jom hantar mesej raya

hari nie tersangatlah rajin . entah kenapa . hahaha . so, kali nie ika nak share dengan korang salah satu cara untuk hantar ucapan hari raya untuk yang tersayang . siap boleh menang aiskrim lagik ! best kan ? so, meh nak tunjuk .

ucapan yang kita hantar nnt akan dihantar lepas tarikh last campaign nie . oh ye . submissions nie berakhir pada 21 Julai 2013 . cepat ! dah nak tamat . hehehe


1. korang ke laman web nie dulu | http://www.huntfortheotherhalf.com.my/ . lepas tu korang akan nampak cam gambar kat atas tu kan ? :) . 

2. korang pilih la nak LOGIN WITH FACEBOOK atau pon PLAY AS RANDOM BUT AWESOME USER . cam ika, ika amik yg login guna fb tu sbb senang sikit nanti . hehehe


3. pastu korang tengok la dulu si Aiman tu . hahaha . kesian dia tak boleh balik raya . ehhh . kalau korang taknak tengok, SKIP je lah .


4. then, korang tekan kat CLICK HERE TO FIND OUT NOW !


5. klik pulak SEND YOUR MINTA MAAF MESSAGE NOW ! :)


6. korang akan nampak cam kat atas nie . so, korang pilih la YES atau NO . ika buat YES . sebab kawan ika tu ada dalam fb . so, ika tunjuk cara yang YES lah ye . kikikiki



7. pastu kuar la senarai kawan-kawan dalam facebook korang tu . disebabkan ika malas nak scroll, so ika taip je terus nama dia . 


8. then, bila dah kuar nama kawan tu, korang klik gambar kawan korang tu . pastu tekan NEXT :)


9. then, akan kuar form untuk kawan korang tu cam kat atas nie . makanya, korang isilah segala bagai yang diorang nak tu . tekan NEXT :)


10. pastu akan kuar form untuk kita punya pulak . so, korang isilah semua yang dia tu . kalau korang login dgn fb, keluar la gambar dp fb korang tu . kalau tak login dgn fb, ika rasa takde kot gambar korang . hehehe . pastu tekan NEXT :)


11. then, bila dah siap isi kedua-dua form td, kuar cam kat atas nie . form untuk korang tulis ucapan korang tu . tulis la panjang-panjang sbb dia bagi 300 patah perkataan ! hahaha . kalau rajin, PREVIEW la dulu . kalau malas, SEND je terus .


12. kalau korang PREVIEW, akan kuar cam kat atas nie . camtu la bentuk mesej yang akan dihantar nanti . kalau dah puas hati, korang SEND IT ! kalau rasa nak touch up ayat korang tu bagi kaw lagi, START AGAIN ! :)


13. ok . done ! selamat mencuba :)


5 comments:

  1. "Singgah Sahur Salam Ukhwah OhBlogger Malaysia - www.myvitrd.com"

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com