Review 2012

hari nie dah 31 Disember 2012 . so, rasa nak update blog la walaupun terasa malas yang teramat sangat . hewhew . ika nak review apa yang berlaku sepanjang tahun 2012 nie kepada ika . nak review yg sweet saja . yang sour takmau ! :P

jom kita mula ! rasanya entry nie akan jadi penjang berjela-jela . hahahaha


1. JANUARI

http://www.emocutez.com family trip awal tahun ke Kuantan, Pahang . masa nie ika stay kat Kuantan . so, family dari Kota Bharu la yang turun padang . huhu
http://www.emocutez.com dapat motor skuter ego s . kaler pink ! maceh kak long . heeee

2. FEBRUARI

http://www.emocutez.com hangout dengan sepupu ! sepupu dari Kuantan dan jugak sepupu dari Kota Bharu . oyeahhh . dah lama kitorang tak hangout sama-sama .

3. MAC

http://www.emocutez.com wedding Kak Farah . ex-housemate ika . seronok tgk Kak Farah kawen . comel sangat . hohoho

4. APRIL

http://www.emocutez.com bulan 4, ika bertukar kerja . so, masa nie ika bekerja kat bahagian akaun company yang sell and service copier machine . 4 bulan jugak ika keje kat sini :)

5. MEI

http://www.emocutez.com kali nie wedding kawan satu kelas dgn ika masa form 5 . Ain's wedding . seeeeee . kawan sama umur pon dah kawen . hehehe
http://www.emocutez.com blog dah capai 900 followers :)
http://www.emocutez.comika pegi temuduga untuk jawatan Pembantu Pembangunan Masyarakat kat Kuantan, Pahang ^___^
http://www.emocutez.com yeay ! blog dah capai 1000 followers . maceh semua :D

6. JUN

http://www.emocutez.com bulan 5, kawan satu kelas masa form 5 yang kawen . bulan 6 pulak, kawan masa sekolah rendah pulak yang kawen .  Ekin's wedding . weeee . ika ? lambat lagi . hahaha . 


7. JULAI

http://www.emocutez.com tahun 2012 . paling best sambut befday . sebab ika sambut befday bertiga . dengan 2 orang kanak-kanak yg ika sangat sayang . weeee
http://www.emocutez.com ika ada ceritakan kisah perjalanan hidup ika jugak :)
nak tahu cmne ika dpt nama Cik Rongoks ?

8. OGOS

http://www.emocutez.com sambut raya dengan family tersayang >_< . raya tahun 2012 tak meriah sbb adik beradik ramai yang tak dapat cuti . hewhew
http://www.emocutez.com kisah ika sebagai seorang blogger selama 2 tahun dah berblog. hehehehe

9. SEPTEMBER

http://www.emocutez.com bermula kehidupan ika sebagai Pembantu Pembangunan Masyarakat :)
http://www.emocutez.com blog dibedah . transformasi baru . hehehe . saje kan nak ubah angin sikit .
http://www.emocutez.com program pertama bersama masyarakat orang asli yang ika join di Gerik, Perak . pengalaman baru . hehe

10. OKTOBER

http://www.emocutez.com program kedua di kampung orang asli kat Gerik, Perak :) . kampung nie cantik wooooo .
http://www.emocutez.com program ketiga pulak kat Kuala Kangsar, Perak . heee . sejuk sangat2 tido kat balai sewang . wuwuwu

11 . NOVEMBER

http://www.emocutez.com sambut befday mama . kitorang adik beradik buat barbeque dan belikan kek untuk mama :)
http://www.emocutez.com bulan 11 jugak, ika dapat teddy bear yang besar gedabak ! hahahaha . suka sangat2 ^^
http://www.emocutez.com ika join boling antara jabatan bangunan perseketuan . bukan main boling ye . ika tolong jadi penyokong saje . hahaha

12. DISEMBER

http://www.emocutez.com program terakhir untuk tahun 2012 bersama masyarakat orang asli yg ika join kat Slim River, Perak .
http://www.emocutez.com family trip akhir tahun ke Kuantan, Pahang . awal dan akhir tahun kitorang pegi tempat sama je kan ? hahahaha . next year kitorang tukar tempat lain . hewhew


selamat tahun baru buat semua pembaca blog ika :) hope tahun 2013 memberi 1001 kenangan buat kita . heeee

doakan kami . eh ? hahaha

p/s :: malam nie balik Ipoh . new year dalam bas . hahaha
Read More

Pontianak VS Orang Minyak | Movie 44

nak review movie . movie yang nie dah lama keluar tapi ika baru tengok . tengok kat youtube sambil buat keje . ohsem ngat aihhh ! hahaha

 PONTIANAK VS ORANG MINYAK


SINOPSIS ::

Pontianak VS Orang Minyak mengisahkan pergolakan hidup dua ekor hantu yang baru saja berkecimpung di dalam dunia kehantuan. Ponti merupakan seekor pontianak lelaki yang amat dibenci oleh pontianak-pontianak lain kerana sepatutnya semua pontianak datang dari golongan wanita.

