Petrosains, KLCC

bersambung dari entry Sultans of Science, KLCC :)

lepas dah habis jalan-jalan kat Sultans of Science, ika dengan sepupu p beratur pulak untuk masuk dalam Petrosains . beratur nak cakap lama, lama la jugak . sebab kena tunggu turn nak ke Dark Side . tu yang lama sikit .

bila kat Dark Side tu punyelah syok habaq hang naik benda tu . tapi memang dark la . hahahaha . kitorang naik yang macam cendawan tu untuk masuk ke Petrosains . syokkkk !

jom tengok gambar sekitar Petrosains :)




mainan itu hanya ilusinasi semata-mata . heee

tu baru permulaan . kemudian, ika dengan sepupu masuk ke satu lagi bahagian kat dalam petrosains tu . kat sini kitorang jumpe dinosaurs . yang syoknye bila dinosaurs tu nyanyi ! hahahaha . siap gerak-gerak lagik . hehehe






then, kitorang ke bahagian seterusnya pulak . banyak bahagian dalam Petrosains nie . kat dalam nie memang luas la dan banyak sangat benda menarik yang kita boleh tengok dan cuba . heee



bukan sahaja kat Sultans of Science ada stand up show . kat Petrosains pon ade . sempat la singgah jap tengok stand up show tu . syok !

save our earth ! :)

yang syok kat bahagian yang nie adalah main bayang-bayang cam kat bawah nie . seriously memang sangat seronok ! hahahaha . 





kita ke bahagian seterusnya . The Science of Racing . kat sini korang boleh tengok mcm2 tapi ika bila sampai sini dah termengah-mengah . huhuhu .



then, masuk pulak ke bahagian pelantar minyak . sebenarnya ika nak cari jalan keluar sebab dah kejar masa . ika nak balik awal . nak kena naik tren pulak balik Ipoh . heeeee


Alhamdulillah . jumpa jugak jalan keluar . masa nak keluar ika kena naik yang dark side yang masa awal-awal tadi tu jugak . hohoho . lepas tu, terus balik rumah mak saudara ika . berkejar-kejar nak balik Ipoh . hahahaha !

kalau ika tak kena balik Ipoh hari tu, memang sampai ke petang la ika dalam Petrosains tu . punyelah syok masuk dalam tu :)





9 comments:

  1. Hei kawan-kawan...bla..bla..bla...lupa lirik dinasour tu nyanyi..lama2 dengar best jugak..hahah...

    hujung tahun lepas nur baru pegi..

    ReplyDelete
  2. last pegi petrosains thn 2004..mesti dah banyak perubahan kan..

    ReplyDelete
  3. Memang best dalam tu...
    Hehehhe..
    Banyak yang kita boleh explore... =D

    ReplyDelete
  4. pernah pergi ngan anak buah.... tapi makcik ni pulak terlebih excited! maklum la, zaman kite kecik2 mana ada... hihi

    ReplyDelete
  5. anis tak pernah masuk petrosains.. sedih tak..tsk tsk ;(

    ReplyDelete
  6. salam =)

    wah beshnyer..yaya ri tu nak g ngn akak yaya tp xjadi..xtau bile nak pergi ni..ummm =(

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com