Bukit Larut, Taiping

balik dari Taman Tasik Taiping, kitorang menuju ke destinasi seterusnya iaitu Bukit Larut ! salah satu tempat dalam wishlist ika yang ika nak pegi sangat-sangat . heeee



kitorang dah beli tiket awal-awal lagi . so, dalam pukul 10 pagi camtu, kitorang dibawa naik ke puncak Bukit Larut dengan kenderaan yang disediakan kat sana . kitorang bukan p joging pon sbb tu kitorang naik jip je naik atas bukit . hahahaa !

macam-macam aksi sementara menunggu jip . errr




eksaited ohoiii nak naik atas Bukit Larut tu . sebelum nie dok baca dan tengok gambar je dalam internet pasal Bukit Larut . so, kali nie sendiri naik maaaa ke Bukit Larut tu . heee


lebih kurang 30 minit naik ke atas tu dengan jip, maka, sampailah kami ke puncak Bukit Larut ! oyeahhhh ! teruja bak hang ! hahahahaa



sejuk kat atas tu . heeee . syok sangat ! dok puncak Bukit Larut tu nampak pemandangan yang super cantik ! ada bunga-bunga yang sangat cantik . alahaiiiii . syoknya la .





boleh nampak pemandangan dari atas yang sangat best ! heeeee . pastu semua mula fikir yang tu bangunan ape . yang sebelah tu bangunan ape . yang tu pulak sungai apa . hehehe





ika tak suka jambatan kat atas nie . hahaha . ika takut . nak jalan atas jambatan tu boleh je tapi tolong la jangan digoncangkan jambatan itu . gelabah ! diorang nie pulak, bila dah tahu ika takut, lagilah diorang buat . grrrr

pape pon pengalaman naik ke puncak Bukit Larut nie memang best dan bagi ika sangat mencabar walaupun kitorang naik dengan jip . tapi seriously korang kena try naik ke puncak sbb naik dengan jip dia pun kemain extreme . ika rase lebih kot 10 selekoh tajam yang cam diorang buat pusingan u tapi mak aihhhh tak berapa nak u dah ika rasa sbb extreme weiii .

so, kalau korang rasa tak kuat semangat, jalan kaki la ye . boleh exercise cket . naik jip boleh rasa pengalaman yang extreme sambil dengar kawan-kawan korang jerit dalam jip tu . kahkah !


Insyaallah, bulan 6 nanti ika akan ke Bukit Larut lagi sebab dah ada orang janji nak bawak ika p sana . yeayyy ! till we meet again ye Bukit Larut :)

bersambung . . .




6 comments:

  1. tengok dari gambar tu memang best , insyAllah ~ lepas ni nak pergi jugak ah ~

    ReplyDelete
  2. Waaahhhh..
    AKak tak penah sampai lagi bukit larut..
    Cantik yee...
    Akak selalu duk imagine bukit larut tempat yang takde pape....
    Huhuhuhuhu....

    ReplyDelete
  3. bestnya!!! damai je tgk keindahan alam semulajadi kan :)

    ReplyDelete
  4. penah pergi masa 2003, rombongan sekolah.. mase tu joging pi naik atas tapi takde camera time tu.. semua kenangan simpan dalam kepala je, huuu

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com