Oxy Skin Care



hai semua ! hari nie ika nak kongsi satu produk yang ika guna . ika baru je guna benda nie sebenarnya . ika start guna bulan Mac 2012  . so, dah masuk 4 bulan . saja nak kongsi dengan korang sbb ika rasa produk nie bagus . 

sebelum nie ika guna Safi Balqis Perfect 10 . tapi entah la kenapa . macam tak sesuai je dgn ika . ika pon try la Oxy Skin Care . Oxy nie sesuai untuk remaja kot . hihihi


http://www.emocutez.com Oil Control


http://www.emocutez.com Blackhead Control



http://www.emocutez.com Acne Control



sekarang, ika nak tunjuk produk oxy yang ika guna . huhu . bukan semua ika guna . ika pilih yang ika perlu sahaja la kan . tak ke naya nak beli semua tu . hahaha .


first ika try guna Oil Control Wash sbb muka ika berminyak . ika pakai nie dalam 2 bulan . dan alhamdulillah, memang ok . kulit muka dah tak berminyak . hukhuk


then, ika tukar kepada Blackhead Clearing Wash sbb nak hilangkan bintik-bintik hitam yang bermaharaja lela kat muka ika nie . dan sampai sekarang ika still guna yang nie . bintik hitam pon dah tak berapa nak ada . hahaha . mungkin dia dah fedup nak naik kat muka ika nie :P


untuk bedak yang nak tempek-tempek kat muka pulak, ika pakai Oxy Face Powder . dulu ika pakai face powder yang Garnier . then, ika tukar kepada Oxy sbb nak selaraskan semua biar jadi sama . selaraskan ? errr =.=" . maksud ika nak guna satu produk je . cam semua Oxy . takmo campur-campur . hikhik


lagi satu ika guna Blemish Control Wipes . yang nie guna untuk buang mekap , pastu benda-benda kotor kat muka . untuk kulit berminyak pon boleh jugak . huhu . even, ika tak pernah bermekap, ika still guna benda nie . hahahaha . letak je dalam beg . bawa ke mana saje yang korang suka :)


yang nie ika paling suka . huhu . Nose Pore Strip . perghhhh ! bila nak tarik tu yang paling syok . sedap wooooo . hahahaha . ika biasa buat benda nie time sebelum nak tido . mase tu paling ika suka . kot . hihihi


then, ika guna Oil Control Film . yang nie pon untuk kawal kulit berminyak . ika biasa letak dalam beg je benda nie . senang . bila nak guna, takyah dok cari-cari dah . amik je kat dalam beg . benda nie best . suka bila guna benda nie :)


last ika guna Oxy 10 Acne Pimple Medication . yang nie ade dua jenis . lagi satu Oxy 5 . ika pilih yg Oxy 10 sbb yang nie dia punya efek lagi cepat . hikhik . yang nie ika guna bila ade jerawat yang gatal sangat nak naik kat muka . korang sapu je benda nie kat jerawat tu . yang nie pon ika selalu letak dalam beg :)

dan resultnya ::


hahaha . ok ! tipu . nie gambar edit . tp seyes nie memang muka lepas guna Oxy . wakakaka . tp camne nak hilangkan yang bawah mata tu selain cara tido awal ? hikhik



nota gigi :: happy birthday blogger MK Syahir & Aesya Zealous :)

36 comments:

  1. dah boleh jadi duta oxy..hehehe
    pernah guna..tapi kulit bella mcam tak sesuai..
    skrang guna safi je.. :D

    ReplyDelete
  2. bagus2.. nak try aah pasni.. dah teruk sangat dah muka sye ni..dah macam gunung berapi..haha

    ReplyDelete
  3. kite penah try skali oxy. then trs stop

    ReplyDelete
  4. adik sy guna ni.. muka dia skrg dh ok dh dulu jerawat.. lg pn produk nih murah kan.. sy pn ingt nk guna jgk..

