Blogger



hari nie nak kongsi pengalaman ika berblog . dah masuk 2 tahun ika berblog . ika mula berblog since Mac 2010 . buat blog pada mulanya hanya suka-suka :P


berblog nie best sbb kita dapat ramai kawan baru . kawan yang kita tak pernah kenal, tak pernah jumpa tp kadang-kadang kita akan rasa macam kita dah kenal dia lama . kan ? kita selesa berkawan dengan even tak pernah bersua muka :)

selama ika berblog nie, perkara yang paling ika suka bila family dan kawan-kawan ika tahu aktiviti ika melalui blog . apa yang ika buat . ika pergi mana . ika keje kat mana . ada dalam kalangan kawan ika yang dah lama tak berhubung tp diorang still tahu apa yang ika buat dengan hanya baca blog ika .

sama la jugak dengan family ika . sepupu-sepupu ika . diorang baca blog ika, then bila jumpa, diorang akan bercerita tentang apa yang diorang baca kat blog ika . walaupon kadang-kadang ade la jugak rasa malu tu tp dalam pada tu ada jugak rasa bangga . hahaha

dan kalau bab kawan alam maya nie, ika dah kenal ramai sangat blogger yang baik hati dan rapat dengan ika . tak pernah kenal dalam dunia nyata . tak pernah jumpa tapi still nak tolong ika bila ika ada masalah . thanks to them ^^


sepanjang ika berblog, banyak jugak ika join Contest, Giveaway, Lucky Draw dan banyak lagi la, dan alhamdulillah, ade jugak rezeki menang dalam banyak-banyak yang ika join tu . macam-macam hadiah ika dapat . sape tak suka kan dapat hadiah ? tp sekarang ika dah kurangkan join semua tu . mood ke laut sikit :P

banyak pahit manis berblog nie . just kena kuatkan semangat kalau nak terus berblog . jangan mudah putus asa dengan anasir-anasir jahat yang cuba nak jatuhkan kita . hikhik . tak semua suka dengan cara penulisan kita . tapi PASTI ada yang sentiasa menyokong kita dari belakang :)

paling penting, tak yah sombong dengan blogger-blogger lain . tanpa mereka, siapalah kita . hukhuk . takde faedah pon kita nak sombong . sape nak baca entry kita kalau bukan blogger lain . siapa yang datang blog kita kalau kita sombong . fikirkan ~


nota gigi :: thanks sudi singgah blog ika, skrg susah sikit nak BW, line tenet ika slow sangat :(

47 comments:

  1. cepat la line tenet laju..hehe

    ReplyDelete
  2. kdg2 rasa diri ni mcm tak layak je nk berada dlm dunia blogging ni tau ;(
    skg tgh berfikir2 patut or tak patut babycomel ni berada kat sini,
    apa2 pun tahniah ika sbb dh berjaya mengharungi liku-liku kehidupan as a blogger ni ;)

    ReplyDelete
  3. wah, dah lama rupanya..uhuk3.. sila beri tunjuk ajar ye senior

    ReplyDelete
  4. Tapi ada jg blogger yang sombong, mentang2lah kita ni org baru..

    ReplyDelete
  5. tahniah ika....satu pencapaian utk diri sendiri tu...;)

    ReplyDelete
  6. tahniah ika....satu pencapaian utk diri sendiri tu...;)

    ReplyDelete
  7. dua tahun dah. banyak pengalaman dah ni. :)

    ReplyDelete
  8. hai cik rongoks.. :P

    saya pun bermula lebih kurang sama ngn cik rongoks. tapi tenggelam timbul. hahaha..

    ada masanya sangat2 aktif, ada masanya lendu. tapi tetap nak juga blogging sampai tak larat. ;)

    ReplyDelete
  9. betul tu ika..kalau sombong x kan nye kemana..

    ReplyDelete
  10. berblog lagi feel dr fb

    sebb disini
    org leh bace hasil tulisan kite.hehe

    ReplyDelete
  11. yup..btol...jgn smbong dgn blogger lain...msg2 ader style penulisan sndiri & klbihan tsendiri :)

    ReplyDelete
  12. btol tu..stuju semuanya.. tp yui family takde bc blog..hihi.. kira ini kwn2 aje tau..

