Kuala Lumpur



semalam ika ade tulis entry pasal ika RESIGN . ramai yang tanya kenapa ika resign keje . ade yang dah tahu kenapa . dan ade jugak yang tak tahu :)

sebenarnya ika bukan saja nak resign . mana la ika nak resign keje camtu . dah la dapat boss baik . keje pon rileks je . huhuhu . ika dapat kerja gov . ika akan bekerja sebagai Pembantu Pembangunan Masyarakat pada 27/8/12 . lepas raya nanti . 


Alhamdulillah, kelmarin ika dah dapat surat penempatan ika nnt . sebelum nie tiap-tiap hari dok tunggu abam posmen hantar surat sebab teruja sangat nak tahu dapat posting kat mana . so, kelmarin dah terjawab lah persoalan tu .

pukul 6 petang lebih dah abam pos laju hantar surat . mama ika la paling excited sekali sbb dia harap anak dia dapat kat Kelantan . hahaha . bukak je surat tu, tengok dapat kat Jalan Ampang, KUALA LUMPUR . hancur luluh hati ika T_T

bukan ika tak suka dapat kat KL . cuma ika tak penah sampai lagi sana . dan ika dh imagine yg KL tu keadaan dia rushing sangat . kota yang sibuk . salah ika kot sbb dh set mind macam tu . haishhh . hopefully dia tukar ika ke negeri lain . pape pon syukur Alhamdulillah dapat keje tetap .


ade sape2 dok KL tak . tolong temankan ika . huhuhu . takutnya nanti . kena belajar berdikari . konfem nangis la lepas nie . tu la . manja dan dimanjakan sangat . wuwuwu .

mama buat ayat tacing, "anak perempuan ma, semua nak g dah . takde dah nak dok kat rumah nie" . kak long ika dh stay kat Kuantan, kak ngah ika pulak tgh siapkan rumah kat Pasir Mas, kira balik jarang2 sekali . adik pulak dok praktikal kat KL . ika pon dh nak g KL jugak lepas nie :'(


nota gigi :: thanks Kak Ayue sbb sudi nak tolong ika, thanks MK utk support itu ^^

46 comments:

  1. Pembantu Pembangunan Masyarakat??? Kat Jalan Ampang??? Kementerian ape erk??? sebab jawatan tu sama ngan sya

    ReplyDelete
  2. tahniah!! bkn senang nk dpt job ngan govt tau. xpe dik, mula2 mmg mcm2 perasaan yg akan kuar. tp lame2 nnt awk akan biasa dgn kehidupan kt KL. akak baru abis SPM dulu pun, akak merantau ke KL. pastu dpt smbg blaja kt shah alam. belajar berdikari kt tmpt org. seronok tau :)

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/terima-kasih-saya-terharu.html

    ReplyDelete
  3. wah~ tahniah ! welcome to kuala lumpur :)

    ReplyDelete
  4. mmg rumit kt kl..hehe..tp pnglmn ok la..nti lh mtk tukar kan..thniah dpt kerja gomen..bkn sng tu ;-)

    ReplyDelete
  5. KL tak susah mana lah ika.. nanti dah lama2, mesti dah biasa n senang je nk g jalan mana2. Elie pun kat KL jgk ni..apa2 boleh tanya :)

    btw, dah kerja sedap2 nanti, jgn lupa belanja elie! Hehe. All the best ika! :)

    ReplyDelete
  6. Sy duk kl:P hee,,tpi jrang di kl:P kihkih..bila stat keje tu?insyaallah kl,sebenarnya tak la rushing sepeti yg di sangka kan..ayat nak sedap kan aty ika:P hee

    ReplyDelete
  7. alhmdulillah razeki kerja tetap..tahniah dear..

    ReplyDelete
  8. KL memang busy. sana selalu jam tau. then kat sana kena hati2 sikit :) biasa la, tempat sosial kan. pape pun good luck k? :)

    ReplyDelete
  9. Jalan Ampang tak jauh dari opis akak...erm mmg busy pon KL ni..kalau ikut hati nak je balik kg keje kat sana...

    ReplyDelete
  10. be strong k..everything gonna be okay there..takmo sedih2 dah :)

    ReplyDelete
  11. wahh.. dpt keje gomen... bestnyeee.. :)

    ReplyDelete
  12. keje baek2 jaga MK pun baek2 taw..:)

    ReplyDelete
  13. dear.. takpe keje je.. nnti lama2 boleh tukar.. apa slhnya cuba kt tmpt baru...cari pengalaman.. :)

    ReplyDelete
  14. tahniah dpt kerja..ikut flow je ika..pape pon good luck ya.

    ReplyDelete
  15. untung la dapat keja tetap.. aq stil mnggu lagi ni dpt keje ke x... apapon thniah ye, doakan aq jgk dpt keje yg aq tggu tu..

    ReplyDelete
  16. bestnye ika dpt keje gov....betul ke kene ada kabel ika?

