegi . kalau ikut perancangan ika, bulan 1 nanti baru ika nak pegi sini . tapi kita hanya mampu merancang . kan ? :)

so, ika nak share dengan korang salah satu tempat yang ika singgah kat sana iaitu Healthy Strawberry Farm . 


dekat Healthy Strawberry Farm nie korang boleh jumpa banyak sangat bunga-bunga dan kaktus . tapi mostly bunga la . dan seriously betapa eksaited nya ika nie bila tengok bunga . yes ! i do like flower . tapi ika hanya suka tengok bunga . tak suka simpan bunga . not too addicted la . suka tengok bunga yang warna dia Ya Allah cantik sangat . geram rasa . hehehe


dan kat bawah nie adalah bunga kegemaran ika selain daripada tulip . bila dah dapat tengok camni, mula la rasa geram . geram nak beli tapi bila ika fikir balik, ika nie bukan ada masa pon nak jaga bunga-bunga nie . sayang je kalau ika beli tapi tak sampai satu hari dah rosak . pastu mula la nak menangis bagai . so, langkah terbaik ialah tengok sahaja . hahaha





macam-macam jenis bunga yang korang boleh tengok dan beli kat sini . dan harga pon sangat berpatutan . bestnye kalau nie kebun ika . hahaha !




oh ya ! pokok kaktus pon ada . yang paling penting, kaktus kat sini comey sangat hoi ! warna warni . cute . geram nak angkut semua bawak balik rumah . kecik dan cute ! heeee



dan kat sini juga ade kedai cenderahati . dan for sure la kedai jual strawberry . ika pon ada jugak beli strawberry kat sini . seriously sangatlah manis . dah sampai rumah pon, still lagi rasa manis tu . sbb ada sesetengah orang cakap, manis tu masa kat cameron je . Alhamdulillah, manis tu sampai ke rumah . heeee


so, untuk korang yang suka ke Cameron Highlands tu, boleh la ke Healthy Strawberry Farm nie . best :)


3 comments:

  1. rasanya klu saya pi sana , penuh la keta tu dgn bunga - bunga yg saya borong ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. bunga kat sana seriously sangat cantik . geram pulak rasa ^^

      Delete
  2. bos sally bawak blk strawberry dgn tomato ceri kering...dari sini...sedap!

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com