NUR & DARA

..ika nak share dengan korang 2 ketul majalah yang ika suka baca buat masa sekarang..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tadaaaaaa !!
belum lagik la.hikhik
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


..majalah DARA dan jugak majalah NUR..
..ika suka majalah nie sebab..

http://www.emocutez.com ade fesyen untuk muslimah.
http://www.emocutez.com ade cara pakai tudung.
http://www.emocutez.com ade jugak ajar masak.
http://www.emocutez.com then, ade dia tunjukkan rumah yg decorate cun sangat !
http://www.emocutez.com ade tips utk bersolek..
http://www.emocutez.com tips utk jaga kesihatan pon ade tau..huhuuh
http://www.emocutez.com yg dalam bentuk islamik pon tak terkecuali.pon ade :)


..kalau dulu ika suka baca majalah REMAJA..
..sekarang dah bertukar kepada majalah NUR dan DARA..hikhik
..banyak benda yang nak kena belajar untuk melepasi satu lagi fasa baru dalam kehidupan..
..so, majalah macam nie lah yang banyak membantu ^^


Read More

Novel 39 :: Kuseru Rindu Itu - Hanni Ramsul

..baru je habis baca novel..
..novel nie Kak Mawar yang bagi ^^

KUSERU RINDU ITU - HANNI RAMSUL


SINOPSIS ::

Perkahwinan itu tiada kekurangan langsung.Hisyam bahagia menjadi suami kepada Idayu dan Idayu sepuluh kali bahagia bergelar isteri kepada lelaki yangdicintai sepenuh jiwanya itu, walau perkahwinan mereka bukan berlandaskan perasaan cinta pada mulanya. Kebahagiaan hampir menjadi sempurna dengan kehadiran seorang anak lelaki yang cukup keletah.
Namun di pihak Hisyam, bagai ada satu kekosongan di hatinya. Kekosongan yang dia rasakan perlu diisi dengan kehadiran seorang gadis manis bernama Maisara. Maisara mengajarnya erti rindu. Maisara juga berjaya membawa debar di hatinya apabila mata saling bertaut. Yakin, itu adalah cinta yang dia cari, Hisyam nekad mahu bersama dengan Maisara.
Namun… satu hakikat yang mula dia sedar, desakan demi desakan daripada Maisara agar Idayu disingkirkan di antara mereka, telah membuka satu dilema baru. Walau dia yakin hubungannya dengan Idayu hanya berlandaskan rasa tanggungjawab, satu kenyataan yang perlu dia hadapi… dia tidak mampu untuk berpisah dengan Idayu.
Lalu, benarkah ada cinta yang mekar di hatinya untuk Maisara, dan benarkah juga hubungannya dengan
Idayu hanya kerana tanggungjawab semata-mata? Mampukah dia menerima hancur sekeping hati milik Idayu dengan kecurangannya dan mampukah Maisara terus membawa bahagia di jiwanya? Siapakah sebenarnya yang benar-benar dia cinta?



..novel nie best ^^ ..
..suka sangat2..
..ade part yang sedih jugak :(
..apa2 pon novel nie memang best !

Cinta ini mungkin tidak layak untuk mengintai ruang di hatimu, sayang ini juga mungkin tidak pantas untuk bersemi di lembah rasamu….


Read More

Amani & Walker

..entry budak nakal nie lagik.huhuhu
..amani sekarang dah nak masuk 9 bulan..
..dalam proses nak berjalan..
..entry budak nakal nie lagik ! hahaha..
..sejak balik dok Kota Bharu nie, memang selalu dekat dengan budak nakal nie..


..tiap2 hari tengok muka dia..
..tiap2 hari main dengan dia..


