rumah sewa Ipoh, Perak

hai semua ! ika nak mintak tolong sebenarnya nie . ika tengah cari rumah sewa kat area Ipoh nie . so, kalau korang ada tahu rumah untuk disewakan kat area Ipoh nie, please bagitahu ika . please :)

ika dah tak tahu nak cari kat mana . kat mudah pon dah cari . semua harga kemain lagik . dah la tu jauh . rasa cam nak menangis je . wuwuwuwu


ika keje kat JAKOA Negeri Perak dan Kedah . tempat keje ika nie berhadapan dengan Muzium Darul Ridzuan . so, tak kisah la kawasan mana-mana asalkan mudah ika nak pegi keje . hehehe .

sekarang pon dalam proses nak beli motor utk menyenangkan ika pegi keje . weee . sementara nk dapat motor tu kenalah naik bas . so, kena la cari rumah yg area bas lalu . tension nye . 

ika cari dalam range RM250-RM400 . ika cari rumah sewa . bukannya bilik sewa dalam rumah . hewhew . takmau sewa bilik . nak sewa rumah sbb nanti senang bila family datang Ipoh .

sekarang yg ika jumpe kebanyakan RM350-RM400 . rumah ok tapi kawasan rumah tu cam susah sikit untuk ika .

please ye kalau korang ada tahu kat mana-mana ada rumah sewa area Ipoh nie . thanks !

16 comments:

  1. muzium Ipoh kat area mana ye Ika? Err akak rasa rumah sewa kat area Ipoh xde yg bawah RM400.. tp tak tahu la pulak akak, nanti akak try tanya kawan2 eh.

    ReplyDelete
  2. kat ipoh nak cari rate harga macam tu macam susah je awak...

    ReplyDelete
  3. blk sewa mgkn banyak,umh susah sikit nk dpt rasanya..hee tak tahu la akak.sory xdpt membantu...

    ReplyDelete
  4. ye bagitau lah cik ika neh law ad rumah sewa .. nt senang mee tumpang law pg sane hehehe

    ReplyDelete
  5. alamak! deno duk ganu... sori ika

    ReplyDelete
  6. dekat ulu kinta ada apartment Permai Lake View, situ sewa rumah rm300+ je.
    Ulu Kinta depan sikit dari Sunway City.
    n kat Ashby Road ade flat (area HRPB) situ pun murah jugak.

    ReplyDelete
  7. Alahai..tak dapat akak nk tlg iKa..akak x dok Ipoh.. Harap dpt yg sesuai nnt.

    ReplyDelete
  8. aloo..nur tak duduk ipoh.. jadi tak berapa nak tahu sangat...

    maaf ye ika..

    ReplyDelete
  9. kalau nak duduk dgn student pun boleh jugak dekat area Fair Park ade byk umah.
    dekat jalan Kuala Kangsar pun byk taman mcm Tawas Permai n Tasek Damai (dekat area gunung Lang). situ semua rumah kos rendah.

    ReplyDelete
  10. yg lagi dekat pun ade. tau kan Bank Islam , ade belok ke kiri tu. Straight je (jalan nak ke the store), belah kiri tu ade flat Wallercourt. situ pun kos rendah jugak.

    ReplyDelete
  11. kwn cri hsemate area lumut lak..jauh kan?

    ReplyDelete
  12. Kalau Ipoh...
    tak dapat nak nolomg ee... =D

    ReplyDelete
  13. ika sewa nk duk sorg2 ke ??
    sng kn dri sewa bilik..

    p/s:xdpt nani nk tlg.. sbb xthu

    ReplyDelete
  14. still mrh eh..sni xdpt la hrga cmtu ika

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com