Mael Lambung | Movie 30

yeah . satu lagi movie ika nak review hari nie . lalalala . banyak betul ika tengok movie minggu nie . biasa la . keje kat ofis terlampau banyak  sampai ada masa nak tengok movie . hikhik .

MAEL LAMBUNG


SINOPSIS ::


Mael Lambung merupakan seorang penarik kereta yang cukup dikenali di Kuala Lumpur . Hidupnya mula berubah dan menjadi kelam kabut apabila bertemu dengan Maria  yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat .

Pelarian mereka untuk menyelamatkan diri membawa Mael dan Maria ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael . Rupa-rupanya Mael telah lama meninggalkan negeri kelahirannya ini kerana membawa diri .

Di kampung, Mael kembali bertemu dengan Rozie, bekas kekasihnya yang kini telah bergelar tunangan kepada Tiger . Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cembiri dengan hubungan yang pernah terjalin di antara Mael dan Rozie sebelum ini .

Penjahat memburu Maria kerana mahukan microcip yang mengandungi maklumat tender projek kerajaan itu akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu .


movie nie pon best ! seyes wa cakap lu . hahahaha . ade scene yang kelakar . ade gak scene yang agak panas . apekah ? hukhuk . nak tahu, tengok la movie nie :P . yang penting ade Zizan . hikhik

4 comments:

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com