..sekarang, Amani dah nak masuk 9 bulan..
..dah start belajar jalan..
..guna walker baby nie..
..walker nie pak su dia yang beli..
..pink kaler lagi..huhuhu


..petang2 kakak ika akan letak dia dalam walker nie..
..then, letak Amani kat laman depan rumah..
..nasib baik laman depan rumah tu luas..
..boleh tahan Amani nak pusing..hikhik


..bila dah boleh berjalan nanti, lagi la aunty dia nak susah nak jaga..
..terkejar2 la nanti..
..tapi xpe..
..dah biasa dengan budak2 ^^



..bulan 7 nnt genap umur Amani 1 tahun..
..aunty Amani plak genap 22 tahun..
..haishhhh..
..nnt boleh la sambut befday sama2..hukhuk


Read More

Giveaway : Saje-saje Nak Menang By Ayesha Ramlee


SPONSOR ::




Read More

1st Giveaway by AMNA


..nak join ? klik SINI
..atau klik kat banner :)

..ika nak tag..


due date :: 06 April 2012


Read More

bawak diri

..kaki ini tidak penat berjalan.huhuhu
..mesti ade saje tempat yang ika nak g..
..kalau tak menyusahkan orang takpe la jugak kan ?
..tapi nie tak..
..nak g mane2, mesti menyusahkan orang lain..
..nak kena bawak g tempat tu la, nak g tempat ni la..

..then, ika kuar jalan2 g Taman Perbandaran Tengku Anis..
..dah lama kot tak g sini sejak dok Kuantan..
..so, tahap keterujaan tu memang melampau-lampau la.hahha


..berbekalkan selipar angry bird kaler pink, kaki ini melangkah..hikhik
..masa sampai kat sana, orang tak ramai lagi..
..sbb masa tu masih awal..


..masa dok syok2 amik gambar, nampak la sekumpulan orang2 dok wat senam aerobik..
..cam nak join..
..tetapi selipar angry bird membataskan segalanya..hukhuk
..memang best sangat2 tengok diorang buat senaman..


..besar kan baju ika ? hakhak
..baju Cik Rongoks..
..member ika yang tempah untuk ika..


..lepas Taman Perbandaran Tengku Anis, kitorang g Airport pulak..
..saje nak tengok kapal terbang..hikhik
..sambil2 tu makan kat KFC Airport..
..first time ^^


..next time pulak nak g KFC nie..



Read More

Wordless Wednesday #24



Read More

get well soon uncle !

..minggu lepas, ika dengan family g melawat ayah saudara kat Kuala Krai, Kelantan..
..ayah saudara sebelah mama..

..ayah saudara ika nie sebenarnye terlibat dalam satu kemalangan..
..antara motor dengan kereta kot..
..ika pon tak sure.hikhik..
..yang ika tau ayah saudara ika masa tu naik motor..

..masa ika g melawat tu, nampak keadaaan pak cik dah semakin stabil..
..Alhamdulillah ^^
..cuma tak boleh bergerak aktif sangat la..
..tulang ade yang patah..


..gambar kat atas nie anak saudara ika..
..yang nie dah lama jugak la ika tak jumpe..
..sampai dia pon cam dah tak kenal mak cik dia nie..huhuhu
..tapi bila dah lama sikit dok dengan ika, baru start nk baik2 dengan mak cik dia yg agak comel nie.hahaha


..ika doakan pak cik ika tu cepat sembuh..
..semoga keadaan pak cik akan kembali seperti sedia kala..
..aminnnnnn..



Read More

gudbye Kak As, gudbye ICSS

..nie sebenarnye kisah lama..
..baru dapat update pasal story nie..
..sbb baru dapat copy gambar..hukhuk

..gambar kat bawah nie masa last day Kak As keje dekat ICSS..
..sbb Kak As dah pindah Johor Bharu..
..dalam ramai2 staf ICSS nie, Kak As la paling lama..
..dalam 5 tahun cam tu la..


..Kak As yang pakau tudung hitam kelabu tu.. ^^
..tak de nampak pon staf laki dalam gambar kan ?
..staf laki kat ofis nie tak ramai..hihihih
..dalam 3 orang cmtu la..


