asthma :)

dua hari lepas ika dilanda asthma . ceh ! biasa dapat bertahan la jugak kan . saje nak tunjuk kuat . hahaha . takmau la orang tengok kita sakit . orang tengok kita lemah . pastu mulalah ada yang cakap budak manja and what so ever . tak nak mengaku kalah . hehehehe .

balik keje petang tu, kemain hujan lebat . pastu sempat lagi singgah drive thru kat mekdi . kahkah ! tak tahan nye p mintak yang set large . tudiaaaa . sampai umah kemain bedal je makan semua . sekali belah malam tu tak boleh nak nafas . dah la sejuk kemain . haishhhh .

tapi still gagahkan diri bangun pagi-pagi terus p mandi dengan harapan dapat la p keje . tapi harapan hancur musnah . wuwuwuwu . still lagi sesak nafas . so, terpaksa amik mc . dok kat rumah . 


dok rumah sampai petang, sementara kakak-kakak housemate p keje . ingat boleh la tido jap sebab belah malam tak boleh nak tido lena . tapi still tak boleh nak lelap . dok la tang mana pon susah nak tido . kakak p keje tapi risau adik dia kat rumah . hahaha . siap pesan dekat mak cik sebelah rumah suruh p tengok ika kat rumah . kemain diorang risau . adik dia siap dok joget-joget kat rumah . errr .

belah petang ika still rasa tak best, so, kenalah p klinik . takut nanti melarat . lagi pun pakai pam tu bukan tahan lama . kejap je dapat tahan . then, datang balik asthma tu . jenuh la nak kena sedut . last-last p sedut kat klinik lagi syok sampai berguguran ayaq mata . hahahaha



sakit tu kan penghapus dosa-dosa kecil . so, takmau sedih-sedih ye ika . ececece . bertahanlah selagi kamu boleh bertahan :) dan ubat tu bukan untuk perhiasan semata-mata . kahkahkah .

dan esoknya ika bekerja seperti biasa walaupun masih kurang kestabilan di jiwa dan raga nie . boring tau dok rumah sorang-sorang . baik p keje . heeeee

get well soon ika *cakap kat diri sendiri





1 comment:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com