33 Pesan Nabi

ika nak share dengan korang satu buku yang best untuk dibaca . sebelum nie ika biasa review novel je kan . kali nie ika nak review buku yang lain daripada novel . heeee

2 hari lepas ika ikut ofismate p kedai buku . mulanya memang tak nak beli buku apa-apa sebab novel kat rumah tu berlambak lagi tak baca . entah bila la nak bacanya . hewhew .

then, bila dah pusing-pusing satu bookstore tu, terpandanglah satu buku nie . dan buku nie sangat menarik minat ika .


komik Hadis Bukhari-Muslim '33 Pesan Nabi' : Jaga Mata, Jaga Telinga, Jaga Mulut :)

bagi ika, buku nie sangat menarik untuk dibaca . sebab dia buat dalam versi komik . cam ika sendiri, kalau yang ayat panjang-panjang nie, ika malas sikit nak baca . cam ika baca novel jugaklah . amik masa lama nak habiskan satu novel .

so, bila dah ade version komik nie, ika pon tertarik la untuk beli dan baca . kartun dia pon comel-comel . heeeee . isi dia sangat mudah untuk kita faham . buku nie tak mahal pon . so, jom kita pakat beli buku nie . hikhik

14 comments:

  1. Salah satu cara yang menarik untuk memikat pembaca.

    ReplyDelete
  2. mcm menarik ja buku ni...nak kena cari juga lah..kot2 lah leh ubah apa yg slh..hehe

    ReplyDelete
  3. sy pun suka mcm ni..xla lma nk abihkn n mudah fhm :)

    ReplyDelete
  4. menarik nie...dekat mana2 bookshop ada ker?

    ReplyDelete
  5. menarik! nak carilah juga, nk baca. Kalau nak baca yg tulis2 je tu mengantuk ooo, tapi kalau dibuat komik, okay I loike

    ReplyDelete
  6. menarik nih..kne g beli..hoho..ni asik dok bce komik lawak kampus je..haha

    ReplyDelete
  7. kalau pergi kedai buku bolehlah cari nnti.

    ReplyDelete
  8. menarik cover dia.....
    version lebih ceria tapi ilmu byk yg terkandung..... selamat menbaca.... nanti leh kongsi bersama....

    ReplyDelete
  9. eh..menarik..!
    nak belilah nanti..

    ReplyDelete
  10. mesti menarik kan..nak try carik la :D
    tenq ika ;D

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com