Pembantu Pembangunan Masyarakat | Day 5

Sabtu . 25/08/12

hari keempat sudah . dan hari nie aktiviti ika, mengenal jalan di Kuala Lumpur . kawan kakak ika nak tunjuk tempat ika kena lapor diri nanti sbb ika kena pergi sendiri . diorang semua keje :)

dalam pukul 10 lebih, ika dengan kawan kakak dan anak-anak dia jalan kaki menuju ke LRT Cempaka . naik LRT kat sana, then turun kat LRT Masjid Jamek . satu-satu step ika belajar . hahaha .

sampai kat sana, naik LRT ke KLCC pulak . otak ika masa tu tengah simpan data jalan yang ika kena lalu hari Isnin nanti . ye la kena pergi sorang2 . kalau sesat nanti, tak ke susah . hihihihi

turun kat LRT KLCC, then ika kena jalan sikit daripada sana untuk ke Wisma Selangor Dredging . satu benda baru ika tengok . maybe orang kat KL nie suka berjalan . memang ramai la yang berjalan . 


then, ika jalan-jalan kat KLCC . lepas dah kenal tempat nak kena lapor diri nanti, kawan kakak bawak ika g KLCC pulak . first time ika g sana . hahaha




tahap keterujaan yang melampau . semua benda ika nak amik gambar . lalala . lepas nie entah bila pulak dapat dtg . so, grab je la peluang yang ada nie even tak lama pon ika g jalan-jalan . penat sudah .

lepas jalan-jalan kat KLCC, kitorang terus balik . penat woooo jalan kaki . orang tak biasa, camnie lah . kalau tiap-tiap hari jalan kaki, konfem tak rasa penat . sebab dah terbiasa dgn rutin tu . ika nie bukan rajin sangat nak jalan kaki . dasar pemalas ! hahaha

continued :)

23 comments:

  1. owh.. nanti lama2 biase la tu.. hehe.. good luck ye cari jalan nanti

    ReplyDelete
  2. harap2 tak sesat yer nanti...kalau tak naya jer...hahaha

    ReplyDelete
  3. cantik sungguh rumah kampung tu

    ReplyDelete
  4. ni kiranya proses nk kenal KL la yer? hihi..insyaAllah nnti awk biasa la tu.. :)

    ReplyDelete
  5. wahh..bestnya ika... pic yg terakhir tu, mcm istana kuning lak. :)

    ReplyDelete
  6. best woo.. dpt tgk klcc.. ngee.. tp brg2 yg dijual kat situ.. fuhh... rasa nak gugur semua gigi.. ehhee

    ReplyDelete
  7. Awal2 ni memanglah tak biasa.. Lama2 nanti okla tu.. Dapat keje kat sana ea? Tahniah! ^__^

    ReplyDelete
  8. vahH! saya rindu Kuala Lumpur! ^_^
    masa 1st time datang KL dulu saya macam ika juga. Menghafal jalan takut sesat. HAHAHA!

    ReplyDelete
  9. memula jer.....
    cuma remy pesan..hati2 ya..... kat kl tu ada mcm2 org......
    just take care....

    ReplyDelete
  10. memang rutin duk kl, banyak jalan...huhu...sebab lagi senang berjalan...masa saya belajar kat kl tu, memang gigih la jalan jauh-jauh pun..sekarang, jalan sikit dah semput..haha

    ReplyDelete
  11. dah mula keje ye..nanti lama2 biasalah.

    ReplyDelete
  12. CR,
    geram tengok kartun tu...Selamat memulakan hidup baru ya, kalau ada meeting kat KLCC ke Wisma Gredging ke mungkin kita akan terjumpa.

    ReplyDelete
  13. wah..syok jejalan :) take care always ika :)

    ReplyDelete
  14. homesick lah nie ek...hehe alah lelama nnt ika biasa.memula mmg cam2..besh kalu berdikarinie rasa adventure=)hehe

    ReplyDelete
  15. belajar jalan2 yek. nnti dah lama keja mesti tiap2 hari singgah klcc. ;)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com