marathon birthday wishes



entry nie ika buat untuk ucapkan happy birthday buat semua yang menyambut hari lahir pada bulan 6 . ika perasan satu perkara yang bulan 6 nie ramai yang ika kenal sambut tarikh lahir . kawan dekat fb ika memang ramai yang sambut tarikh lahir bulan 6 . dan jugak kawan-kawan blogger pon ada jugak . kan ?


dan kat bawah nie antara kawan dan saudara terdekat ika yang sambut birthday pada bulan 6 . 

first sekali, my beloved sis . lalalala . nama dia NIK MAWARNI . ika panggil dia KAK MAWAR . birthday dia pada 05 JUN . nie gf abang ika . hahaha . dia baik . dia comel . dia cun . ok kak mawar, sila belanja kepci yer . wakakaka .


then, kawan baik ika masa kat SMK Agama Tok Bachok . nama dia AMNI . birthday dia pada 11 JUN . ika pon dah lama sangat tak jumpa dia . kalau tak salah ika, last jumpa tahun 2005 . lepas tu ika pindah sekolah . dia pon sama jugak . pindah sekolah .


yang kat bawah nie pulak, budak dok kat rumah ika . budak-budak lagi yer . dia pon comel . nama dia AFIFAH . birthday dia pada 14 JUN . dulu masa ika takde buat ape kat rumah, selalu la jugak lepak dengan dia . tolong dia buat keje sekolah . sekarang, ika sibuk . so, dah jarang jumpa dia . kalau jumpa pon rasa cam malu pulak . hukhuk


then, kawan ika masa belajar kat SMK Agama Tok Bachok jugak . nama dia HAZWAN . birthday dia pada 23 JUN . masa ika wish kat fb dia, dia siap suruh ika tulis dalam blog . hahaha . dan sekarang ika dah tunaikan :P



then, kawan baik ika :) . nama dia HABRIYAH . birthday dia pada 26 JUN . dia pon dah lama ika tak jumpe . tahun lepas last jumpa . tu pon masa iftar yang budak batch kitorang buat . susah sikit nak jumpa dia sebab dia belajar kat UMS . hihihi . kena tunggu dia balik semenanjung la kan . nak tunggu ika g Sabah lambat lagi . hahaha


last sekali, buat KAK MIBA . dis one kawan baik sepupu ika . ika kenal dia masa ika dok kat Kuantan dulu . birthday dia pada 29 JUN . dia sangat sportim even ika baru je kenal dia .  dia baik . dia comel . :)


dan tak lupa jugak buat semua yang menyambut tarikh lahir pada bulan JUN , ika ucapkan HAPPY BIRTHDAY buat korang semua . 


http://www.emocutez.com semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki .

http://www.emocutez.com semoga dipermudahkan segala urusan .

http://www.emocutez.com semoga dapat capai semua yang diimpikan .

http://www.emocutez.com semoga kita semua berjaya di dunia dan di akhirat . 
Read More

Gerimis Mengundang | Movie 27



review movie lagik. hahaha . sejak adik balik dari berpraktikal kat KL, banyak betol citer yg dia angkut sekali dalam laptop dia tu. dia rembat kat mane entah la. ika tumpang tengok je. hahaha.

GERIMIS MENGUNDANG


SINOPSIS ::

Zamani seorang juruterbang yang berkhidmat di Sabah Air, Kota Kinabalu telah bertemu dengan seorang gadis berasal dari Kota Jakarta, Mikha, yang juga anak kepada Pak Harjo, Wakil Kedutaan Besar Republik Indonesia di sini. 

Pertemuan yang tidak sengaja dalam keadaan salah faham di antara Mikha dan Zamani, telah membibitkan rasa kasih sayang. Apabila Pak Harjo telah terlibat dalam kecelakaan ketika dalam perjalanan untuk lawatan kerja di Tamparuli, Sabah.

Dengan kekosongan hati Mikha, dia akhirnya menerima Zamani sebagai penganti kekosongan itu. Namun, ianya tidak lama apabila Doni, tunangan Mikha sejak kecil, telah bertemu mereka di Kota Kinabalu. 

Pertemuan itu telah menyebabkan Zamani patah hati. Sebalik dari itu, Mikha dan Doni telah memutuskan perhubungan di Kota Jakarta, kerana mereka merasakan adalah lebih sesuai untuk menjalinkan hubungan sebagai adik beradik. 

