Pembantu Pembangunan Masyarakat | Day 10

Khamis . 30/08/12

cerita hari terakhir untuk dikongsikan dengan korang sbb ika dah pon officially bertugas di JAKOA Perak pada 3 September 2012 :)


hari Khamis nie, kitorang pagi-pagi dah buat lawatan ke JAKOA Sungai Siput . Transit Kesihatan kat sana . berkenalan dengan staf kat sana :)

dan ika dapat satu pengalaman baru lagik ! dapat tengok orang asli kat sana . first time tengok secara live . hikhik . tengok ade yang tengah pregnant, ade yang baru lepas bersalin . anak diorang comel-comel ^^



dan petang tu, ade Majlis Jamuan Hari Raya Aidilfitri JAKOA Perak & Kedah . kitorang staf baru nie wajiblah kan menjoinkan diri dan tolong apa yang patut . kakitangan JAKOA dari semua daerah join majlis nie . sangat meriah !



dan ika pulak ? ika kena jadi emcee untuk majlis jamuan tu . hukhuk . rasa berdebar tu takyah cakap la kan . haishhh . tak tentu hala rasa hari tu . text ucapan ika dah buat . tu pon buat on the spot . kelam kabut ika . padahal bukan ape pon . just relax . kalau kelam kabut, makin parah jadinya .

credit pic here :)

dan Alhamdulillah, ika berjaya selesaikan tugas ika sebagai emcee walaupon gugup dan salah cakap . i'm the beginner . lagipon first time jadik emcee depan orang besar-besar nie . thanks to Abg Wan dan Kak Milah yang menolong ika sedikit sebanyak . hikhik

satu kenangan terindah yang ika dapat . 

8 comments:

  1. hahaha..emcee terjun ker???cubit nuffnang kamu

    ReplyDelete
  2. wahhhh!! bestnya..hehe...nk keja situ juga lah...nk apply >_,

    ReplyDelete
  3. wahh bagus lah dpt pengalaman baru ^^
    tahniah juga sbb jadi Emcee bukan senang tu xpe kelam kabut sedikit ;P

    ReplyDelete
  4. ika...
    tahniahhhh.
    pasti kamu seorang y berani.

    ReplyDelete
  5. terimakaseh je la nak jadi mc...hehe

    ReplyDelete
  6. salam
    dah follow

    salam kenalan ye
    yong jarang2 tgk org asli.. mesti best pg tgk tmpt dorg kan

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com