Majlis Kenduri Sekampung | Day 1

ehem ehem ! ika baru nak story pasal program yang ika join baru-baru nie kat Gerik . sebenarnya ika tak dapat lagik gambar yang program tu . nie gambar dari kamera ika . ada la 2, 3 ketul . hahahaha

Majlis Kenduri Sekampung 
bersama Masyarakat Orang Asli,
Kg. Semelor, RPS Banun, Gerik, Perak .


maaflah ye gambar buruk benor ! hikhik . malas nak amik gambar . kamera enset je pon :(

Kampung Semelor nie adalah kampung orang asli yang paling bersih . siyes ! memang bersih . ika tengok dah macam homestay . rumah ika pon tak sebersih tu . lalalalala .

aktiviti pertama seperti biasa kitorang akan buat ziarah . tapi ziarah kampung nie kitorang libatkan 3 buah kampung orang asli yang berhampiran . melawat diorang sambil buat bancian dan tanya pendapat dan jugak masalah diorang :)

nie antara aktiviti yang kitorang jalankan kat Kampung Semelor . aktiviti untuk kanak-kanak . pertandingan mewarna, pertandingan mengeja, pertandingan melukis :)



best pulak ika tengok gelagat ayah-ayah budak-budak nie . ayah yang beriya benar bagi support kat anak . mak-mak pulak tak tahu la kat mana . hahahaha .

malam pulak ada aktiviti pertandingan karaoke . suara diorang best ! siyes . tak tipu pon . hukhuk .

to be continued . .

10 comments:

  1. mak-mak get ready kat umh ja..ahhahaha....

    ReplyDelete
  2. hehe..xpnh bergaul ngn owg asli,msti bez dpt tau dyowg pnye adat n cara hdup kn..

    ReplyDelete
  3. as salam ika,

    best la story ttg meke, asal pendek sgt :)

    ReplyDelete
  4. Seronok tgk kegigihan anak2 kat situ...

    ReplyDelete
  5. err..nak tanya,..malu gak ni..saya ni mmg org gerik tapi tak pernah sampai situ,..kalau nk g situ kena naik bot ker ???...

    ReplyDelete
  6. ika joinlah berkaraoke sekali.. :)

    ReplyDelete
  7. amboi seronoknya..........:)

    ReplyDelete
  8. meriahnya. banyak aktiviti ika kat sana.

    ReplyDelete
  9. best ek sore dowg?mesti sporting gila dowgkan?hehe.tak sangka akk dowg pandai nyanyi..

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com