Omi pula seekor orang minyak lembut yang amat memeningkan kepala orang-orang minyak lain yang ditugaskan untuk menunjuk selok belok menjadi seekor orang minyak kepada beliau. Walaubagaimanapun, ujian terakhir mereka merupakan cabaran yang sangat hebat apabila mereka dihantar untuk mencari mangsa di sebuah kampung yang dipanggil Kampung Puaka.

Malangnya Kampung Puaka ini dipenuhi oleh orang-orang yang tidak takut akan hantu. Mereka ini tergolong daripada golongan pawang, bomoh dan juga hantu-hantu yang telah bertaubat. Kampung Puaka juga telah dipasang “pendinding sakti” dimana semua hantu tidak dapat masuk ke dalam kawasan kampung itu.

Kampung Puaka menerima penduduk kampung yang baru iaitu Saodah dan dua orang anak perempuannya, iaitu Bunga Cinta Kasturi dan Bunga Cinta Melur. Ponti dan Omi merancang untuk menyerang kedua – dua anak perempuan Saodah, tetapi, sebaliknya, mereka telah jatuh cinta kepada mereka. Ponti jatuh cinta dengan Bunga Cinta Kasturi, manakala, Omi pula jatuh cinta dengan Bunga Cinta Melur.

Ini membuatkan mereka mengambil keputasan untuk menukar rancangan mereka, Ponti akan menyerang Bunga Cinta Melur dan Omi akan menyerang Bunga Cinta Kasturi. Tetapi, mereka berdua telah dihalang sesama sendiri dan menyebabkan mereka berdua bertelingkah.

Dalam pada masa yang sama, terdapat perebutan kuasa untuk menjadi ketua Kampung Puaka antara ketua Kampung Puaka dan adik iparnya sendiri, Sudiro. Tetapi, oleh kerana Pak Rejab adalah seorang yang lebih berpengalaman, Sudiro terpaksa mengikut cakap Pak Rejab. Ini membuatkan Sudiro tidak puas hati dengan Pak Rejab, dan telah membelot kampungnya sendiri dengan membuat perjanjian dengan ketua Orang Minyak, dan Ratu Pontianak.

Apa akan jadi kepada nasib penduduk Kampung Puaka? Yang lebih penting, apa akan jadi kepada Ponti dan Omi? Adakah mereka berdua akan menjadi hantu yang sejati?

SUMBER :: SINI


kalau nak tengok full movie, boleh tengok kat bawah nie . hewhew .


citer nie tak menakutkan walaupun ada unsur2 hantu . hehehehe . kelakar ada la :) . suka tengok johan buat gaya lembut tu . hahahaha . so, tengok la . tak rugi . best tau ^_^

p/s :: balik Kuantan malam nie :)
Read More

ikapukpuk on Instagram

dah lama tak update . sbb ? sbb malas . sbb sibuk . sbb penat . sampai kadang2 rasa nak menangis . tapi lupakan semua itu . kita mulakan hari dengan senyuman :)

sbb dah tak tahu nak update apa, even banyak sebenarnya yang nak dikongsikan . kisah sepanjang ika berkursus dan banyak lagi la . tapi hari nie nak kongsi pasal Instagram .

ika dah ada Instagram nie since April 2012 . sekarang dah ada 173 photos, 106 followers dan jugak ika dah follow seramai 138 orang :)


http://instagram.com/ikapukpuk/

nanti follow la ika kat Instagram . nama ikapukpuk . hahaha . InsyaAllah anda akan difollow semula . ika online kat enset jarang-jarang sbb tak suka sangat online pakai enset . hehehe . ataupun korang tinggal je link instagram korang kat sini . ika akan follow :)

Instagram nie best bagi ika la . sbb macam-macam gambar kita dapat tengok . heeee . tu yang best . kalau online by phone, mesti ika akan bukak Instagram nie . upload semua gambar . hahahaha .

daaa .
Read More

Family Trip 2012 | Part 6


baru berkesempatan  nak update entry . hewhew . balik dari kursus kay Kluang, Johor jumaat lepas, ika terus pegi Kuala Lumpur & Shah Alam . heeeee .

