5 things



hari nie nak share benda yang ika takut dan tak suka .

KUCING . yang nie memang ika takut . tp kalau setakat nak tengok dari jauh tu ok la . kalau dia datang dekat, woooo . . mau melompat la ika . hahaha . ika geli sebenarnya . geli dengan bulu kucing tu . 


lagipon ika ade kenangan pahit dengan kucing walaupon ika tahu kucing nie comel sangat . ok . lupakan kenangan itu :)

BUNGA API . bunga api nie ika takut yang bunga api time sambut new year . yang besar gedebak tu . serius benda tu boleh buat ika menangis . hahaha . member ika kat rumah sewa dulu siap rakam aksi ika time dengar bunga api tu ! sangat memalukan . hahaha . budak pon tak takut :P


sape yang dok sebelah ika masa tengok bunga api, memang naya la . hahaha . habis bunga api, tengok la lengan korang jadi ape . lalalalalala

LORI . nie lah satu-satunya kenderaan yang ika takut . ika takut bila tengah jalan-jalan atau tengah dalam kete, then ade lori lalu kat sebelah . sbb ika selalu imagine yang lori tu akan terbalik . waaaaa . takut lori tu hempap ika . hahaha . imaginasi tinggi sangat :P 


bila nampak lori, terus berhenti . tunggu sampai lori tu dah pergi jauh . baru boleh berjalan semula . lalalala

SUSU . yang nie ika tak suka . sangat tak suka susu . tp ika still boleh telan soya walaupun tak boleh nak telan susu . telan susu, konfem keluar balik . hahahaha


sangat menyelerakan tapi sayang ika tak boleh terima . haishhhh . camne nak buat ye .

SEAFOOD . yang nie pon ika tak boleh telan . nampak sangat tak menikmati hidup . hihihi . sebenarnya ika alergik benda ni since tahun 2005 lagik . dah nak masuk 7 tahun tak merasa makan benda nie . 


segala seafood tak makan . ketam, udang, sotong, nasib baik ikan tu ika makan jugak . tu pon tak makan ikan sungai . hahahaha . sangat cerewet :P

boleh je sebenar nak makan benda nie asalkan sediakan ubat sebelum terkena . hahaha . jangan dah terkena baru nak menyesal :)

ok . dah cukup 5 . huhu . nnt ika share lagi benda yang ika takut dan tak suka . ade lagi cuma dah malas nak fikir :)

26 comments:

  1. haha...ade ke patut ngn kucing pun takut..

    ReplyDelete
  2. kesiannya ika.. byknya benda ika tak suka... most of them are my favourite...hehhehehe...
    hidup perlu dinikmati kan...

    ReplyDelete
  3. wau,,seefood paling suka,tp pas mkn siap la gatal2..huhu

    ReplyDelete
  4. yer sy tao ika x mkn seefood pas udang yg best dlm pinggan mee grg basah tue tlh dpas pada sepupunye..hehehe...kan² :)

    miao pon takut yer....hehehe....

    ReplyDelete
  5. hehehe..nnt klau dh kawen n preggy, kena minum susu tau. sbb kalsium kita akan berkurangan, kita kongsi ngan bby. hehehe

    ReplyDelete
  6. Macam mana nak datang rumah akk ni??
    Akk catwomen...
    Eh?? Salah... Peminat kucing tegar...
    Hehheheheh... =P

    ReplyDelete
  7. ruginya ika...hehehe...akak suka seafood..susu..kucing..tp takut lori..

    ReplyDelete
  8. wah... banyaknya dia x suke.. ekke.. tp cci setuju yg akhir tu susu.. ntah kenapa x boleh masuk langsung.. haishh.. risau setiap hari kehilangan kalsium.. =_="

    ReplyDelete
  9. tang kucing ngan seafood tu sama. hehe.. :)

    ReplyDelete
  10. sis pun takot kucing jugak .. hehehe.... lori pun sis takot. kita punya tahap imaginasi yang sama.. ehhhehe...

    ReplyDelete
  11. yg lori tu sama lah..azzah pernah ada pengalaman buruk..hampir2 dilanggar lori..fobia..

    ReplyDelete
  12. Ika,yg 1st tu kita serupa..akak pun takut kucing..yg 5th pulak sama cam husband akak..alergik kat seafood..kalau lps mkn seafood,tak mkn ubat..hmmm,tggu je la segala bengkak2 keluar..

    ReplyDelete
  13. haha.. alaaa...cik ika, sukalah kucinggg... depa comeyy.. :D

    ReplyDelete
  14. jaa paling xsuka susu dlm hidup jaa..cuma masa peknen hari tuh suami paksa suh telan jugak.. last2 boleh la jalan skiet2..hehehe

    ReplyDelete
  15. Kucing tu sebijik macam kucing amani, mojo hehehe

    ReplyDelete
  16. ala, janganlah takut pade kucing. kucing comel + baik tau

    ReplyDelete
  17. hehe..raihan pon tak suka kucing ngn susu..

    ReplyDelete
  18. banyak nye pantang larang die... huhu kucing la comey.. susu la sedap

    ReplyDelete
  19. kucing itu adalah sangat comel...dulu akak pun mmg tak boleh langsung minum susu..skrg dah boleh terima bila start sakit belakang sbb kurang calcium hehe

    ReplyDelete
  20. Tikah punalergik seafood tpi tikah bedal je. Hahaha

    ReplyDelete
  21. yes dh tau pe dia takut..nk nyakat ika la.hehehe selamat hari rya ika.:)

    ReplyDelete
  22. lorh.. nape geli ngan kucing? sedap jek pelok tau...

    ReplyDelete
  23. la...ika takut kucing ka??? kucing sangat comel tau...heheh..

    ReplyDelete
  24. akak pun takut lori. lori kalau kat jalan raya laju2, tak tahu nak kejar apa =)

    ReplyDelete
  25. almost same..hakhak..susu,seafood n mercun memang tak suka..huhu..BUDAK THUN 90 lamost sme..haha

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com