air itu penting

marilah kita berkongsi tentang kepentingan air . betapa pentingnya kita minum air . errr . sekarang nie kan cuaca tak menentu . kadang tu panas sangat-sangat sampai dok tempat ada aircond pon boleh berpeluh . pastu hujan dengan selebat-lebatnya . so, kenalah pandai jaga diri .

ika pon baru je ok dari batuk . pastu dapat pulak ulcer 4 ketul . perghhh ! nikmat terasa . hahaha . 


nielah stok air masak kat ofis ika . biasanya 1 hari 1 botol . hewhew . tapi tang botol herbalife tu makan masa la sikit . hahahaha . kemain besar botol tu . tapi ade jugak masa yang bila dah panas sangat, boleh habis jugak satu botol tu . 

minum air masak banyak-banyak nie bagus kan ? dapat menyihatkan badan . takde la selalu dok minum ais je kan ? kenalah selalu minum air kosong nie .

dulu kemain liat nak minum air kosong nie tapi bila dah tak berapa nak ada tenaga, air kosong jugak yang kita cari kan ? 



14 comments:

  1. pernah satu masa tu din dahaga sangat2 :/fuhh

    ReplyDelete
  2. bila panas n dahaga betul2..air masaklah air yg paling sedap.. :)

    ReplyDelete
  3. dlu slalu liat nk minum..sjk bli botol besar ni brula sedar air msak ni penting..

    ReplyDelete
  4. ya. betul. duduk dlm aircond memerlukan air yg byk. kalau kurang air, biasanya dlm mulut akan pecah2..

    ReplyDelete
  5. jangan minum air terlampau banyak...nanti kelemasan dibuatnya :P

    ReplyDelete
  6. akak yg ngah preggy ni, kena make sure minum lbh dari 2liter sehari. utk baby dan kesihatan jugak biarlah kena berulang alik ke tandas. hehe

    ReplyDelete
  7. betul betul betul...
    saya pon suka minum air kosong... ;)

    ReplyDelete
  8. yui ni pon jenuh payah minum air masak..

    ReplyDelete
  9. air kosong baik utk kesihatan......
    remy pagi2 minum air kosong jer.....

    ReplyDelete
  10. salam ika =)

    yup..air tu mmg penting..tp air kosong..bukn air berperisa la kan..yaya skrng walau xbnyk minum air tp mmg jrang dah amik air yg bperisa ni..mmg suke lagi air suam dari air len..hehe

    ReplyDelete
  11. misi mama lynn no more air bergula.. on diet kembali

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com