trio birthday



ika menaip entry nie dalam keadaan yang amat teruja . lalalala . nie kisah hari selasa lepas . baru sempat nak menaip pasal nie . saje lengahkan sebenarnye . hahaha . sape yg add ika kat fb personal maybe dah tau pasal majlis nie  sbb ika ade upload gambar kat sana :)

hari selasa lepas family ika ade buat majlis sambutan hari lahir . majlis nie sebenarnye ika dengan kakak yang rancang . amik masa dalam sebulan jugak la . nak tempah kek . pilih tema kaler pe . nak sediakan makanan pe . nak beli itu . nak beli ini . so, semua tu kena amik masa .

kali nie ika sambut birthday 3 orang sekali gus . ika, aniq and amani . aniq tu budak yang ika jaga masa keje taska dulu . dan ika sangat rapat dengan dia . birthday kitorang pon sama :) . dan amani pulak ialah anak saudara ika . birthday dia 3 Julai ^^

amaran :: entry nie banyak gambar . lalalala


first sekali, kad jemputan untuk majlis birthday . simple . kitorang buat penanda buku . yang nie pon jenuh fikir nak buat kad jemputan camne . last-last jadi penanda buku . hihi


gambar kek kat atas nie la kek birthday kitorang . special kan ? huhuhu . kek tu ika tempah kat SUKA RASA . sape2 yang dok Kelantan, boleh la order ^^ . then, doodle kat atas kek tu pulak, ika tempah dengan WAN HAZEL :) cute sangat . sayang pulak nak makan . hahaha


tu gambar yg abang wan tunjukkan masa dia buat doodle yang ika tempah . kejap je abang wan buat . ika memang suka hasil kerja abang wan :)



inilah muka-muka yang sambut birthday . hahaha . dan ika paling tua . tua tapi still muda . eh ? hahahaha . aniq umur 4 tahun dan amani 1 tahun . ika ? adeh =.=" 22 tahun sudaaa . hukhuk

dan kitorang decide untuk buat tema hitam putih . tema nie untuk family kitorang je . so, nampak cam seragam la cket . wakakaka . idea sape la buat tema hitam putih . hihihi .


dan inilah cik rongoks . i'm officially 22 years old . boleh kawen dah nie . lalalala .


nie pulak satu-satunye adik ika . adik ika nie kalut je nak amik gambar dengan ika . hahaha . tak tahu la nape . maybe dia sayang ika sangat-sangat . hahahaha . orang kalut layan tetamu, dia kalut nak amik gambar :P


nie pulak abang ipar dan jugak kakak ika iaitu papa dan mama amani . huhuhu . seeeeee ! amani over excited kitorang nak amik gambar dia . yg paling sweet , dia dah boleh berjalan sendiri masa birthday nie :))


cupcake nie ika dengan adik yang buat . sedap woooo . seyes ! bukan nak puji . hahahaha . dah ade yg nak tempah . hahahahaha :P


apam polka dot nie disponsor oleh kawan ika :) . dia sangat baik . banyak tolong ika mase nak buat majlis nie ^^ . budak-budak yang datang majlis tu memang suka apam nie dengan corak macam2 tu . 


menu untuk hari tu, NASI AYAM & MEE KARI :) semua homemade . huhuhu . abes semua kerah tenaga . nenek, mama, kakak, adik . hahahaha




dan kitorang jugak ade bagi cenderahati untuk tetamu :) . ika pon tak tahu ape isi dalam benda nie sebenarnya  sbb benda nie pon ade orang yang baik hati sudi mengsponsorkan cenderahati nie =.=" . terharu sangat .


nie la mama ika . gambar blur . adik ika yg professional tu la yang amik . geram ika . hukhuk . mama ika nie tak berapa sihat . so, dia duduk je la tengok tetamu . kot ade yang dia berkenan nak buat menantu . eh ?



sesi mengoyak hadiah . kat atas tu bukan hadiah ika je . tu semua dah campur dengan hadiah budak 2 orang lagi jugak :) . yang pasti hadiah yang besar tu, ika punya . hahaha

hadiah paling best ika dapat tahun nie ialah pillow Cik Rongoks T_T . rasa macam nak nangis masa dapat hadiah nie  tp still sempat cover . hahahaha . hadiah nie abang ika yang bagi :)) sweet kan ade abang cmtu . lalalala .



dan ika jugak dapat 2 benda yang paling ika suka . handbag & purse . 2 benda nie memang ika suka sangat-sangat :) . perempuan . biasa la kan ? ^^



lepas je sambut birthday nie, abang2 dgn kakak ika pakat dok panggil ika "CIK RONGOKS" . hahaha . habis berjangkit satu family panggil nama tu . kelakar . 

ape pon birthday tahun nie paling best . dapat sambut dengan insan yang ika sayang . tapi, akan lebih bermakna kalau arwah papa still ade :( . sangat rindu papa . ok. xmo tacing2 yer .

thanks semua yg sudi membaca . hukhuk

45 comments:

