Program Transformasi Minda | Day 6 Part 2

entry bersambung . . .

lepas dah jawab exam, kitorang diberikan pula bekalan makanan sepanjang berkhemah nanti . dan masa nie kitorang tengah siap-siap untuk agih barang kepada setiap ahli kumpulan . kiranya, berat sama dipikul, ringan sama dijinjing . ehhh . 












nampak kan betapa teruja nya kitorang . hahaha . first time naik lori nie . kitorang bertolak dari Trolak menuju ke Sungai Siput dengan lori nie . pengalaman yang takkan dilupakan sampai bila-bila .





ada nampak kitorang nie cam tahanan tak ? hahaha . first time naik lori . nasib baik la tak muntah . syukur Alhamdulillah . perjalanan kitorang ke Transit JAKOA Sungai Siput makan masa dalam 3 jam lebih kalau ika tak silap la .

then, kitorang stop kat transit tu jap untuk makan dan solat sebelum meneruskan perjalanan kitorang ke perkampungan orang asli .perjalanan ke sana makan masa lebih kurang 2 jam lebih la memandangkan kitorang naik lori . kalau nak 4x4 kejap je . heee




bermulalah perjalanan kami ke perkampungan orang asli . tengok la keadaan jalan nya . hewhew . yang nie kira ok la kan sbb jalan batu . yang lepas tu takdak dah batu-batu nie . hahaa . memang extreme la habaq hang . kitorang dalam lori tu dah melambung-lambung kat belakang . tapi itulah namanya PENGALAMAN :)

then, sampai di satu kampung, kitorang diturunkan kat sana . sebab kitorang akan berjalan kaki untuk sampai ke Pos Yum . bukan lori tak boleh sampai ke sana, cuma sebagai satu latihan untuk kitorang . nak bagi kitorang rasa camne penatnya . hahaha !








nak tengok keadaan kitorang yang kena berjalan selama 2 jam lebih kot . kalau tak salah ika kitorang jalan kaki dalam 3-4 km camtu la . bunyi cam dekat tapi hakikatnya jauhhhhh . tunggu next entry utk tgk cmne la keadaan kitorang bila dah kena berjalan tu .

bersambung . . .


No comments:

Post a Comment

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com