Mikha terus menuju ke Kota Kinabalu untuk mencari cintanya untuk Zamani. Namun semuanya telah terlambat apabila Zamani terlibat dalam kemalangan udara apabila helikopter yang dipandunya terhempas. 

Mikha merasai kehilangan apabila Zamani yang dicintai telah pergi buat selama-lamanya. Inilah kisah cinta agung antara Zamani dan Mikha buat selama-lamanya.



citer nie best la jugak tapi tak suka ending dia. hero mati. hukhuk. ika dah dapat agak hero dia mati sbb lagu dia kan gerimis mengundang. "ku sangka kan panas berpanjangan, rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang" . tapi hero mati pon, heroin ok je sbb still ade doni yang ensem tu. wakakaka.

kamal ensem pakai baju pilot. huhu. heroin dia cantik wa cakap lu. hihihi. dan tunang heroin tu pon ensem jugak. semua ensem & semua cantik la. senang . hahaha :))
Read More

Cinta Kura-Kura | Movie 26



nak review movie. semalam kat ofis ika layan dua movie. nampak sangat kan tak buat keje kat ofis. hahaha. bukan lah ! saje nak hilangkan rase mengantuk yang melampau :) .

ika tengok citer Cinta Kura-Kura . mmg kura-kura la kan. hahaha. baru dapat tengok citer nie. mase dok kuantan dulu malas nak tengok wayang. sbb gelap. kan best kalau tengok wayang dalam cerah . lalalala

CINTA KURA-KURA


SINOPSIS ::

Cinta Kura-Kura filem komedi romantis yang menceritakan kisah Nani, gadis berusia 21 tahun, dan haiwan peliharaannya kura-kura unik, Nico. Nico unik kerana dia adalah dari jenis Green Crown Sea Turtle tetapi yang lebih penting, Nico mempunyai keupayaan untuk bercakap dengan manusia, jika dia memilih untuk berbuat demikian.

Kisahnya bermula bila Nani dan adiknya Amin berpindah. Nani telah mula jatuh cinta dengan Adam seorang ahli muzik dan merupakan jiran barunya. Keadaan ini telah membuatkan Nico membuat perancangan mensabotaj usaha Adam untuk menarik Nani. Segitiga cinta berkembang apabila penyelia kedai haiwan peliharaan kegemaran Nico, Fadzly cuba untuk mendekati Nani. Walau bagaimanapun tanpa diketahui semua, Fadzly mempunyai niat dan matlamat untuk menangkap dan menjual Nico ke restoran makanan eksotik.



masa tengok citer nie, mmg ika gelak sakan la. sbb lucu tengok kura-kura tu. maybe sbb guna suara Zizan . hahaha. then, ade jugak ke mamat yang susah nak faham bila ade girl yg suka kat dia ek ? hurmmm. mmg kura-kura la. adeh =.="

tapi citer nie best ^___^
Read More

Saya Seorang Silent Reader. Tapi Saya Suka Baca Blog Awak



nak join segmen ringkas daripada Mak Dara :)) . segmen untuk para silent reader di luar sana. hukhuk . ika pon suka jadi silent reader nie. best tau ^^ .


5 blog yang ika selalu baca tapi jarang sangat ika komen kat entry dia ialah ::






done ! :))
Read More

sesi tambah lemak



dah lama tak g melantak kat mcd. sbb ika tak suka mcd. ika suka kfc. lalalala. makan ayam kt kfc tiga ketul pon tak cukup. kat mcd makan dua ketul dh tak de mood. hahahaha. taktahu la kenapa tak suka makan kt mcd.

pegi makan kat mcd pon sbb kakak yang belanja. kakak ika yang sorang nie mmg suka sangat makan mcd. lain dengan ika. hukhuk.


gambar kat atas nie kakak ika dengan asben dia. dua-dua mmg suka makan mcd. dulu abg ipar ika nie jarang sgt suka bergambar. sejak ade adik ipar macam ika nie, selalu je nak bergambar. hahaha


yang nie pulak anak saudara ika. Nur Amani Husna. befday dia sama cam ika :) Amani nie tersangat la aktif. hyper active. penat nak layan. umur tak sampai setahun lagi. baru nak belajar berjalan. hihihi



yang nie mestilah Cik Rongoks :) . hahaha. see. sangat gemok ! =.=" dulu kemain selim-melim. hahahha. perasan je lebih. macam la penah selim. huhuhu. tp berat ika xpenah sampai 50kg. paling berat pon 49kg mase form 2. pastu selalu je 43kg-45kg. maintain gemuk. lalalala

kat mcd kitorang pegi makan nie ade tempat main untuk budak-budak. so, untuk mengurangkan aksi ganas amani kat meja makan dan bagi tenangkan mama dan papa dia nak melantak, aunty yg comel gemuk nie pon bawak lah amani melepak jap kat tempat main tu :)






tengok la betapa gembira nya Amani. aunty nie pulak yang tak keruan nak melayan. ika dh ade 5 orang anak saudara tp yang nie la paling nakal. adeh =.="