    ReplyDelete
  13. betul betul betul. akak setuju dgn ika. cuma pelik dgn perangai followers ni. diorg follow blog kita, then kita follow blog diorg blk. tp jarang2 sekali diorg bw dan tinggalkan jejak kt blog kita. pelik kan? ke sbb niat diorg nk tmbh followers je.

    setakat ni, akak x pernah sombong dgn mane2 blogger. setiap hari klau ade kesempatan (kecuali sabtu ahad), akak akan singgah blog korg semua dan tinggalkan jejak. huhuhu

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/08/uptown-kota-damansara.html

    ReplyDelete
  14. memula pon sbb suka2. tapi skrg mcm jd tabiat pulak nk update entry tiap hari. heheh

    ReplyDelete
  15. seronok juga kan berblogging ;) dpt tambah ramai lagi kenalan dan berkongsi cerita

    ReplyDelete
  16. betul tu ika... bestkan bila dapat kawan baru... kengkadang kawan kat dalam dunia maya ni lagi best dari dunia realiti... tp kawan dunia realiti pon best jugak...

    ika.. korn tag ika kat sini
    http://arjunapopkorn.blogspot.com/2012/08/segmen-di-mana-anda-beraya-bersama-phat.html

    ReplyDelete
  17. cik ana pon baru masuk 2 tahun blogging.. byk pahit manis berblog.. kawan2 pon ramai.. hehe







    slm ramadhan,
    cik ana

    ReplyDelete
  18. selama berblog nih gigi dah tak rongok dah ? hehe

    ReplyDelete
  19. A ah betul tu..blogging dapat ramai kenalan..

    Hihi

    ReplyDelete
  20. 2 thn da.. wahhh.. hope bertahan lama lagi... cam cci br jerk cukup setahun... ehhe.. ^_^.. btol tu. ramai kenal kawan barukan... bestt...

    ReplyDelete
  21. hai ika..:)

    lama-lama seronok kan blogging ni. ^__^

    ReplyDelete
  22. sama ngan ayu..berblog dpt tmbh kenalan ayu..hehe

    ReplyDelete
  23. samalah jijah pon dari feb2010..mula2 suka suki je tgk blog org lain last2 sampai skrg ni.. banyak pengalaman kan yunk sepnjang dua tahun berblog ni..

    ReplyDelete
  24. saya suka berblog sebab saya suka menulis... heheh

    selamat ulangtahun kedua blog!! :D

    ReplyDelete
  25. paham .. tempat kerja baru kan ..
    jaga diri
    dan agak2 bileelahh leh jumpe ika kan ;)

    ReplyDelete
  26. lama la jugak 2tahun..keyrah masih newbie lagi hee free gift awak ptg nie kite pos tau :)

    ReplyDelete
  27. lama la jugak 2tahun..keyrah masih newbie lagi hee free gift awak ptg nie kite pos tau :)

    ReplyDelete
  28. betul2..tanpa bloger lain spe lagi yg nak bce entry kita ni

    ReplyDelete
  29. hehe akak barujer kenal ika tapi suka ngan doodle gigi rongak2 terus terpikat nak stay baca blog ikanie.ubik=)teruskan berblogging kay

    ReplyDelete
  30. akak suka baca blog ika, jangan benti tulis blog k! =)

    ReplyDelete
  31. ika ... jum baca http://opzzpinky.blogspot.com/2012/08/kad-raya-pertama-dari-cik-rongoks.html :P

    ReplyDelete
  32. Ika ! Miss you!:)) Suka blog ika gakk!:))

    ReplyDelete
  33. TRUE STORY KAK..dlm ber-blog nie kita boleh kenal ramai org dan dugaan dlm menulis blog nie pun boleh tahan jugak kn?? Tak semua org suka dgn perkongsian kita... Tp biasa la... Adat la dlm dunia blog nie... Yang penting Niat kita menulis utk berkongsikan apa yg kita rasa nak luahkan utk semua org... So never give-up to write ok?? Chaiyok... ^^

    ReplyDelete
  34. seronok sebenarmye berblog ni kan..hehe.. dpt ramai kwn..tang mood segmen ke laut kita srupa..hehe..line pun sme lmbp je skang..aih!!

    ReplyDelete
  35. a'ah ramai kekawan baru dr alam maya yg dpt kita kenal kan

    ReplyDelete
  36. waaaa.. dah 2 tahun lbh.. hehe

    ReplyDelete
  37. samala! line tenet saya pun tak oke.. huhu...

    ReplyDelete
  38. Lets join me buat duit before 27/08/2012 thru FB atau BLOG. Lepas 27/08/2012, PRELAUNCHX akan mengenakan bayaran sebanyak RM100. Sekarang percuma lagi ni! CEPAT!

    Lawati link ini untuk join ---> http://prelaunchx.com/x/sofinah169

    #PRELAUNCHX ialah company under FOREX.FOREX tu company matawang dunia dan Malaysia ada juga FOREX.

    ReplyDelete
  39. selamat berkenalan di dunia blog :-)

    ReplyDelete
  40. mmg seronok .dapat kenal ramai kawan blogger.moga persahabatn kita di alam maya akan berpanjngan yea :)

    ReplyDelete
  41. betul tu, nur nak ambil semangat yang ada pada ikalah..boleh..?

    ReplyDelete
  42. sama la. dulu masa starting baca dua tiga blog je. lepas tu baru la baca blog lain2. berkongsi pengalaman bagai. seronok jugak kan ada blog ni.

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com