Tutorial D.I.Y Live Wallpaper di Handphone | APPS

beberapa minggu lepas, ika ada post gambar wallpaper fon ika kat Instagram . so, lepas dah post gambar tu, ramai la yang dok tanya ika camne nak buat wallpaper yang kiut camtu . ehhh . dan disebabkan ika penat nak bagitahu sorang demi sorang, maka terhasillah entry berbaur tutorial nie . hahahaha !

nie ika buat kat Samsung Galaxy Note II ika . kalau korang nak cuba, boleh la . Insyaallah takde pape yang bahaya . heeee . so, macam mana nak buat fancy wallpaper kat fon cam gambar kat bawah nie . sekarang kita nak hasilkan wallpaper kita sendiri . D.I.Y habaq hang ! :)


1. korang kena install applications nie dulu | VLife livewallpaper . simbol dia kat play store tu bentuk segi tiga pastu warna-warni . hehehe . download kat Play Store ye :)



2. then, bila korang dah install applications nie, akan keluar dia punya apps tu . korang boleh review la apa yang ada dalam tu . pilih yang mana korang nak jadikan wallpaper sementara .



3. lepas tu, korang buat cam dalam gambar kat bawah nie . tekan kat wallpaper tu .


4. pastu bila korang tekan Wallpaper tadi, akan keluar cam gambar kat bawah nie . so, korang cari Live Wallpaper .

  

5. bila korang dah tekan Live Wallpaper tadi, keluar la yang cam kat bawah nie . makanya, korang kena lah tekan kat VLife Super Q Dough tu .


6. pastu keluarlah wallpaper yang korang pakai sementara tadi . bila dah keluar wallpaper tu, korang akan nampak gambar yang ika dah 'square'kan kat bawah nie . korang tekan kat situ pulak .


7. then, keluarlah cam kat bawah nie . korang akan nampak "Background", "Decorations", "Effects", "More" . korang download la dulu segala bagai background, decorations and semua2 tu . pastu, pandai-pandai koranglah buat wallpaper korang sendiri .


selamat mencuba . untuk sebarang pertanyaan, korang boleh pm ika kat fanpage ika :)




11 comments:

  1. Salam ziarah Ika, comel sangat2 blog Ika ni tau. Thanks for the tutorial ya. Kena download dulu lah application tu ;)

    ReplyDelete
  2. Thanks bg tutor berguna nih...akak pun pakai note 2 gak..dh lme cri cre nk wat wallpaper cute mcm nih

    ReplyDelete
  3. Hai doktor gigi , nama kita atikah juga :)

    ReplyDelete
  4. salam singgah. menarik ni. boleh install gak. tq.

    ReplyDelete
  5. salam kenal dr m3h..nice blog..
    done follow sini

    ReplyDelete
  6. comelnye wallpaper..alaa tapi takde phone canggih nak buat..wuwu T_T

    ReplyDelete
  7. menarikkkk... tapi momoy telefon biasa saja

    Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia - MOMOY blogirl

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com