Read More

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI HAZWAN HAIRY

di malam yang hening nie, ika nak join segmen daripada pak cik HAIRY ;) . moh la kita join ramai-ramai. lagi ramai, lagi meriah. tak gitu ? huhuhu



kekerapan ika berblogging dalam sehari ? hurmm.. ika rasa daripada ika masuk ofis pkul 9 pagi sampai la balik keje pkul 5.30 petang. then, sambung pulak kat rumah sampai pukul 1 pagi. hahaha.. limit sampai pkul 1 pagi je. nanti mama marah online 24 jam. lalalala. 

kadang tu laptop tu jer terbukak. blogging nye tak. hahaha. ade jugak ika saje je godek-godek blog orang lain. baca serba sedikit. then, ade jugak yang ika segan nak komen. hukhuk. ika lagi suka jadi silent reader. cam sweet je. hahaha

nak join ? klik kat header pak cik tu. atau klik je kat SINI. tarikh last 30 Jun 2012 :))
Read More

Wordless Wednesday #27


^____________^
Read More

SEGMEN : BLOGLIST JULAI 2012 NASZ


Mengapa saya suka terjah dan baca blog Nasz?

ika suka blog Nasz sebab :

http://www.emocutez.com simple.

http://www.emocutez.com selalu tolong naikkan blogger-blogger lain.

http://www.emocutez.com header tulisan kaler warna-warni.hikhik

http://www.emocutez.com blog kemas :)


nak join jugak ? jom ! klik je kat header Nasz tu atau klik SINI pon boleh :) . tarikh tutup 27 Jun 2012 .
Read More

JOM TAMBAH GENG BLOG



nak menjoinkan dalam segmen Encik Zaharin :) hari tu dah tengok tapi cam complicated sikit dia punye syarat.hikhik. tu yang tak join. sekarang syarat pon dh ok ^^ . boleh la nk join. lalalala


simple je cara nak join segmen nie. so, apa lagi korang tunggu. jom join ramai-ramai. korang boleh klik kat banner kat atas tu ataupon klik kat SINI untuk join :) . tarikh tutup pada 25 Julai 2012 ^^

ika nak tag : EJULZ & MYMY
Read More

accounts vs computers science



masuk ofis hari nie, baru tersedar yang keje sangat lah berlambak di atas meja. hukhuk . masuk ofis kelmarin pon takde buat keje. dengan asthma nye tak berapa nak ok lagi. gagahkan jugak la kaki melangkah g keje. hari nie kena lah start buat keje. minggu depan dah nak masuk bulan JULAI :)

ramai yang tanya ika nape ika pilih keje sebagai akauntan nie. sebab dulu kan ika belajar sains komputer. hikhik. kan dah lari jauh tu. masa ika belajar sains komputer dulu pon ade jugak satu semester yang kitorang kena belajar akaun. tapi belajar basic je la. tu pon kemain sakit kepala nie nak bagi balance akaun tu.


ika pon tak tahu la camne budak-budak yang amik kos akaun tu belajar. ika belajar basic je pon dah sakit kepala. huhuhu. tapi sekarang, nak tak nak kena la mengadap akaun tiap-tiap hari sampai la dapat kerja yang ika nak sangat-sangat :)



sekarang nie, dah masuk 3 bulan ika keje bahagian akaun nie. maknenye dah 3 bulan ika pulang ke Kelantan. weeee. suka la jugak dengan keje akaun nie walaupon bukan cabang ika. tapi dah tu rezeki yang Allah SWT tetapkan untuk ika. ika terima seadanya :)

masa fes ika keje bahagian akaun nie, seriously ika cakap, ika memang tak suka. sbb kena mengadap nombor yang kemain banyak. then, kalau kita salah kira, abes semua pon salah. memang tension la jugak. kena hati-hati bila nak taip nombor nie. huhu. 

