currently busy

buat masa sekarang, ika banyak keluar bermalam kat kampung orang asli . jarang ada kat ofis . sekarang banyak program bersama orang asli . 


10/10/2012 - 11/10/2012
ika terlibat dengan Program Kenduri Sekampung di Kampung Semerloh, RPS Air Banun, Gerik, Perak . yang nie nanti ika cerita next next and next entry . hahahaha . 

14/10/2012 - 15/10/2012
ika akan terlibat dengan Program Semarak Kasih bersama orang asli di Kuala Kangsar, Perak .

17/10/2012 - 18/10/2012
ika akan terlibat dengan Program Semarak Kasih bersama orang asli di Baling, Kedah .

dan seminggu nak raya tu ika dah tak terlibat dengan mana-mana program dah . hohohoho . keje sebagai Pembantu Pembangunan Masyarakat (PPM) nie macam nie la kan . ada yang dah tahu macam mana skop keje PPM nie . tp ade jugak yang tak tahu . 

ika suka dengan keje ika sekarang . seronok ! ika keje dengan Jabatan Kemajuan Orang Asli Negeri Perak & Kedah nie dah nak masuk dua bulan . macam-macam benda yang ika baru belajar .

then, bila ika masuk kampung orang asli, kadang-kadang ika tak sangka yang tempat tu ada orang asli . padahal jalan nak g kampung orang asli tu kita dah biasa lalu . bila dah masuk jabatan nie, baru lah ika tahu banyak sebenarnya kawasan perkampungan orang asli kat Malaysia nie .

sementara masih bujang trang tang tang tang nie, join la banyak-banyak program ye . hahahaha . bila dah kahwin, susah nanti :)

15 comments:

  1. mesti syok kan masuk kg2 ni..bnyk benda baru leh tengok,leh blaja..1 lg tenang..

    ReplyDelete
  2. sonok gak kalo kerja kita tu terlibat ngn program luar kan? xde la boring sgt terperap dlm pejabat... terbukak sikit minda...hehe

    ReplyDelete
  3. busy nya ika.. ^_^

    sementara bujang tu bolehlah join banyak program ye... :)

    ReplyDelete
  4. busy sungguh ika yer.. tp best gak kan, leh kenal n merasa g tmpat org asli...

    ReplyDelete
  5. betol tu..bila single nie la boleh buat macam2...

    ReplyDelete
  6. seronoknya ika, bukan semua orang dapat experience mcm ika.. :)

    ReplyDelete
  7. lama xsinggah blog ika..makin ctk hehe

    ReplyDelete
  8. seronokkan keje asik berjalan ni...betulla tu masa bujang ni layan je program ape2 pun. dah kawen takde masa dah.

    ReplyDelete
  9. Kira pengalaman baru la ni...best tu ika..dapat pengalaman baru dalam hidup...

    ReplyDelete
  10. ika, singgah kg akak tak ? kg tanjung kasau, gerik .. rindunya nak blk kg

    ReplyDelete
  11. yg mmg org gerik ni pun tak pernah masuk perkampungan orang asli tuu..hihi..er ayat last tu cam dekat dah aura nak makan nasi minyak yer..ika...hihi

    ReplyDelete
  12. wah nampak padat tuh jadual ika=)tapi takper jenjalan kan sambil bekerja..seronok plak tgk ika kerja=)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com