nama saya Cik Rongoks :)



hai semua ! hari nie dah Ramadhan hari ke-6 . Alhamdulillah, ika masih berpuasa lagik . huhuhu . dan Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bernafas dan menjalani ibadah puasa . 

berbalik kepada tajuk di atas, ika nak bagitahu macam mana ika dapat nama Cik Rongoks tu . dan ika jugak nak merungkaikan beberapa kemusykilan yang bermain di jiwa beberapa orang sahabat alam maya ika nie . ececeh .


nama Cik Rongoks tu someone special ika yang bagi dulu . dulu la . time muda remaja . time sedang berdarah muda . hahaha . mase zaman cintan-cintan dulu . sekarang, sudah tiada lagi . huhuhu . semua tu tinggal kenangan :)

ika memang suka sangat kat coklat . masa ika sekolah menengah dulu, ade sorang jejaka nie selalu bagi ika coklat . boleh dikatakan setiap hari, dia akan bagi ika coklat . dalam masa setahun ika berkawan dgn dia, ika dapat kumpul beratus-ratus plastik coklat . wakakaka . takde keje sangat kan sampai pegi kumpul plastik coklat .dan sekarang, plastik coklat tu still ika simpan tp dh masuk dalam kotak la . hikhik

lepas habis belajar, memang terus tak contact jejaka itu sbb ika dh jumpa jejaka lain kat U . kejam tak di situ ? hahaha . then, jejaka baru ini dapat men'detect' tahap kegilaan ika pada coklat . so, dia pon beli la ika coklat dengan kadar yang agak banyak . coklat feveret ika haruslah Cadbury :))


jejaka itu pon geram kat ika sbb ika terlampau banyak makan coklat sbb dia takut gigi ika rongoks, nnt dah tak lawa la kan kalau dah takde gigi . huhuhu . dia suruh ika berhenti, ika taknak jugak . last-last dia panggil ika Cik Rongoks dengan harapan ika boleh mengurangkan tabiat suka makan coklat . macam tu la kisahnya . 

so, kawan-kawan ika pon ade jugak yang panggil ika nama tu . dah lama ika dapat gelaran nie . hampir 2 tahun la jugak . sekarang, dah berjangkit kat family panggil ika, Cik Rongoks :) . walaupon ika dah takde kaitan dengan yg memberi gelaran itu, nama Cik Rongoks nie selalu ingatkan ika pada dia . perghhh ! hahaha . ika lebih pentingkan RESTU daripada CINTA . maaf :( 

sepanjang ika ade habit suka makan coklat nie, serius la ika mmg penah sakit gigi yang terlampau . tipu la kan kalau tak pernah sakit gigi . hukhuk . makan coklat banyak sangat, itulah padahnya :P

dan ika nak bagitahu kat sini, ika bukan DOKTOR GIGI mahupun JURURAWAT kat Klinik Gigi . hahaha . ade blogger yang ingat ika nie doktor gigi . perghhh ! terus ika rasa nak kawen dengan doktor gigi . hahaha .


ika nie bekerja sebagai akauntan sahaja yang bakal menamatkan perkhidmatannya pada 31 Julai nnt . lepas tu akan mengusahakan kebun anggur di belakang rumahnye sampai raya . hikhik

39 comments:

  1. coklat mmg dap kan....nak2 bulan2 pose ni...yg sedap nmpak berganda2 sedap...heee

    ReplyDelete
  2. muahahaha..sweet gila crita cik rongoks..acik suka gak mkn coklat tp ta segila cik rongoks la..

