RESIGN



dah masuk bulan Ogos dah . cepat masa berlalu :) 31 Julai 2012 adalah hari last ika bekerja bahagian akaun company sell and repair photocopier machine . dan hari nie ika dah start keje tanam anggur kat rumah nie . hahaha


dah 4 bulan ika keje bahagian akaun nie . keje takde la susah . akaun je pon . berlagak pandai akaun camnie lah =.=" . padahal mula-mula keje akaun nie terkontang-kanting mana nak start . 

dah la company nie memang tak setup account system masa ika mula-mula masuk keje . haishhh . kira semua pakai manual . masuk buku log . sekotak buku log saja dalam ofis ika . ika la yang kena setup balik account system . wuwuwu . mau menangis masa mula-mula keje . 



yang kat atas nie, gambar ika dengan kakak yang bakal ganti tempat ika nnt . ika dah curahkan semua ilmu akaun ika pada dia . hahaha . 15 hari jugak dia bertapa dengan ika . mintak diberikan semua ilmu akaun ofis nie . huhuhu

dia baik . simple dan sangat talkative . macam ika . ehh ? hahaha . cakap dengan dia, macam ika dah kenal dia 10 tahun yg lepas padahal baru kenal 15 hari . lalalala


nie pulak technician yg repair mesin fotostat . technician yg selalu cari pasal dengan ika . tak tahu la apesal :( tp ade jugak baiknya . dia selalu belikan ika nasi . siap belanja pulak tu . hahaha .


haaaa . . nie la boss kesayangan ika . huhuhu . boss paling baik pernah ika jumpa . semoga dia dimurahkan rezeki la yer .hikhik . dia spotim sangat . dia faham jiwa . dia tak garang . dia lucu . semua dia la . hahaha . anak perempuan dia sangat cun woooo . baru form 1 tapi seyes ika cakap, anak dia cun ^^

mesti boss rindu ika kan lepas nie ? hahaha . sbb boss kan selalu malu-malu dengan ika . eh ? :P . sampai ika pon naik segan nak cakap dengan boss . wakakaka . mesti boss rindu nak tanya, "ika, fail service report mana ?" , "ika, mana akaun bulan 2 tahun 2010 ?" , "ika, mana cheque yg company dot dot bayar ?" dan lain-lain .


hari last keje . jom main fesbuk ^^

35 comments:

  1. amboii.. sronoknya men fb.. :)

    kt ofis kite kene block.. ;(

    Salam Ramadhan

    ReplyDelete
  2. nanti mesti akan dirindui.hehee..ika resign nape eh..

    ReplyDelete
  3. Wuah hari last boleh main fb lagi ! hahaha;)

    ReplyDelete
  4. Mesti teringat2 je mereka2 nanti ;)
    Ada hasil anggur nanti pos kt akak ya ;)
    Bila start keje gomen?

    ReplyDelete
  5. lol... semua pekeerja bos baik nape resign syg?? dapat keje lebih baik ke... ala macam syg je kan tinggalkan company tu..

    ReplyDelete
  6. technician suker kat ika kot eh?
    hik3
    slamat berladang yer :)

    ReplyDelete
  7. haha! untung laa dapat bos baik.. :)

    ReplyDelete
  8. tulis blog pun dapat duit jugak, blog ika kan ramai orang lalu lalang :)

    ReplyDelete
  9. wah..mesra dgn sume org..bagusnye...akaun pun bidang saya jugak.. =)

    ReplyDelete
  10. wahh..t da tnaman anggur nye da mnjadi kat rumah, jgn lupe pos sikit kat kite ye kak! hee

    ReplyDelete
  11. aik abis tu dah dpt keje baru ke?

    ReplyDelete
  12. kalau best kenapa berhenti keje, ika?

    ReplyDelete
  13. hari last je memwng malas nak buat keje la tu ye??? Hehehe

    ReplyDelete
  14. alaaa..mmg sedih klau hari terakhir kt situ kan. akak arini pun bos yg akak jaga dah pindah dept baru. sedih sgt. huhu

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/pemenang-award-bulan-6-blog-hazwanhairy.html

    ReplyDelete
  15. kenapa resign ika? cam ok je semua.

    ReplyDelete
  16. wah..npe resign?hehe..sibuk nk tau..

    ReplyDelete
  17. hahaha...last keje jom fesbuk..?
    macam susah nak percaya je..
    hehehe..awal2 keje takde fesbuk ek..
    ;)

    ReplyDelete
  18. Laa,np tanam anggur plak..heheh

    ReplyDelete
  19. lor resign smata2 nk tanam anggur ke mmg dh dpt offer baaaikkk punya ni...semoga berjaya di tempat baru nnt..hehe

    ReplyDelete
  20. huh..happening je,npe nk brhenti lak?

    ReplyDelete
  21. meh dtg sini ika, tolong kerja kat sini pulak ;)
    slmt bercucuk tanam eh ika hehehe

    ReplyDelete
  22. oowhh jaa kenal la sini ika! abe jaa sokmo beli brg kat motor station tuh. sokmo la tgk kdai nih. jaa buka cc di bunohan kan, pahtu hok 'technician' pakai baju biru tu rajin mari sokmo kedai jaa dulu, mari main tenet, pah penah offer ko jaa suh sewa/beli mesin photostat tu, tp dia tu mmg pelik siket dop? physcho! hehe.

    ReplyDelete
  23. dr gigi, hulur2kan lah buah anggur nti k.. =)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com