Aidilfitri | Part 3



gambar raya lagik ! hahaha . kali nie gambar beraya kat Kampung Nara, Pasir Puteh . still rumah family sebelah mama . family mama yang nie pandai buat ukiran . then, memang dia ade bukak bengkel ukiran nie . macam-macam benda dia buat dan jual . 

yang paling kitorang eksaited bila tengok buai . hahaha . mak saudara berebut dgn anak saudara nak main buai .


muka teruja dapat dok atas buai =.=" . sanggup taknak bagi mak saudara nie nak amik gambar kat buai tu :( . diorang taknak turun ! grrrrr .


pondok yang kitorang duduk nie pon hasil kerja tangan saudara mama ika tu . beribu raban jugak la harga benda nie . tak mampu nak beli . tp ok la kot sbb dah dapat rasa . hahaha .

akhirnya ! dapat jugak dok sorang2 atas buai . hahahaha . saja nak feeling gedik . lalalala . ika cakap kat anak saudara ika, atas rumah tu ade coklat banyak . terus diorang naik atas rumah . hahahhaha . berjaya !
Read More

Aidilfitri | Part 2



nak share lagik gambar raya . kali nie time family ika beraya kat Kg Padang Pak Amat, Pasir Puteh pulak . yang nie memang destinasi wajib kitorang bila hari raya . rumah family sebelah mama :)


family abg ngah ika :)

adik ika :)


ika bergambar dgn mama ^^

walaupon jalan jammed, kitorang still gagahkan juga g beraya kat Pasir Puteh . hihihi . kata nak beraya kan ? :P
Read More

Aidilfitri | Part 1



masih dalam mood raya kah ? ika baru nak update pasal raya . tahun nie ika tak berapa nak beraya . sibuk sangat T_T . tapi still beraya walaupon ala kadar je . hukhuk

so, malas nak taip dah . nak share gambar raya kat rumah ika masa hari pertama :)






baju raya ika :) . segan nak pakai sbb macam gaun . hahahaha . kena angin, mula la dia menggerbang .


anak saudara ika, Amani beraya tanpa mama dia . huhuhu . raya first, kakak ika kena keje . biasalah kan . keje sebagai nurse . bukan senang nak cuti :)

raya tahun nie tak best . hukhuk . kak long ika tak balik raya kt Kota Bharu . dia dok Kuantan . suami dia kena keje hari raya tu . abg long ika pon tak balik sbb kena keje hari raya . abg long ika dok Mentakab . kak ngah ika pon keje hari raya . nurse :(

raya yang tak meriah . 
Read More

karoot komedia X



korang suka tengok karoot komedia X yang kat astro warna tu ? huhu . ika suka tapi selalu ika tengok yang ulangan je :P


kat rumah ika nie memang ade peminat tegar karoot komedia X nie . tak padan dengan kecik . tak boleh dengar muzik dikir barat karoot komedia X tu . terus berlari-lari g depan tv . hahahaha .



hahahaha . jangan harap dapat amik remote tu daripada dia ! lalalala . remote tu dah jadi enset dia . wakakaka . kemain besar enset dia :P


see ! peminat tegar karoot komedia X . hukhuk . berdiri dekat dengan tv semata-mata nak tengok citer feveret dia . haishhh . ika rasa dia minat sabri yunus :) . amani oh amani ! ^^
Read More

10 tahun



nie entry sebelum raya sebenarnya . tapi baru sempat buat . sibuk nak raya kan ? huhuhu .

hari last berpuasa, ika sempat berbuka dengan kawan-kawan masa sekolah rendah dulu . lebih kurang 13 orang yang join iftar tu . kitorang buat kt Pizza Hut KB Mall, Kota Bharu, Kelantan . 


kat pizza time tu rasenye meja kitorang je yang riuh rendah . orang lain sopan je makan . tp meja kitorang kemain meriah sakan . dengan mulut masing-masing tak berhenti dok sakat kawan-kawan lain . dok cerita macam-macam benda . semua cerita keluar . hahaha 

maklum lah dah 10 tahun tak jumpa . bayangkan last jumpa tahun 2002 . masa tu darjah 6 . then, masing-masing sambung belajar kt tempat lain . skrg dah 2012, dah berubah semua :)

ada antara kitorang yang memang selalu jumpa . tp ade jugak yg terpisah tak jumpa-jumpa . hahaha . Insyaallah satu hari nnt, kitorang buat gathering besar-besaran . kumpul semua termasuk cikgu ^^


apapun memang enjoy malam tu walaupun tak ramai . thanks yang sudi datang . lain kali jumpa lagi :)
Read More

Salam Aidilfitri



di kesempatan ini, ika ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN buat semua terutama sekali buat keluarga ika yang tersayang . 