    ReplyDelete
  3. ingtkan memang doktor gigi atau pon nurse kat klinik gigi.. hehehe

    ReplyDelete
  4. ooo begitu kisahnya..hehe...kenangan tu mahal tak boleh delete..sweet apa lain dari yg lain senang orang nak ingat..hehe

    ReplyDelete
  5. coklat mmg elok untuk tubuh tapi kalau banyakkkk amek ada banyak jugak keburukan..mmg haruslah sakit gg n rongak!!hahah

    ReplyDelete
  6. akak pun suka sgt dgn coklat. nak2 cadbury yg mcm gambar kt atas tu. hehehe. :D

    ReplyDelete
  7. ooo konpius gak.. duk jugak tilek gigi ika time gambar senyum takdak plak nampak rongoksnye.. ingatkan pakai gigi pelesu dah.. :)

    ReplyDelete
  8. owh gitu isah silam..haha ..menarik.. :p

    ReplyDelete
  9. akak pun suka coklat.
    sedap kot..tapi gigi tak rongak lagi..haha

    ReplyDelete
  10. baru akak tahu :) hehehe

    sama mcm akak la suka coklat cadbury...

    ReplyDelete
  11. saya pun suka mkan coklat..tapi saya takut nak jumpa doktor gigi..hehehe.. :D

    ReplyDelete
  12. owh... rongoks tu rongak rupanya..hahahahaha

    ReplyDelete
  13. haha begitu rupnya kisahnya..heheheh nice name..cute lak tu..hihiih

    ReplyDelete
  14. ingatkan doktor gigi..haha

    slmt berbuka nnt :)

    ReplyDelete
  15. aishhh..cun orgnye..tue la akak pun pelik awat letak nama cik rongoks..skrg dh tau..hihi..

    ReplyDelete
  16. wah dah macam press conference penjelasan nama cik rongoks la ika.. hehehe

    ReplyDelete
  17. Come blog...selamat berkenalan dan salam ramadhan kareem..buleh la kunjungi blog ambo deh...www.tintaasyraf.com

    ReplyDelete
  18. knp ika keje smpi 31hb je..?

    adik lelaki akak pun akauntan jugak..
    kat E&Y

    hehehe...
    gitulah asal usul namnya..

    :)

    ika nih tak sombong..
    walaupun berkarier..
    tapi tak sombong..

    :)

    ReplyDelete
  19. jgn luper tuai anggur pastuh antor kat umah kami yer?
    ^_________________^

    ReplyDelete
  20. ouhh,al kisah..terungkai segala pertanyaan,hehe

    ReplyDelete
  21. cokelat ada khasiatnya tapi klau dimakan berlebihan mmg jadi rongoks..he..he..

    ReplyDelete
  22. huhu..suke makan coklat...untung la , hari2 dapat coklat.. tak pokai ke laki tu?? ngeh3

    ReplyDelete
  23. Eh eh. Cerita kita macam nak same je. Nana pun suka gila makan coklat tapi xde la sampai dapat gelaran Cik Rongoks. Heh heh!

    ReplyDelete
  24. uish.. zz suka jgk coklat ni.. tpi sjk masuk u mmg dh kureng sikit.. hehe

    ReplyDelete
  25. sy pun suka sgt coklat , :) sy pun igt Cik Rongoks ni misi gigi :p

    ReplyDelete
  26. ic.. gitu alkisahnya, ;)
    comel, comel..

    ReplyDelete
  27. untunglah dapat coklat hihi nasib baik x rongak . .hee

    ReplyDelete
  28. lah tu ke sebab boleh dapat nama tu. wah coklat tu ada sentimental value tuh.

    ReplyDelete
  29. oooo inggatkan cik rongoks betul2 gongak tadi..hehe

    ReplyDelete
  30. suka mkn cokelat gak.. dulu siap dak2 kg bt lgu untuk sya sb gigi buruk

    ReplyDelete
  31. Owh camtu kisahnya.... Amboi untungnya ada yg sanggup hadiahkan cekelat bebanyak...

    ReplyDelete
  32. begitu alkisahnya. tapi akak lagi suka vochelle.

    ReplyDelete
  33. hikhik..gitu ceritanya :)

    ira ms mula2 bc blog ni..ira terfikir gigi owner blog ni rongak ke..ahahhha..sorry2..:p

    rupanya sbb suka mkn coklat..jgn mkn coklat dah banyak2 tau..hehe :)

    msti ex tu family x restu ea ika?xpeee ada y lebih baik..:)

    ReplyDelete
  34. coklat cadbury feveret jugak..sgala jnis cokelat kegialaan..hehe..bru tau ika keje akauntan..

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com