The Expandables 2 | Movie 32

dah lama tak review movie . so, hari nie rasa nak review movie la . walaupon rasanye dah lama tgk movie nie . hikhik . kali nie nak review movie omputih :)

THE EXPANDABLES 2


SINOPSIS ::

Cerita dimulakan dengan seorang lelaki dipukul dan diseksa hidup-hidup oleh sekumpulan orang jahat. Team TE2 yg diketuai oleh Barney Ross ini dalam misi nak selamatkan taikun bisnes berbangsa Cina. Selepas berhempas-pulas melawan orang jahat itu, akhirnya team TE2 pun berjaya selamatkan lelaki yang dipukul tu. Lelaki tu rupa-rupanya Trench yang datang dari team yang lain. Trench nak selamatkan taikun bisnes tu tapi last2 dia yg kena tangkap. Team TE2 pun bawak keluar taikun bisnes tu dari tempat tu. Yin Yang pulak escorts taikun bisnes tu ke China dan berpisah dgn team TE2.
Mr. Church, seorang ejen CIA datang approach Ross utk lakukan satu misi tergempar. Misi tu ialah utk mengeluarkan satu peti keselamatan dari sebuah pesawat yg terhempas. Dlm masa yg sama, Church mintak supaya seorang pakar teknikal, Maggie utk join team TE2. Church dah bagi warning awal2 supaya Ross jaga Maggie baik2 atau Ross dan kawan2nya tak akan selamat. Ross pun tak ada pilihan dan ikut je arahan Church ni. Team TE2 pun pergi ke pesawat yg terhempas tu dan dgn bantuan Maggie, peti keselamatan tu pun berjaya dikeluarkan. Selepas beberapa lama, team TE2 ditahan oleh satu team lain yg diketuai oleh Jean Vilain.


tiba-tiba rasa cam pelik je sinopsis tu . hukhuk . tapi takpe la . hahaha . movie nie best . first time tengok wayang movie omputih nie , biasa layan citer katun dengan citer melayu je . hihihi . ape pon terima kasih yang membelanjakan ika tengok movie nie walaupon ika sebenarnye tengok lelaki yang berbadan sasa itu . hahahaha !

3 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com