Novel 57 :: Hello, Mr. Perfect ! - Waniey Zakaria

sebelum balik Kota Bharu hari selasa lepas, sempat jugak ika habiskan baca satu novel . heee . novel nie dah lama ika beli tapi baru sempat nak baca . 

sebenarnye, memang banyak novel dan buku yang ika beli tp tak baca lagi . ada yg still dalam plastik lagi . hahaaha

HELLO, MR. PERFECT ! - WANIEY ZAKARIA


SINOPSIS ::

Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin . Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek langkah bendul walaupun mereka adalah lelaki memaksa Arif mencari jalan penyelesaian . Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin . Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan .

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya . Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai . Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya . Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua .

Tiada pilihan . Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul . Imbuhan juga diberikan sebanyak RM 500,000.00 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya . Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan Along memaksa Alya menawarkan diri .

novel nie besttt ! heeee . tapi geram jugak ika kat Izzul tu . nak yang perfect sangat . macam la dia tu perfect . hahahaha .

9 comments:

  1. adeh..ni yg buat nur nak pi terjah kedai buku ni...

    ReplyDelete
  2. cun la cover dia.. nmpk menarik.. :)

    ReplyDelete
  3. Pinjam, pinjam, pinjam... Hehehhehehe..

    ReplyDelete
  4. nampak mcm best...sebab ada konflick!!!

    ReplyDelete
  5. wah.. macam menarik je novel ni..

    ReplyDelete
  6. novel..tahun ni belum beli novel lagi

    ReplyDelete
  7. novel ni ramai kata best. nak baca nak baca, hehhe

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com