kita belajar dari kesalahan kan ? kalau semua asyik betul je, tak best la camtu. tak mencabar langsung. hahaha. setakat nie kalau ika tension, takde la sampai nak baling laptop ofis nie. huhu. selamat lagi la laptop kat ofis nie. tengok la 4, 5 bulan nnt. konfem kena virus.


kesimpulan di sini, tak semestinya belajar sains komputer kena keje bahagian sains komputer je. keje akaun pon guna komputer jugak ape. hahaha. semua nie atas mind set kita. kalau dah awal-awal set dalam kepala yang "aku nak cari keje yang aku suka je. yang aku belajar je" , haaa carilah sampai dapat. lalala


nota gigi :: rindu nak jadi cikgu tadika =.="
Read More

Hoore Hoore | Movie 25



tadi dah review novel. sekarang nak review movie pulak. movie yang baru je ika tengok. orang lain dah puas tengok agaknya. huhuhu. takde masa nak tengok movie. layan hindustan lagi sedap. berendam air mata siap. hahaha

HOORE HOORE


SINOPSIS ::

Filem Hoore Hoore mengisahkan seorang wanita bertubuh besar. Nurul Aiman yang mempunyai tubuh yang agak gempal dan tidak terlalu cantik, bendul tapi berhati baik. Namun begitu, ciri-ciri kewanitaan tetap ada seperti gadis-gadis yang lain. Aiman mempunyai 2 orang sahabat baik Lana dan Azadan, mereka adalah rakan sekampung dan satu sekolah. Hubungan mereka erat dan mesra. Ibunya bernama Lia, dan ayahnya bernama Hairil. Nenek Aiman bernama Nenda Zaimah dan tinggal bersama mereka.


Di sekolah Aiman mempunyai seorang kawan bernama Johari, seorang yang tampan dan segak. Dalam diam Johari menyukai Aiman. Dalam pada itu, Lana dan seorang rakan sekolah yang lawa dan popular bernama Rita juga sangat meminati Johari. Rita seorang gadis yang ego dan sentiasa cari pasal dengan Aiman. Ayah Johari pula ialah seorang Ustaz iaitu Cikgu Murshid.

Pada masa yang sama, Aiman tergerak untuk menyertai pertandingan Ratu Impian yang di anjurkan oleh sebuah majalah. Rita juga menyertai pertandingan itu. Mengetahui yang Aiman juga menyertai pertandingan itu. Pelbagai rintangan yang dihadapi oleh Aiman bukan saja dari musuh ketatnya Rita tetapi masyarakat memandang serong akan niatnya itu.




suka tengok citer nie sebab banyak lagu. huhuhu. diorang nyanyi best :) yang berlakon jadi Aiman tu pon comel. hihihi. Aiman tu patut dicontohi. walaupon dia debab, tapi dia still kuatkan semangat untuk join pertandingan Ratu Idola. dia tak kesah ape orang nak cakap kat dia. ^^
Read More

Novel 49 :: Suami Aku Ustaz - Hannah Dhaniyah



novel kedua untuk direview hari nie. huhuhu. sebab semalam kan tak update apa-apa kat blog. so, hari nie nak update sampai lebam. hahaha

SUAMI AKU USTAZ


SINOPSIS ::

Alisa bukanlah anak gadis yang nakal mana pun. Tapi bila mak dengan ayah sudah mula tidak percayakan diri dia, apa lagi yang dia boleh buat?
“Kami nak satukan kamu dengan Hafiz sebelum kami bertolak ke Mekah.”
Yang menjadi masalah buat Alisa apabila ‘TIDAK’ bukan salah satu pilihan jawapan yang dia ada. Dan dia pula tidaklah pernah terfikir hendak melarikan diri daripada keluarga. Senakal-nakal Alisa, kasih sayang mak dengan ayah masih mampu membuatkan dia mengikut kata mereka. Tapi macam mana pula dengan cita-cita dia?
“Dia itulah ustaz di sekolah aku. Ustaz yang popular pula tu sebab masih belum berpunya. Hendak dikatakan handsome, semestinya tidak. Pada aku, dia bukanlah tergolong di dalam lelaki idaman aku. Tetapi, kalau sudah ramai yang mahu mengisi borang untuk masuk ‘Kelab Peminat Ustaz Hafiz’ sekiranya kelab itu wujud, mestilah dia tu ada rupa, ya tak? Aduh! Tidak fasal-fasal dia menjadi kepunyaan aku pula.”
Macam mana agaknya apabila Alisa yang berperangai gila-gila terpaksa hidup dengan Hafiz yang hidupnya skema? Tapi skema ke Hafiz kalau perangainya suka menyakat Alisa sejak lahir sehinggalah besar?
“Cuma aku harap, kahwin ni bukan bermakna hidup aku berakhir. Well, kau tahulah kan. Cita-cita aku ni tinggi. Pada aku umur baya kita ni sebenarnya hidup kita baru bermula. Mana nak belajar, nak kerja. Aku harap, everything is going to be well.”
Alisa. Cita-citanya setinggi langit, cintanya masih belum pernah berputik. Akan wujudkah cinta buat si suami dan bertahankah jodoh mereka berdua? Perlukah salah seorang berkorban hanya untuk membuatkan cita-citanya kesampaian?