nie entry sambungan dari Part 5 dan nie entry family trip yang last part dah . destinasi terakhir kitorang kat Pahang :)

BUKIT GAMBANG WATER PARK

yang nie adalah kali kedua ika masuk . hehehe  . dulu ika penah pegi dengan family abang ipar ika . so, kali ni dengan family sendiri pulak . hohoho . kitorang bertolak awal pagi lagi . sampai kat sana parking kosong lagi . hahahaha . tengok la nnt kitorang balik, konfem parking full ! >_<
 


kat atas nie anak saudara ika, Amani yang takut nak main air . hahaha . so, main pasir je lah dia . 
 


masuk kat sana, kitorang sewa la cabana nie . harga dia pon boleh tahan la kan . sewa pelampung lagi . perghhh ! memang syok la kan nak main air sambil makan angin kat cabana nie . hahahaha . orang main air, kita buat tahik mata kat cabana :P
 



beli jugak stau pelampung kat budak nie . mana la tahu kan dia nak main air . sekali taknak main pon air . kemain takut main air even ika bawak kat bahagian kanak-kanak pon dia tak nak . sampai nak nangis . hahahahaha
 

tengokla keadaan masa kitorang sampai . lengang je kan ? sebab awal pagi . hahahaha . masa nie syok la nak main sbb takyah susah2 nak berebut . space pon luas . boleh tahan nak main air la . bila dah masuk tengahari tu, kena selak-selak orang baru nampak air . hahahaha
 

gambar kenangan sebelum bertolak balik . hewhew . dalam pukul 2 petang kitorang balik sebab orang pon dah makin ramai . so, better balik la kan . kitorang pon dh penat main air . ika pon kena balik Ipoh malam tu . so, kena siap2 barang nak balik dan rehat jap .
 



kat bawah nie gambar Amani yang keletihan main pasir . eh ? hehehe . budak nakal dah penat . so, tido je lah :)
 



kakak ika datang dari Kota Bharu . hehehe . bercuti sakan dia walaupon tengah mengandung :)
 


budak nakal baru bangun tido . hewhew . 

haaaa . tengokla parking masa kitorang nak balik . kan dah penuh . hahahahaha ! nasib baik datang awal . takyah dok berebut parking .
 



dan kitorang sempat naik kete ape entah diorang panggil nie . yang bawak pusing-pusing kat dalam kawasan tu . heeee . bayar la singgit sorang nak naik . hahahaha .

then, kitorang pon balik la . hehe .berakhir sudah percutian dgn family tersayang ! weeee . seronok sangat ^^
Read More

Family Trip 2012 | Part 5


bersambung dari Part 4 :)

lepas balik dari Pantai Sepat, kitorang rancang untuk balik rumah dulu untuk solat Maghrib dan Isyak . lepas tu baru nak keluar pulak . tapi plan tibe2 berubah . so, kitorang terus menuju ke destinasi seterusnya .

KUANTAN PARADE 

kitorang jalan-jalan dulu kat Kuantan Parade . cuci mata kejap kat sana . ngeee . then, kitorang pegi kat Fun Fair depan Kuantan Parade tu . fun fair la kot . hahaha

dah lama tak main benda nie . dulu ada jugak benda camni buat kat Kota Bharu . trauma kejap lepas main benda nie . hahahaha . takut . errrr .

yang kat bawah nie tak best sebab dia slow sangat . best la kalau nak tengok pemandangan dari atas . penah naik sekali je . itu pon dekat Kota Bharu .
     


baru je ingat nak try buai yang kat bawah nie . tapi bila ingat balik betapa lajunya dia berpusing, cancel lah . hahahaha . takutlah ika . nanti terbang habis tudung nie . hehehe

haaa . yang kat bawah nie serius laju . ika sempat tengok orang lain naik . hahahaha . cancel jugak !  habis tu ika nak main ape ? hurmm . tak main pon takpe lah . mohon bertabah ye ika . sobsob .


banyak betul kan anak patung ? kalau dapat yang besar tu memang syok la . hewhew . nak main semua benda nie kena tukar duit tu dulu kepada token . satu token tu kalau tak silap ika RM 2.00 . ngeeee .


yang ika paling suka tengok . hahaha . main langgar2 kete . syok ! sebab diorang sengaja langgar . hiks . tapi ika tak main pon . family ika ada jugak yang main benda2 kat atas nie . ika ? ika cuci mata sahaja . ewahhhh .

destinasi terakhir percutian ika kat mana ? tungguuu
 
to be continued :)
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com