Strawberi Cinta | Movie 45

yeay ! done tengok satu lagik movie . dah lama tak pegi tgk wayang sbb geng dah takde . wuwuwuwu .




SINOPSIS ::

Filem Strawberi Cinta mengisahkan perjalanan seorang pelancong Jepun bernama Ichigo (Yana Shamsudin) yang datang melawat Malaysia bersama rombongan pelancong senegaranya yang lain melalui sebuah pakej pelancongan Strawberi Vanilla Travel & Tours dan bertemu dengan Hakimi (Pierre Andre) seorang pemandu pelancong .

Apabila berada di Malaysia, dia berasa tertarik dengan kepelbagaian budaya serta agama penduduk Malaysia dan berasa kagum dengan keharmonian yang dikecapi Malaysia selama ini . Pada masa yang sama, Ichigo mengupah penyiasat untuk mencari ibu kandungnya .

Apabila Ichigo melihat beberapa tempat yang dilawatinya, dia segera teringat kenangan bersama ibunya dahulu . Hakimie sebagai pemandu pelancong dapat mengesan bahawa tujuan Ichigo lain dengan pelancong-pelancong yang pernah dia jumpa . Ichigo pula merahsiakan tentang tujuannya yang sebenar di Malaysia . Sehinggalah satu kejadian yang menimpa Ichigo dan di situlah segalanya terbongkar .


bagi ika citer nie best . suka dengan Yana Shamsudin cakap dalam bahasa Jepun . comellll . heeeee . jalan cerita pon okey . takde la ika boring . dan, part yang sedih bila dia jumpa mak dia . seriusly sedih . 

18 comments:

  1. mcn bes je tgk kat utube tu...nk tgk jugak nnti...suka tgk yana ni di padankn dgn pierre ni

    ReplyDelete
  2. lain dari yg lain....... menarik juga jln cerita dia....

    ReplyDelete
  3. dah tengok dah movie ni...
    comel aje yana cakap dalam bahasa Jepun...
    part ichigo jumpa mak dia memang sedih...

    ReplyDelete
  4. kalau ika duk taiping, boleh nur temankan..hihihi...

    Nur jarang sgt tgk movie...jrg kuar umah..huhuh

    ReplyDelete
  5. xtgk lagi movie ni..rsa cm kurang teringin..x bercinta kan..haha

    ReplyDelete
  6. FD dah tengok haritu. best sangat!

    ReplyDelete
  7. lbh kurg mcm kat komik strawberi vmpire :)

    ReplyDelete
  8. Tang sedih tu nangis tak?
    Hehehheeh..

    ReplyDelete
  9. CP dah tgk , jalan cerita ringan je , oklar , hehehe , then memg suke yana , comel betul la .. lagi2 bile dye cakap jepun , mekap dye pown kiut je :D

    then suke pierre andre gk , hehehe ~ memg minat dye , lakonan dye macam simple tp mendalam .. hahahaha

    ReplyDelete
  10. tgk promo kat tv cam best gak citer nih

    ReplyDelete
  11. ramai ckp cerita ni bestt sygnya mak dara tak berkesempatan nak gi nonton huhuhu

    ReplyDelete
  12. hehehehe dah tgk jgk .. :) best2 jgk la

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com