Bila dia jeling aku tanda tak suka, mesti jantung aku
melompat bagai nak gila ! - Alisa-


novel nie pon best la jugak. tapi bagi ika dia takde part-part yang cam ade perempuan gedik @ jahat yang kaw-kaw nak goda lelaki tu. kalau ada pon, tak banyak. tapi still best sbb dapat mengikuti kisah macam mana seorang gadis yang masih belajar tapi dah kahwin. kahwin pulak dengan ustaz yang mengajar kelas dia. huhuhu.

dia umur 17 tahun dah kahwin. ika nie dah 22 tahun. tak kahwin pon lagi. hikhikhik. best jugak ade suami ustaz nie. tiap-tiap benda nak buat, mesti dia ingatkan tentang Allah SWT. banyak bagi nasihat. paling best, dia ajarkan Alisa tu mengaji :)
Read More

Novel 48 :: Cik Bunga Dan Encik Sombong - Airisz



nak review novel lagi. dah habis baca 2 ketul novel :) keboringan di ofis. keje berlambak tapi tak buat. lalalala

CIK BUNGA DAN ENCIK SOMBONG


SINOPSIS ::

Aku? Aku INTAN ASNIDAR. Mana cantik pun. Kulit pun ala-ala hangit. Kerja di kedai bunga dengan gaji cukup-cukup makan. Tak ada apa-apa yang istimewa tentang aku melainkan aku ada sebuah keluarga yang sangat bahagia.
Dia? Dia memang segak. Nama dia pun sedap, HARRIS ISQANDAR. Kalau sekali pandang mesti tak nak lepas. Kulit dia putih amat sampai mak ingat aku dah bawa balik orang Belanda masa aku bawa dia datang kampung aku buat kali pertamanya. Tapi tak kisahlah semua tu, tak penting sangat. Kemudian-kemudian nanti, rupa paras tu bakal duduk tempat keempat atau kelima.
            Asal-asalnya, dia suruh aku jadi tunang terkejut dia sebabnya gadis yang sepatutnya jadi tunang dia pada hari tu sudah lari. Okeylah sebab satu hari saja, kira aku tolong orang dalam darurat. Tapi paling terkejut bila dia cakap,
                “Okey Intan, mulai sekarang, awak adalah tunang dan bakal isteri saya. Sekiranya ada sesiapa kacau awak, tolong jangan berahsia dengan saya sebab kita bakal menjadi suami isteri. Suami isteri tidak boleh ada sebarang rahsia.”
            Terkejut amat aku. Tapi sebelum tu mak dia, Datin Nora ada beri amaran kepadaku, “Jangan mimpi nak jadi menantu saya!”
            Ah! Aku pun tak nak jadi menantu dia. Tak berminat langsung. Tapi sungguhlah kata orang, kalau sudah jodoh, tentu saja tak ke mana. Tinggal lagi, lama manakah rumah tangga tersebut bakal bertahan atau benarkah INTAN ASNIDAR itu hak milik kekal HARRIS ISQANDAR?


Untuk hidup berdua, haruslah setia...


novel nie best. seriously. memang tak rugi baca. Intan Asnidar yang sangat beruntung sbb dapat kahwin dgn Harris Isqandar. Harris tu bagus sbb still pertahankan kata hati dia walaupon ada jer yang cuba nak pisahkan dia dengan Intan. even ade girl yang gedik dok usaha nak dapatkan dia, tapi Harris tetap dengan pendirian dia. sangat bagus :)

Harris tu sweet kot. sbb suka buat kejutan. huhuhu. untung la isteri dia. dan sangat pandai amik hati orang tua :)


Read More

apa itu asma ?





dua tiga hari ni selalu kena asma. asma yang ika maksudkan tu bukan nama orang. asma tu penyakit. penyakit lelah. ika memang ada penyakit asma nie since tahun 2010. tapi asma ika takde la teruk pon. kira tak kronik lagi la. 

