ika dan bendang

baru-baru nie ika ada ikut kakak satu rumah nie pegi rumah pak cik . pak cik actually our neighbour kat kuarters tu . tapi weekend tu pak cik ajak kitorang pegi kampung dia . so, ika pon ikut lah kakak berdua tu pegi rumah pak cik dgn mak cik kat kampung . lagi pulak itu adalah pertama kali ika ke sana . 

agak teruja bila diorang dok bercerita pasal sawah padi . just imagine yang dapat lah feeling macam dalam cerita tu . dok main kat sawah padi . ewahhh . nak buat camne . orang tak penah masuk sawah padi . hahahaha !

then, bila sampai kat kampung tu, bukan musim padi tu di ape entah . ika pon tak tahu . so, kering kontang la gamaknya kawasan tu . jadilah bendang :)





itulah gambar kawasan rumah pak cik . seee . takdak padi kan ? sedihnya ika hari tu . takde rezeki nak feeling gegirl kat sawah padi tu sambil main lintah . ehhh . 



itulah budak perempuan yang baru nak kenal bendang . kesiannya kat dia . takde rezeki nak tengok sawah padi . tengok bendang pon dah kemain eksaited sampai sanggup berpanas . tengok sawah padi nnt, camne la gamaknye ye ? hahahaha



2 comments:

  1. kalau ada padi best, hijau je...sejuk pemandangan :)

    ReplyDelete
  2. dulu masa saya pegi sawah tengah menghijau. cantekkk

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com