Novel 57 :: Hello, Mr. Perfect ! - Waniey Zakaria

sebelum balik Kota Bharu hari selasa lepas, sempat jugak ika habiskan baca satu novel . heee . novel nie dah lama ika beli tapi baru sempat nak baca . 

sebenarnye, memang banyak novel dan buku yang ika beli tp tak baca lagi . ada yg still dalam plastik lagi . hahaaha

HELLO, MR. PERFECT ! - WANIEY ZAKARIA


SINOPSIS ::

Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin . Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek langkah bendul walaupun mereka adalah lelaki memaksa Arif mencari jalan penyelesaian . Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin . Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan .

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya . Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai . Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya . Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua .

Tiada pilihan . Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul . Imbuhan juga diberikan sebanyak RM 500,000.00 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya . Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan Along memaksa Alya menawarkan diri .

novel nie besttt ! heeee . tapi geram jugak ika kat Izzul tu . nak yang perfect sangat . macam la dia tu perfect . hahahaha .

9 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com