  1. WAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!!!!!!
    Bestnya ika........
    Serious kek tu comel gila..... =D

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya dapat sambut lagi birthday... hadiah pun best2... bila tgk apam polka dot tu terliur je.. lma xmkn.. hehe

    ReplyDelete
  3. AyueJean :: hahahha..kek tu mmg comel ^^

    ReplyDelete
  4. Samprit Ungu :: hadiah ika dapat mmg best ^^ . apam polka dot tu ika pon tak sempat nak makan. hukhuk

    ReplyDelete
  5. wah..bestnya..selamat hari jadi cik ika.. :D lepas ni buat kenduri kawen plak.. :D

    ReplyDelete
  6. wow.. tak bernafas sarah bace.. best sangat.. meriah betul.. suke la tu dapat bantal special cam tu.. ape2 pun happy birthdaya tau... dah boleh kawin dah tu

    ReplyDelete
  7. sebulan punya perancangan ek? terbaik la... bantal tu akak pun suka.

    ReplyDelete
  8. mula2 rasa kek doodle tu comel. baca lg tgk mcm2 yg comel. bantal tuuuu...jeles yaw!

    happy birthday :)

    ReplyDelete
  9. cute giler bantal tu..huhu btw, hepy besday Cik Rongoks! hehe :P

    ReplyDelete
  10. Happy bufday , cik rongoks .. Comel sgtlahh !! Jelez tgk !! Nak juga .. :D

    ReplyDelete
  11. kimi jamai :: thanks kimi . haiyyaaa..itu lambat lagi maaa . mohon cari calon dulu . hahaha

    ReplyDelete
  12. Maisarah Azmi :: cool dik. hahahaa.. part last tu best.dh boleh kawen. errr :P

    ReplyDelete
  13. anisalya :: yup.sbulan gak amik masa.hikhik

    ReplyDelete
  14. Eera Shera :: hahaha.macam2 yg comel. hukhuk
    thanks ! ^^

    ReplyDelete
  15. wawa abdullah :: sgt cute. ika pon terharu bila dapat bantal tu.hukhuk

    thanks wawa ! ^^

    ReplyDelete
  16. Aina Sofea :: thanks ! ^^
    hahaha..xmo la jeles2 tau.nnt ade la rezeki aina plak. hikhik

    ReplyDelete
  17. wah best nye ika..tumpang hepi, hepi besday untuk korang semua :)

    ReplyDelete
  18. wooo~ suka tengok cake tuh.. aha
    seronoknye lah! :)

    ReplyDelete
  19. finally! entry ni d post juga. dh lama tgu, tau! *sambil cubit2 manja kt lengan awk :D

    ReplyDelete
  20. Wah banyaknya makanan! Especially cake tu! Ada lagi?? Hehehe

    ReplyDelete
  21. ejul baru tau yg boleh tempah kek dgn design kita sendiri.. hehe.. agak2 kalo letak gmbar kita betul2 diorang leh buat ke x ek? hehe

    ReplyDelete
  22. happy belated bday ika....sweet tgk kek yg ada doodle tu :D

    ReplyDelete
  23. wah bestnye..epi besday :)
    nntkan entry bday saya plak..hehe~

    ReplyDelete
  24. Seronoknya tgk. Happy and sweet famili. Sebab tu ika pun nampak sweet :) kek yg menarik dan hadiah yg best2 .. Paling suka bantal busuk tu ;)

    ReplyDelete
  25. Mohd Billy :: alaaaa..dh abes la :P

    ReplyDelete
  26. Tihara :: sangat best akak ^^ thanks ! :))

    ReplyDelete
  27. Ameerul Ashraf :: hahahah..seronok ! ^^

    ReplyDelete
  28. Ika Dean :: hukhuk . sorry. sengaja lengah2kan. hahaha

    ReplyDelete
  29. Nabeel Fikree :: hahahha..habis sudaaa :)

    ReplyDelete
  30. ejulz :: huhuhu.boleh je ejulz . dh ramai yg buat :))

    ReplyDelete
  31. Eca Dwinky Asha :: thanks dear ! ^^

    ReplyDelete
  32. Alynn Nyzaa :: huhuhu..tak sabar nie :))

    ReplyDelete
  33. Raimi Syazwan :: yup.jarang2 sekali kan dapat jumpe birthday sama. ^^

    ReplyDelete
  34. Ummi Iman :: hahahaha..thanks a lot akak ! ^^
    ika pon paling suka bantal tu.hikhik

    ReplyDelete
  35. meriah je nengoknya. huntunglah dh 22 pon sambut bzday jgk.hikhik

    ReplyDelete
  36. meriah je nengoknya. huntunglah dh 22 pon sambut bzday jgk.hikhik

    ReplyDelete
  37. wahh.. best nye, nak satu boleh??
    (^____^)

    ReplyDelete
  38. bai baizura :: sangat meriah :))
    hihihihi..thanks ! ^^

    ReplyDelete
  39. Trah Zain :: hahahha..amik je ^^

    ReplyDelete
  40. happy birthday..boleh lagi kan hehe

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com