a day with DUT

hujung minggu lepas ika ada kat Putrajaya . tu first time ika sampai Putrajaya . lepas nie tak tahu la bila pulak akan sampai ke sana . ika p sana pon sebab nak tengok Hot Air Balloons tu tapi bila sampai sana, ika takde pon nampak benda tu . kawan ika p ade je . time ika p, takde pulak . sadis btol . hahahaha . maybe sebab ika p tengahari .

so, bila benda yang ika nak tengok sangat tu takde, ika dgn dut pon p la kat menara apa benda entah . ika pon tak tahu . bentuk dia macam pensel . kat area menara tu pulak ada paddle bot tu . so, apa lagi . . memang naik paddle bot lah kan . hahaha


sementara tunggu turn nak naik paddle bot dengan dut, amiklah gambar sekeping dua . tak lama pon tunggu . kejap je . tak sempat hilang pon nervous nak naik paddle bot, orang dia dah panggil . hahaha


sikit je gambar yang sempat amik masa kat atas paddle bot tu sbb paddle bot tu goyang-goyang sikit bila bot besar lalu . perghhh ! rasa nak nangis time ombak tu . yang si dut pulak kemain lagikan gelakkan wa . huh !




paddle bot nie syok dinaik bila cuaca mendung . kahkah ! masa ika dgn dut naik, kemain lagi panas habaq hang . kitorang siap dok berteduh bawah menara tu . heeee . masa dia bagi 20 minit tapi ika rase macam sejam . punyelah lama dok dalam paddle bot tu -_-

dut cakap dia nak drift -_-

then, habis sesi naik paddle boat yang syok sangat tu, kitorang p Alamanda la pulak haihhh . p tgk wayang la ohoiii . mula-mula nak tengok citer The Croods tu tapi dut cakap dia tidoq kalau tgk citer katun . lagi pon masa tgh beratur nak beli tiket tu, citer tu dah start . ermm . so, kitorang pilih tengok citer  Olympus Has Fallen . nnt la ye ika review . hahaha


then, p makan kat kedai makan nama ape entah . lupa . hahaha . sedapla jugak makanan kat sana tapi ika makan sikit je . takde selera :'(

kenangan di Putrajaya ;)




7 comments:

  1. wahh...best nye berjalan... dah lame x tgok movie.. haha .. latest movie pun x tau..haha

    ReplyDelete
  2. kalau naik petang2 bestlah kan..
    hihihi

    ReplyDelete
  3. salam ika...
    sis pun tak prnh lagi gi putrajaya tu..
    lalu jerk...seronok kan...

    ReplyDelete
  4. monumen alaf baru nama nya ika oii..hehehe...lain kali datang lagi ye...tp kena buat appoiment awl2 dengan aii...hahaha..

    ReplyDelete
  5. Hot air ballon tu ptg pkl 5 camtu. Benda yg mcm
    Pensel tu namanya monumen alaf baru. Akk yg dok kl ni pun x kose nak pi putrajaya tu. wiken lepas pun pg sbb hot air ballon tu je. Kalau x tak kose.

    ReplyDelete
  6. sy pergi pun hot air balloons tu takde. hujan punya pasal. =(

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com