Felda Residence Hot Springs, Sungai Klah

bersambung lagi weekend kat Tanjung Malim . kali nie hari kedua dah . sebelah pagi kawan ika bawak ika pergi ke Felda Residence Hot Springs, Sungai Klah . sebelah petang pulak, ika bertolak balik ke Ipoh :)

hotspring nie terletak di Sungkai . so, kitorang bertolak dari Tanjung Malim ke Sungkai . lebih kurang sejam camtu lah . kalau rempit, setengah jam dah sampai . hahahaha ! jalan nak masuk ke hotspring nie pon adventure . kena masuk felda bagai . tapi best sbb suasana dalam kampung yang menyamankan :)



nak masuk ke hotspring nie haruslah bayar dulu . untuk dewasa RM 12 . untuk kanak-kanak pulak RM 10 kalau ika tak silap . tapi seriously berbaloi bayar banyak tu sbb macam-macam ada kat hotspring nie :)


nak bermandi manda ? kat sini pon ada . bukan setakat waterpark saje ada tempat mandi manda camnie . oyeahhh .


tempat rebus telur pon ade . hahaha . nama pon hotspring kan ? air dia memanhg hot la tapi tak semua tempat tu air dia panas . dan tak perlu bawak telur dari rumah, kat sana memang dah ada yang jual telur untuk direbus nie .


kat sini ada Board Walk ataupun titi la lebih kurang . ada yang panjang yang jalan dia melalui pokok-pokok . rasa la sikit kealamsemulajadian tu . kahkah ! tapi yang tu ika tak ikut sbb takut jalan dia . ngeee . guna jalan tar saje . hahaha



lepas dah penat pusing separuh hotspring nie, kitorang pegi makan . makan kat dalam hotspring tu jugak . harga dia ? okey lah . biasalah kan tempat-tempat camtu . harga dia pon faham-faham lah :)


camnie la rupa nasi lemak ayam yang ika dah selamat telan . hahaha . then, lepas dah kenyang, sambung balik separuh lagi perjalanan . oyeahhhh !



gambar kat atas nie sebenarnya siap berasap-asap tapi sebab guna kamera biasa-biasa je, so tak nampak lah keasapan dia tu . hahaha . memang panas . ika dok kat sebelah tu pon rasa kepanasan tu .

yang kat bawah nie memang takyah bagitahu la kan ? hahaha . ika pon tengok je . takmau la p dekat-dekat . hahaha


kat hotspring nie pon ada kawasan yang taman-taman . cantik ! macma-macam pokok dan bunga ada . sangat menarik kan ? :)


hari tu ika pegi tak mandi pon . sekadar pergi jalan-jalan saje kat hotspring tu . memang tak cadang langsung untuk mandi kat sana tapi bila sampai sana, rasa nak mandi pulak bila tengok budak-budak dok mandi sakan . terliur . kahkahkah !



done berjalan-jalan di Felda Residence Hot Springs, Sungai Klah . sangat menyeronokkan ! hehehe . terima kasih sahabat ika yang sanggup bawak ika jalan-jalan . ngeeee . hope dapat pegi  lagi kat hotspring nie . lepas nie nak pegi mandi pulak . hehe







10 comments:

  1. lyeen mmg suka tgok air2 ni..tiba2 jeles..T_T

    ReplyDelete
  2. Memang best hotspring sg kelah ni. Ifah baru pegi cuti raya cina hari tu. Tido kat chalet dia, memang syok la :)

    ReplyDelete
  3. teringinnya nak pergi..tpi tak kesampaian lagi....

    ReplyDelete
  4. Ruginya pegi tapi tak mandi..
    Kalau akak lah.... Tak bawak baju pun gigih membeli...
    Hehhehehhehe..

    ReplyDelete
  5. waaaaa..bestnya!!! dah lama x mandi manda kt hotspring. cantik gambar2 tu :)

    ReplyDelete
  6. selalu tgk tmpt ni keluar paper..teringin nak pergi tp jauh..

    ReplyDelete
  7. wah akak belum pernah sampai..best laa nampak

    ReplyDelete
  8. yes...pcl n family pon dah penah ke water park tu...siap rebus2 telor lg..mmg menarik d sana.

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com