    ReplyDelete
  5. alahai comelnya gambar last tu... boleh jadi model iklan...

    ReplyDelete
  6. oh banyak jenis produk oxy nie yee
    akk ingatkan utk hilangkan jerawat aje .. hurmm bagus lah dik
    kalau tuu teruskan ;)

    ReplyDelete
  7. wah..banyak rupanya produk oxy sebenarnya..ingatkan yang krim untuk jerawat tu saja..hehe

    ReplyDelete
  8. fuyooo..dapat payment ke nih? =p

    thanks a lot ika <3

    ReplyDelete
  9. kdg2 raihan guna gak oxy nie. ^^

    ReplyDelete
  10. wahh berkesan. hehe.. leh jadi duta oxy la pas ni. ;)

    ReplyDelete
  11. Hurm,camna nk hilangkan lebam bawah mata tu? Senang je cik Ika. Ada photoshop? cik Ikan padam je guna brush/eraser tuh..tak pun,kasi touch up sikit. Hehe!

    Mm..lelaki sesuai x pakai? Kalau pakai benda ni terus jd setampan Aaron Aziz...mmg berbaloi lah. :D

    ReplyDelete
  12. waaa oxy da ada face powder??
    kdg stress nk cri produk yg sesuai utk kulit.. kalau la kulit boleh bercakap...

    Salam 10 Ramadhan ika :)

    ReplyDelete
  13. wah..tu dia ika guna oxy5 rupanye..hehe..kita tak bole guna ni,xsesuai..err

    ReplyDelete
  14. bwh mata2 letak timun bila nk tido..bleh relexkn mata yg letih..nurul tak pernh lak guna oxy..guna safi jer

    ReplyDelete
  15. guna oxy eh?? sarah x pernah try lagi.. tp safi balqis perfect 10 tu pernah.. tak best kan... huhu.. sekarang guna nano white..ok jugak

    ReplyDelete
  16. Oh tidak! jerawat! hehhehehe :P

    ReplyDelete
  17. Pengguna OXY yang tegar...
    kata guna sikit..tapi dari gambar yag ditunjukkan hampir 95% produk OXY Cik Rongok guna..hehhehehe

    ReplyDelete
  18. okay ye guna oxy ni..dulu pernah guna sekejap je tyme sekolah men..

    ReplyDelete
  19. maknanya produk tu mmg sesuai dgn ika la hihihi

    ReplyDelete
  20. muka jaa jenis bminyak! x tau nak guna produk apa! huhu.

    ReplyDelete
  21. cik tikah x sesuai pakai oxy. jerawat lgi bnyk tumbuh. huhuhu

    ReplyDelete
  22. cik anis pun gne gak oxy ni :)

    ReplyDelete
  23. waahh sume produk oxy neh..hehe..ice xpenah guna, tp teringin nk try yg bg ilang blackhead tu..mmg bkesan ke.? ;D

    ReplyDelete
  24. akak guna pimple gel je klu oxy..tpi x brp nk berkesan..better lgi nixoderm...hihi

    ReplyDelete
  25. ada org kata jgn minum air hampir2 nak tdr malam..tak tahu la btl ke tak hehe

    ReplyDelete
  26. sama cam akak.. ada mslh bwh mata tu... adoiii

    ReplyDelete
  27. duta oxy la nih yer ika?
    ^______________^

    ReplyDelete
  28. sdg merawat parut2 lah..muehehe...xpnh cuba bnda ni..takut ooooo

    ReplyDelete
  29. akak tak pernah pakai oxy, biar je jerawat tu ilang sendiri. hihi

    ReplyDelete
  30. prnah jgk guna bnda alah ni dulu...skunk x..hihi

    ReplyDelete
  31. Agak agak berkesan tak kalau pakai face wash yang oil control+whitening, yang warna purple tu? Lpstu pakai toner yang warna biru then pakai krim muka yang whitening, yg purple punya. Agak agak berkesan tak?

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com