Alor Setar, Kedah for the first time ! :D

hai ! kali nie nak share journey ika ke Alor Setar, Kedah pulak . sebenarnya kitorang ke Kedah nie untuk satu program . so, kitorang pegi sana dan tido di T Hotel . nanti la ika review hotel tu ye . 

ika bukan pertama kali datang ke Kedah tapi kiranya nie first time ika pegi Alor Setar, Kedah . dulu ika belajar di Matrikulasi Changlun . tu pon kejap je . so, tak sempat la nak merayap ke mana . heeee .



kitorang gerak awal pagi . then, otw ke sana, tayar van yang kitorang naik tu pancit hoi ! hahaha . 




tengok la betapa teruknya tayar . erm . so, kitorang call plus . tunggu diorang sampai . tapi dalam masa tengah tunggu tu, buat la jugak kan . mana tau kot boleh baiki sendiri . wkwkwkw


then, lepas dah setel tukarkan tayar van tadi, kitorang teruskan perjalanan ke Alor Setar, Kedah . perjalanan masih jauh . ececece . dengan cuaca yang baik, kira ok la kan .


kitorang sampai sana dah petang kalau ika tak salah . then, check in hotel . hotel tu nanti la ika review ye . hehehe . pastu siap-siap untuk keluar pegi Pekan Rabu . alang-alang dah ade kat Alor Setar . hewhew .

gambar bawah nie bukan dalam tandas ye . hahahaha ! nie betul-betul depan bilik kitorang menginap tu . siap ada cermin dengan sinki lagi .


jom lah kita ke Pekan Rabu ! :D







first time pegi Pekan Rabu . too excited . macam-macam ada . lebih kurang Pasar Siti Khadijah la kot kalau dekat Kelantan . so, lepas dah seharian penat berjalan-jalan, balik hotel dan tidoq ! hahahaha . esok ada program pulak :D


4 comments:

  1. kak fiza penah 2,3 kali jugak ke Kedah .Kursus .Cuma yg latest last month , g jenjalan ke Alor Setar :p . seronok tgk negeri org :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt best kak . ika suka jalan2 . hahaha . rasa cam nak pegi semua negeri ^_^

      Delete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com