..pe yang ika boleh cakap, Kak As nie bila dia keje, dia sangat tegas.hikhik
..ika pon takut dekat dia..
..dia tak garang, cuma tegas..
..tapi dia sangat baik hati :)


..nie plak kek yang client bagi kat Kak As..
..tapi Kak As cakap kek tu rezeki kitorang..huhuhu
..ika pon tak sempat nak makan kek tu :(
..kalut dok kemas barang utk PC Fair..
..kalut la sangat kan? hahahhaha..
..padahal dok main2 dengan Rubi dekat belakang..



..tengok la kakak2 ika nie dok layan perasaan..
..lepas penat kena susun barang untuk PC Fair..
..siap main tolak2 troli lagik ! ^^

..ika pon dah tak keje kat sana dah..
..sbb ika dah balik dok Kota Bharu pulak..
..takmo dah dok Kuantan :(


Read More

LaNgKaWi GiVeAwAy By DuNiAKeBaHaGiAaNKu


nak join ? klik SINI
..atau klik kat banner :)

due date :: 13 April 2012


Read More

Random Give Away by NanieyBarnieyLurviey


..nak join ? klik SINI
..atau klik kat banner :)

due date :: 31 Mac 2012


Read More

2nd Giveaway by Yana Saniey


nak join ? klik SINI
..atau klik kat banner :)

..ika nak tag..


due date :: 30 Mac 2012


Read More

tenkiu HaiLady !

..menaip entry sambil hati berbunga-bunga.hikhik
..ika menang lagik..

..sebelum nie ade join giveaway..



..alhamdulillah..
..ade jugak rezeki ika menang..
..ika tahu nie pon sbb terbaca kat blog CEMPAKA KUNING..
..nak tengok keputusan penuh ? klik SINI..


..ika akan dapat hadiah yg ditaja oleh HAiLady..

..nak kenal HAiLady ?
..jom ! ^^

Menjual pelbagai barangan seperti :

♥ BAGS 
♥ BAJU KURUNG READY MADE
♥ KAIN COTTON
♥ BLOUSE
♥ SHAWL
♥ KASUT
♥ KOREAN STYLE
 


..macam2 ade kat HAiLady nie..
..barang2 pon sume sangat2 cantik..
..rambang mata sampai nak pilih nak beli yang mana..
..hikhikhik..

..yang paling ika suka ENGLISH COTTON..
..ika suka corak polka dots nie..
..suka sangat2..hikhik
..then, ika memang suka dengan kain cotton..
..baju kurung ika pon ade yang kain cotton :)

..dan yang paling ika suka, SHAWL..hahaha
..memang tengah gilerkan shawl..
..tapi sekarang ika suka shawl yg pashmina je..
..shawl tu je yang ika selesa..
..shawl yg lain pon okey je..


..korang boleh klik SINI utk tau lebih banyak pasal HAiLady nie ^^

..thanks cik penganjur..
..thanks HAiLady ^^


Read More

long time, no see !

..special entry untuk sahabat, Nora ^^

..Nora nie sebenarnye kawan ika mase kat Uitm Machang dulu..
..sama kos dengan ika..
..sama kelas dengan ika..
..sama rumah dengan ika..
..sama bilik dengan ika..
..hikhikhik..
..banyak kan yang sama dengan ika ? ^^


..sekarang nie dia sambung belajar kat Uitm Jengka..
..so, satu negeri la dengan ika..
..tapi tu dulu la..
..mase ika dok Kuantan..
..sekarang ika dah pindah dok Kota Bharu dah :)

..walaupon dok satu negeri, tp kitorang baru je sekali jumpe..
..tu pon sbb ika nak temankan Nora beli buku..
..kan dah start sem baru ^^
..jumpe pon kejap je :(

..Nora, ika rindu sangat2 kat Nora..hukhuk
..dah lama kan tak jumpe ?
..jumpe hari tu pon kejap je..
..rase cam tak cukup je kan masa kita..

..rindu nak lepak2 dengan Nora..
..rindu nak berguling-guling atas katil sambil hafal nota..
..rindu nak masak dengan Nora..
..rindu nak makan sama2 dengan Nora..

..bila la kita akan jumpe lagi kan ? :(
..balik Kota Bharu pon susah jugak nak jumpe kan..
..hurmm..


p/s :: rindusamakamoo


Read More

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com