    ReplyDelete
  17. tahniah dpt kje gov .. xsalah cuba ddk negeri org. merantau best ^^
    jom join GA yana http://nazlyizan.blogspot.com/2012/08/saya-nak-sampul-duit-exclusive-yana-1st.html

    ReplyDelete
  18. wlcm to KL, best apa kat KL ni! macam2 ada

    ReplyDelete
  19. ika aka rongoks... satu jer aku nasihatkan ko.. walau ke mana ceruk dunia pun ko pergi... iman kena teguh... mmg aku x nafikan KL ni dah mcm bandaraya NY (bukan nak menakutkan, tapi peringatan... klw ko gi negeri yg luar dari KL pun klw iman tak kuat.. anything can happen).. cuma kat KL ni jangan percaya sgt dgn org yg ko tak kenal... klw org ajak minum ke hapa... jan... kalau dlm train tu sila berjaga2 dgn dompet aanggg... KL ni tak jaat.. yg jaat org2nya.. trust me... aku ni dari dlm perut mak aku sampai dah tua ni pun sini la tempat aku... yg penting iman & jgn percaya pada org... boleh??

    ReplyDelete
  20. tahniah ika..:) untung awak tau dah dapat kerja tetap..

    ReplyDelete
  21. tahniah ika...dapat kerja baru...kl ok jer...jalan jer jem..tapi ada gak best dia...azam pergi nak kerja..insyaallah semuanya ok nnt...selamat datang ke kl..

    ReplyDelete
  22. jadi perantau la lepas ni ye. dah rezeki ika kat sana. untung laa dapat gomen. :)

    ReplyDelete
  23. tahniah,dpt kerja kerajaan...do the best..bkn senang nk dpt kerja kt gomen skrg ni..letih tunggu prosedurnye..welcome to KL..cari kawan2 yg boleh dipercayai.. =)

    ReplyDelete
  24. congrats ika..selamat menjadi warga gomen..keje rajin2 dan molek2 yek..hehe

    ReplyDelete
  25. belajar berdikari,nanti manatau jodoh dgn org jauh..bole belajar2 tahan rindu kt mak..:D

    ReplyDelete
  26. Kl ok je ika. Kena pndai jga diri je. Blhlah jmpa tikah :-)

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah...rezeki. yg penting dh dpt keje tetap :)

    ReplyDelete
  28. Tahniah..cerah masa depan anda :)

    cik rongoks jom join first segmen saya..

    http://www.kisahsigemok.com/2012/08/segmen-pengalaman-menyambut-kemerdekaan.html

    ReplyDelete
  29. Alhamdulillah..dh dpt keje ttp..jauh tkpe,nant2 bleh mintk tukar...keje kt kl memg mencabar..tp happening..lama2 nant biasalah tu

    ReplyDelete
  30. Tahniah dpt keje ttp..hati2 nanti...

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah..dh dpt keje ttp..jauh tkpe,nant2 bleh mintk tukar...keje kt kl memg mencabar..tp happening..lama2 nant biasalah tu

    ReplyDelete
  32. alolo.. gmbr baby nangis. resign erk... hmmm moga kerja baharu lbh baik.

    ReplyDelete
  33. tahniah iqa.. semoga dapat berdikari dan dapat accomodate dengan persekitaran kat sana.. sarah study kat tanjung malim, dekat je ngan KL tu.

    ReplyDelete
  34. Tahniah dik..mula2 mmg rasa camtu..nnt dah biasa ok la kan... Selamat berhijrah dan menempuh pengalaman baru..

    ReplyDelete
  35. tahniah cik ika.. bkan sng nak dapat masuk gomen..

    p's ~ kad raya cik ika dah dpt dh.. nti sy wat entry ehh. TQ

    ReplyDelete
  36. congrats dikkk
    bukan senang nak dpt kerja gov tau !

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah. rezeki ika. muda2 dah dapat gov. akak tak dapat2 lagi. wuwuwu

    ReplyDelete
  38. gomen..?wah tahniah...
    :)

    rezeki betul..

    merantau kat tempat org la lepas nih..

    :)

    jauh perjalanan , luas pemandangan .

    ReplyDelete
  39. kadang2 ada hal kat KL, terpaksa pi sana.. masa mual2 tu, kecut perut jugak la jln2 kat sana sbb tak biasa.. lama2, ok la...

    ReplyDelete
  40. congratulations!
    kalau nak cari rumah sewa area2 shah alam bagitahu yer ;)

    ReplyDelete
  41. wah rezeki tu alhamdulilah..hehe..tahniah dpt keja goverment..nnt bole blanja sha kan..kan..kan hehe

    ReplyDelete
  42. alhamdulillah rezeki kerja bulan ramadhan :D

    ReplyDelete
  43. tahniah ika..bkn senang nk dpt keja kt government skrg ne kan?

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com