Program Semarak Kasih Kg Ulu Chenein | Part 1

nak update story tentang Program Semarak Kasih bersama Masyarakat Orang Asli Kampung Ulu Chenein, Slim River, Perak . yang nie program ke 4 ika join setelah sebulan lebih tak dapat join program masuk kampung . hewhew .

kampung nie pertama kali ika pergi . dan pertama kali jugak jejak kaki kat Slim River . hiks . kitorang bertolak seawal 7.30 pagi dari Ipoh memandangkan program start dalam pukul 10 lebih cmtu la .
 

sampai kat sana dalam pukul 9 lebih . sampai je terus dapat tengok diorang tengah poco-poco . teringat masa dok plkn dulu . penah buat dulu masa kat plkn . best :)

program kali nie melibatkan dua kampung iaitu Kampung Ulu Chenein dan jugak Kampung Sungai Lembing . tapi program tu kitorang buat kat Kampung Ulu Chenein :)
 

kat sana dapat jugak ika jumpa kawan PPM sekali dengan ika, Laila . sbb program nie kat daerah yang dia keje, so dapat la jumpa . hewhew . dah lama tak jumpa dia . dia lagi sibuk dari ika . hehe
 

then, dalam pukul 11 lebih kami buat program ziarah kat Kampung Ulu Chenein dan jugak Kampung Sungai Lembing . habis je kat Kampung Ulu Chenein, kami bergerak ke Kampung Sungai Lembing memandangkan kampung tu agak jauh . 

kat Kampung Sungai Lembing, kami terpaksa meredah air sebab jalan nak g kampung tu dah ditenggelami air hujan . banjir la jugak tapi tak la banjir sangat . eh ? hahahaha



kat Kampung Sungai Lembing, kitorang dapat makan buah rambutan, manggis dan jugak DURIAN ! hahaha . sedap woooo . fressssshhh lagik :) berbaloi-baloi masuk kampung orang asli .
 
then, balik semula ke Kampung Ulu Chenein sbb petang tu kitorang adakan sukaneka untuk penduduk kampung orang asli . nak tahu diorang main ape ? tunggu next entry . hahaha



karipap kat atas nie sedap . hewhew . dan muka ika yang seriously sangat penat . dengan cuaca yang sangat panas . berpeluh-peluh tapi seronok :)



to be continued :)

16 comments:

  1. Memang nampak muka tu penat sangat..
    takpe, few days lagi dah family day... =D

    ReplyDelete
  2. wahh..sesekali meredah air best jugakkan,.!

    ReplyDelete
  3. part 2 nnt jgn lupekan Bella ye Cik Rongoks

    ReplyDelete
  4. wahh... seronok yer program mcm ni..siap ada part lagi..mesti panjang kisahnye..hihi.. dah siap entri penghargaan buat kamu dear.. :)

    ReplyDelete
  5. tengok karipap tu, time hujan cam gini, teringin la pulak, huhu...

    ReplyDelete
  6. wah..busy betul dia ye sekarang..hehehe

    ReplyDelete
  7. kala berjauhan saling merindui tu JR..

    ReplyDelete
  8. Memang best masuk kg orang asli terutama musim buah-buahan. Ibu sempat mengajar di sek org asli selama 7 thn.

    Salam perkenalan..

    ReplyDelete
  9. bestnya masuk kampung...kutip pengalamana :))

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com