buat sahabat seperjuangan ::

http://www.emocutez.com SK Langgar, Kota Bharu (1997-2002)
http://www.emocutez.com SMK Agama Tok Bachok, Bachok (2003-2005)
http://www.emocutez.com SMK Sultan Ismail, Kota Bharu (2006-2007)
http://www.emocutez.com PLKN Kem Tasik Meranti, Wang Kelian, Perlis (2008)
http://www.emocutez.com Matrikulasi Changlun, Kedah | Sains Fizik (2008)
http://www.emocutez.com UiTM Kelantan, Kampus Machang | CS 110 (2008-2011)

dan tak lupa jugak, buat kawan-kawan satu tempat kerja dengan ika dulu ::

http://www.emocutez.com Cheetah Junior, Billion, Kota Bharu 
http://www.emocutez.com Taska Mummyku, Kota Bharu
http://www.emocutez.com Guardian Kuantan Walk, Kuantan
http://www.emocutez.com Tadika Permata Ilhamku, Kuantan
http://www.emocutez.com Intersoft Computer Sales & Services, Kuantan
http://www.emocutez.com Pricoh Enterprise, Kota Bharu

dan yang paling penting, buat semua FOLLOWERS & READERS blog Kesah Cik Rongoks ^^

ika menyusun sepuluh jari tangan dan sepuluh jari kaki andai ada terkasar bahasa, ika buat korang terasa ke sepanjang ika berblog nie yer ^^

semoga ukhuwah yang terjalin antara kita dalam dunia blog nie akan terus berkekalan . Insyaallah .

untuk yang beraya kat Kelantan, jemputlah datang beraya kat rumah ika di Kota Bharu . nak datang tu, bagitau la dulu yer kot-kot ika g melencong ke tempat lain . hihihi . nnt pape hal, pm je ika kat FB page Kesah Cik Rongoks ^^

tahun nie raya pertama dan kedua, ika di Kota Bharu .
raya ketiga, ika di Kuantan, Pahang .
raya keempat dan seterusnya, ika di Kuala Lumpur .

Salam Aidilfitri,
Maaf Zahir & Batin .
Read More

Kad Raya | 22



kad raya lagik ! kali nie ika dapat daripada Am . yang nie pon salah seorang blogger yang ika kenal masa ika mula berblog 2 tahun lepas . 


http://suffer.frenzyfm.my/

jom tengok kad raya yang ika dapat .


nie surat perutusan yer . hikhik



yang nie pulak sticker :)

thanks ye Am hantar kad raya untuk ika . nanti ika tempek kat dinding yer . hahaha . dan thanks jugak sebab dah banyak tolong ika . jasamu akan ku kenang :)

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin . 
Read More

Kad Raya | 21



kad raya yang ke-21 ika dapat daripada blogger BiskOt CikOt . yang nie pon ika rasa ika tak bagi jugak alamat tapi curious dah sbb tiba-tiba dapat kad raya . ke ika ade bagi ? hahahaha .


http://beescolor.blogspot.com/

meh la kita tengok kad raya yang super comel ika dapat nie . tahap keterujaan yang melampau . hahaha




siap dapat benda sampingan lagik . huhu . comel sangat ! thanks ye dik sbb hantar kad raya yang comel nie untuk akak . lalalala . terharu sangat dik ! ^^

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin .
Read More

Kad Raya | 20



kad raya seterusnya . hukhuk . ingatkan sikit je dapat . sekali lebih 20 keping yang dapat . hahahaha . jom tengok kad raya yang ke-20 ika dapat . 

kali nie ika dapat daripada blogger MyMy . My nie salah seorang blogger yang kenal ika mase mula-mula ika berblog dulu . dah 2 tahun lebih kenal My tapi sekali pun tak pernah jumpe . huhu

buat masa sekarang, blog My tu diprivatekan dulu . tapi ika nak bagi jugak link blog dia :)

http://shelittlesunshine.blogspot.com/

kad raya yang My bagi kat ika :)



kad raya versi blogger . huhuhu . special kan ? thanks ye My sayang poskan kad raya untuk ika . hope one day, kita akan jumpe . hihihi . teringin nak jumpe My ^^

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin .
Read More

Kad Raya | 19



dah jd marathon kad raya entry ika nie . maaf la yer, sehari dua nie mmg entry review kad raya . hahaha . tak sangka pulak banyak dapat . 

kad raya ke-19 yang ika dapat adalah daripada sahabat kat fb ika . sahabat alam maya . hukhuk . ika dah anggap dia macam abang ika sendiri . kt fb, dia suka bagi nasihat . dia suka bagi nasihat . dan dia suka buli ika . hahaha . kitorang dah macam abang-adik :P




see . . tulisan dia lawa . jeles ika . tulisan ika pon x selawa tu . kena praktice nie . hukhuk . thanks Abg Khairul a.k.a Syabab . hahaha . sbb sudi poskan kad raya yang comel nie untuk adikmu ini . kalau tak pos, mahu merajuk sebulan ! hahaha

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin









Read More

Kad Raya | 18



kad raya seterusnya yg ika dapat . dh masuk kad raya ke-18 :) kali nie ika dapat daripada blogger Nana K . 


http://nanababyboo.blogspot.com/

dan kad raya yang ika dapat ^^



thanks Nana . kad raya Nana cantik ! first sekali tengok kad raya Nana, terus bagi kat kakak ika tengok . kakak ika pon suka sbb gambar depan tu cantik ! ^^

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin ^^
Read More

Kad Raya | 17



kad raya ke-17 sudaaa . brape banyak daaa kad raya ika dapat tahun nie . hikhik . jom usha sape yang bagi kad raya kat ika kali nie pulak :)


http://ayuejean.blogspot.com/

jom tengok kad raya yang ika dapat ! ^^




thanks Kak Ayue sudi buat surprise kat ika . hahaha . seingat ika, ika tak bagi alamat dekat akak . cmne yer akak boleh dapatkan alamat ika . sangat surprise ! hikhik

thanks jugak sbb dah banyak tolong ika . nnt ika g KL, kita hangout sama2 yer . bila ika g rumah akak, akak kurung la kucing tu dalam rumah dia yer . lalalala

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin ^^
Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com