penyakit asma nie bukan boleh main-main. boleh bawa maut. then, jangan ingat bila ade penyakit asma nie, kita tak boleh enjoy. tak boleh buat tu, tak boleh buat nie. mesti stress sakan kan kalau camtu.huhu. . still boleh buat kerja cuma perlu ingatkan pada diri masing-masing la yang kita tu ada asma. so, janganlah buat kerja yang boleh bebankan diri sendiri :)


ika tergerak hati nak share pasal penyakit asma nie sbb sekarang nie agak selalu la kena. bila kena tu, rasa cam dah nak mati. memang tak fikir lain dah. memang fikir mati je. paling sedih bila tengok muka family kita. nak-nak pulak muka mama. ika dah lama tak kena asma yang teruk cam ni. biasa kalau kena pon, pakai inhaler tu dah lega. tapi yang nie memang teruk sampai pkul 2 pagi kena angkut g klinik. syukur alhamdulillah sebab dah berjaya melepasi waktu-waktu kritikal tu :)

apa itu asma ? jom, ika nak kongsi la sikit dengan korang info tentang penyakit asma nie. mana la tahu korang ada member yang ade penyakit nie, ataupon ahli keluarga sendiri, ataupon jugak korang bakal berkahwin dengan orang yang ade penyakit asma nie ^^


penyakit asma atau lelah merupakan penyakit immunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas dan sukar untuk bersenam. 

ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. apabila ini terjadi, paru-paru akan berkurangan udara. akibatnya, pesakit boleh pengsan.

apa yang boleh mengakibatkan berlaku asma ?


  • alahan dihidu seperti kutu habuk, debunga, spora kulapuk, epithelials binatang peliharaan.
  • udara sejuk.
  • senaman.
  • jangkitan sistem pernafasan.
  • tekanan emosi.
  • aspirin dan ubat seumpanya.


yang kat atas tu semua ika dapat kat WIKI :) thanks wikipedia.hukhuk . . tapi ika rasa tak semuanya sama kot . sbb macam ika, bab bersenam tu ok je. hahaha. . g jalan-jalan satu shopping complex pon ok je lagi. ika tak suka nak manjakan diri. selagi mampu, ika akan buat semua benda yang ika nak buat.

sekarang dah banyak rawatan untuk penyakit asma nie. google je. hikhik .  ape yang penting, jaga kesihatan kita. ingatlah keluarga tersayang ! ^^



nota gigi :: dulu ade yang selalu berusaha nak pulihkan penyakit asma ika nie. sekarang dah takde. semua tu kenangan indah :)
Read More

yahoo !



hari nie ika nak share dengan korang gambar iklan dekat YAHOO! . . ika nie suka check emel. tiap-tiap hari check emel. kalau ade 10 emel, 10 emel la ika check.hahaha. . nasib baik emel tak sampai 10.huh. jenuh la nak check satu-satu :)

bila nak sign in jer, mesti perasan iklan-iklan nie. selalu bertukar. ika suka tengok gambar dia. hihi . . macam-macam iklan ada. tapi kadang-kadang takde pon iklan-iklan nie bila kita nak sign in. macam biskut chipsmore. kejap ade, kejap takde. hukhuk

ade yang dah lama ika snip gambar dia. tapi baru nk upload sbb nak kumpul banyak-banyak . . lagi satu ika suka kumpul gambar yang GOOGLE. kat situ pon selalu jugak tukar gambar tulisan google tu kan ? :)










bila dah rasa boring sangat, jadi camni la. hihihi. kalau tiap-tiap hari dia buat iklan gambar makanan kan best ? boleh la ika cuci mata sikit tengok makanan.hahaha . . biasalah, nafsu makan kuat. kalau boleh semua makanan ika nak try tp sayang seafood tadaa boleh yer. allergic =.="

makin lama, benda-benda nie yang kita selalu guna cam facebook, blog, twitter, yahoo dan lain-lain nie selalu je upgrade diorang punye service kan. ade yg diorang upgrade tu menyenangkan kita tp still ade jugak yg menyusahkan kita. kalau tak upgrade, takkan la selalu nk guna yang lama kan ? mestilah nak pembaharuan sikit. barulah mengikuti perkembangan teknologi camtu. huhu

lepas nie apa lagi yang diorang nk upgrade kan ?

jom makan tutti frutti ^^


Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com