Apa Celop Toqq | Movie 37

nak review movie lagik ! baru je lepas tengok movie nie dengan roomate ika . hikss . sampai je Ipoh, terus pegi tengok movie nie . hohoho

APA CELOP TOQQ


SINOPSIS ::

HAZAMA seorang anak muda yang mempunyai impian untuk menjadi penyanyi, melalui liku kehidupan bersama teman baiknya, TAPAI. HAZAMA bekerja di bengkel membaiki motorsikal, sering bersama menghadapi karenah TAPAI yang berhutang dengan samseng, BLACK, yang sering menganggu mereka, sehingga terlibat dalam pergaduhan.

Pada masa yang sama, LAILA, seorang wartawan, telah ditukarkan ke bahagian hiburan apabila telah melakukan kesilapan ketika operasi yang melibatkan anggota polis tidak lama dulu.

Selepas itu, kehidupan HAZAMA berubah apabila bertemu dengan ABANG SAMAD, seorang lelaki yang hidup keseorangan. Pada awal pertemuan, HAZAMA merasakan lelaki itu hidup dengan penuh keegoan. Pada masa yang sama, TAPAI meminta bantuan teman wanitanya, JUITA, dalam membantu melunaskan hutang kepada BLACK.

Masa berlalu, apabila HAZAMA mula menghabiskan masa dengan ABANG SAMAD, sehinggalah dia jatuh sakit pada suatu hari. Bila dimasukkan ke wad, HAZAMA terkejut apabila mengetahui penyakit yang dihadapi oleh ABANG SAMAD.

TAPAI, meminta pertolongan HAZAMA, apabila JUITA mengajakkan bertemu dengan kakak sepupunya, LAILA. Mengenangkan persahabatan di antara mereka berdua, HAZAMA menurut kehendaknya. Dipertemuan itu, HAZAMA bertemu buat kali pertama dengan LAILA.

HAZAMA merakamkan lagu, atas sokongan TAPAI, JUITA dan AFIQ. Tanpa disangka, lagu nyanyian HAZAMA mendapat sambutan cukup luar biasa, namun disebalik kejayaan itu, terdapat kisah sedihnya.

Apa yang berlaku kepada ABANG SAMAD. Bagaimana pula hubungan TAPAI dan JUITA, dan bagaimana pula kisah di antara LAILA dan HAZAMA. Dapatkah HAZAMA mengejar cita dan cintanya.




movie nie best ! kelakar . ika tengok sebab ada Hazama . aci tak ? hahahaha . suka tengok Hazama . lagu dalam movie nie pon best ! . jalan cerita dia simple tapi best :)

11 comments:

  1. huhu...hazama pon dah berlakon dah!!

    ReplyDelete
  2. as salam

    tetiber je rasa mcm nak pi tengok :)

    ReplyDelete
  3. tengok drama pun best giler kan... apatah lagi movie... mesti terlampau best kan! :)

    ReplyDelete
  4. best kew?
    xsempat tengok laa...
    huhuhu..

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. akak mcm dah bosan dgn citer2 ahmad idham..lagi citer2 komedi aksi gini. cam sama jek.

    ReplyDelete
  6. xbrpa nk minat cita cmni....klo org blnja blh lah...sila2..hahaha

    ReplyDelete
  7. minat hazama ker dik?hehe lagu nokhtah dalam citer runtun qalbu dia nyanyi sedap=)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com