setem



akhirnya dapat jugak idea nak taip entry . ika baru teringat nak share satu benda dengan korang . minggu lepas ika ade pergi pejabat pos untuk beli setem nak hantar kad raya . ika beli 80 keping setem . 

then, ika ade nampak satu benda yang menarik perhatian ika . Pos Malaysia ade buat satu benda nie, Personalised Individual Stamp . kira kita boleh jadikan gambar kita tu sebagai setem . ika pon berangan la nk buat setem Cik Rongoks . hahaha . kemain lagi . saje la kan . boleh buat koleksi :)


terus balik rumah, check dalam laman web Pos Malaysia

"SetemKu" is issued by Pos Malaysia Berhad to cater for customers who want to feature their image during a special moment or occasion on stamps. These images together with the base stamp will form a valid postage stamp. Customers can order the special packages of RM500.00 or individual sheets of each design
SetemKu is also available at our 12 General Post Offices, KLIA Post Office and SetemKu promotion booth at Central Market, Kuala Lumpur.
"SetemKu" exclusively available in 4 -5 designs and allows individual to commemorate special events such as:
  • Weddings
  • Anniversaries
  • Engagements
  • Mother's day
  • Alumnis
  • Birthdays
  • Father's day
  • Valentine's day
  • Special announcements such as the birth of a new baby
  • Others



so, kira kalau korang rasa macam nak ade kenangan sikit kan, boleh la buat setem nie . letak gambar korang . ika pon nak tempah . bulan depan la kot . nak letak gambar doodle Cik Rongoks nie ^^


yang kat bawah nie, contoh design yang dah ade . boleh la korang pilih . kalau tak nak letak gambar korang la kan . dan kat atas tu dia punye harga . bagi ika tak mahal pon harga tu . berbaloi la dengan setem tu . dh guna gambar kita kan . so, tak pe la bayar mahal sikit . huhu



kalau korang nak tahu banyak lagi, boleh klik SINI :)


nota gigi :: kelmarin jadi duta Oxy, hari nie Pos Malaysia pulak :))

36 comments:

  1. thnks for sharing
    kalau x
    mmg tak tau ni

    ReplyDelete
  2. hehee akak pon baru tahu ni boleh letak gambar..menarik gak tu kan..nak2 kalau nak pos wedding card..sesuai sgt2..hahaha

    ReplyDelete
  3. haha..ika jd duta pos, pos kena bg free setem special tu kat ika patutnye kan :)

    ReplyDelete
  4. hai ika..insyaALLAH kalau ada rezeki akak gi rumah ika ye..nnti bg alamat kat email akak ye....nnti boleh akak jemput ika perg kg akak...ada kenduri anak sepupu akak nikah....hehehehe

    ReplyDelete
  5. Untunglaa nanti, ika dah ade setem seniri , haha:)

    ReplyDelete
  6. mase g Fraser's Hill pun diorg ade wt promo setem ni. tp cam malas pulak nk singgah..hehehehe

    http://suriaqistina.blogspot.com/2012/07/diapers-buat-bayi-saya.html

    ReplyDelete
  7. wow ..serius exclusif jdnya setem tu..heheh teringin..tp kenaa pose model la pasni..yyeee haha..heheh

    ReplyDelete
  8. dh lame xskodeng sini. wahaaa.
    nk try gkla buat setem tu.. hue3. sthun skali kan.. *berangan ni* xD

    ReplyDelete
  9. dah lama x beli setem...sebab x tau nak post kat sape..hee

    ReplyDelete
  10. nk buat jgk la....bajet retisss nie...hahhaa

    ReplyDelete
  11. eh bestla kan..tp sha xda doodle pun huhu..

    ReplyDelete
  12. masyuk la ika hari2 jadi duta. hahaha..

    best gak tu kan. leh wat kenangan. ika dah buat nanti bg cik na satu k. hikhik..

    ReplyDelete
  13. RM500 tu Cik Rongok....mahal tu..hemmm

    ReplyDelete
  14. Wah! bestnya.. harga pun boleh tahan..

    jemput anda join ini :)

    http://www.kisahsigemok.com/2012/07/segmen-tambah-follower-blog-sampai-1000.html

    ReplyDelete
  15. owh..aah. pernah tgk setem mcm tuh. kita bole pilih nak letak gambar apa. ^^

    ReplyDelete
  16. wah menarik tu.. setem tu valid la utk diguna pakai kan>. :)

    ReplyDelete
  17. wah.. mcm canggih je ni.. akka br tau :-)

    ReplyDelete
  18. wah ini best gila. kalau nak buat ni, memang tak gunakan untuk pos sebab sayang.hehe

    ReplyDelete
  19. wahhh..baru tahu..klu cmne,nak buat la time wedding....kelasss gitu :D

    ReplyDelete
  20. wahh nak letak pic sendiri boleh?hehe..salam 12 ramadhan cik rongoks ;-)

    ReplyDelete
  21. pernah dengar juga.. ini untuk menarik mint org ramai supaya menggunakan pos malaysia.. hihi comel je an bleh letak pic sendri

    ReplyDelete
  22. nice info...
    ok jugak...... exclusive surat kita nanti.......

    ReplyDelete
  23. akak baru tahu pas baca entry ni. thanks dik :)

    ReplyDelete
  24. owh,,bru tau rupa2 nya boleh wat setem sndiri..nice2)

    ReplyDelete
  25. wah, boleh letak gambar kite la.. cantik..hehe.. baru tahu nie :D

    ReplyDelete
  26. hehe. xper boleh beri info kat org yg xtau kan? nanti kalo org ter'google' free2 jer org masuk blog ika kan? ada gak keyword baru.hehe.

    ReplyDelete
  27. akk pon de 1..kwan yg buat kan..mmg xpnh amek tau pon psal ni huhuhu

    ReplyDelete
  28. wah mcm besh jer neh...bole buat jd simpanan neh..hehe

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com