car is kereta



hari nie nak share dengan korang pasal kereta even ika bukan tahu ape2 pasal kereta . ika tahu naik je . drive pon tak tahu . hikhik . insyaallah, nanti lesen tu ika akan amik jugak . senang sikit nanti . kalau rasa nak membawa hati yang luka, takyah tunggu teksi, bas or ape2 je la kan . drive je sendiri . lalalala

setakat nie ade la seketul motor . ego s je . tu pon kaler pink . sedang tersadai di kuantan . ika pulak dok kb . huhuhu . perhubungan jarak  jauh . hahaha

ika ade minat kat 3 ketul kereta nie . yang mana ika rasa kereta nie comel . tiga-tiga nie ika tak penah naik pon . penah tengok orang lain naik je :) 


Mini Cooperkete nie memang ika suka . sebab nampak sangat comel . kadang-kadang nampak cam kete Mr Bean . huhuhu . even kete nie kecik je, tapi ok pe . takyah naik ramai. 2 orang pon dah cukup . nampak sangat kedekut . hahaha . kalau dapat kete nie, memang sayang la kan . bawak masuk bilik, tido sekali . wakakaka . 



Volkswagen Beetle . kete nie pon ika suka . kalau versi lama tu, ika tak suka . hahaha . kete lama tu kat sini kitorang panggil "kereta kura-kura" . yang nie nampak lagi kacak . eh ? huhuhu .


Suzuki Swift . yang nie nampak tough . lalalala . yang nie ika biasa nampak orang naik tp ika sendiri belom . taknak naik kalau ada orang offer  sekali pon . nak naik nanti kete tu jadi hak milik ika . hahahaha . berangan sudah :P


berangan sekali sekala tu boleh kan ? tapi kalau nak angan-angan tu jadi kenyataan, kena la berusaha lebih sikit :) . 


nota gigi :: korang pulak, suka kete ape ?

61 comments:

  1. impian sya nk pakai mini coopers..hahaha

    ReplyDelete
  2. Hyundai sonata pun smart gak.. jom share duit beli satu! haha :D

    ReplyDelete
  3. @kimi jamai terus ika google . hahaha.jom ! kimi amik sparuh, ika amik separuh. haa

    ReplyDelete
  4. mini cooper tu cantik gak kan.. comel je.. hihi

    ReplyDelete
  5. nape semua kete ika warna itam?minat itam ea?then semua comel2 je kan?tak minat volkswagen GT? perghh menanah mata :D

    ReplyDelete
  6. ayu tak minat mni cooper,sbb tu susah nak minat swift..tp ramai kata cantik..huhu

    ReplyDelete
  7. owh.. cik rongoks ni minat kete yang comel2 ye... =) kaler itam pulak suma tu.. ehheh

    cik rongoks, tanya skit mcm mana nk buat doodle kt hujung entry ni? sis semut baru belajar berblog.

    ReplyDelete
  8. minat kereta kompak la ni ek :D

    ReplyDelete
  9. nak mini coopers tu sebijik boleh hehehehe

    ReplyDelete
  10. cantik mini cooper nie
    dah di barukan kan ..
    kalau dulu x der pun org minat ;)

    ReplyDelete
  11. tak kesah kete apapun,janji ada..

    ReplyDelete
  12. @IntaNBerliaN sgt cantik kak.tu kete paling ika suka ^^

    ReplyDelete
  13. @afzalsukasuki hahhaa..ika suka pink.tp kalau kete, hitam itu menawan.lalalala.. mmg menanah la mata tgk kete tu.hahaha

    ReplyDelete
  14. @Semut Senyum huhuhu..hitam tu menawan ^^

    errr..ika pon tak ingat dh cmne nk buat sbb ika pon google je tuto pasal tu.hihi

    ReplyDelete
  15. @ieda yup..dulu tak ramai minat. huhuhu.tp harga dia adoyaiiii.

    ReplyDelete
  16. eh samelah kite.. paling suka swift..macho gilos huhu

    ReplyDelete
  17. aiyooo kereta mahal2 la syg.. akak tak mampu memakainya..hehe

    ReplyDelete
  18. Morris Minor tu harganya mahu cecah ratus ribu tu...huhuuu.
    Servis kat servis center BMW..
    Walau apapun aku doakan anda berjaya mendapat ketiga-tiga keta tu.....hehehehhehe

    ReplyDelete
  19. nice..mini cooper ! :)

    jemput sertai segmen NAL :

    http://nyteamlife.blogspot.com/2012/07/segmen-ke-2-nal-edisi-ramadhan.html

    ReplyDelete
  20. amboi. semua kereta mahal je gayanya. hehehehe....

    ReplyDelete
  21. i prefer suzuki swift ! hhehe. style tu

    ReplyDelete
  22. @Hanif Idrus huhuhu..kena kawen dgn org kaya la cmnie.lalalala

    ReplyDelete
  23. suka pon..tade duit nak beli..haha..

    ReplyDelete
  24. i nak mini copper.. kalau tak, nak kereta yang besar ... hhuhu

    ReplyDelete
  25. tgh mengidam nk peluk cium toyota 86.. menanti kelahirannya dgn penuh sabar ;)

    ReplyDelete
  26. @babycomel perghhh ! huhuhu . sabar ye kak.nnt dia lahir la tu.hikhik

    ReplyDelete
  27. @Uncle Jonni pon ok kan ? xyh guna minyak. hahahaha

    ReplyDelete
  28. suka MPV..alphard..tp lam mimpi je lah hhuhuhu

    ReplyDelete
  29. @el sama la kak. mimpi je la kan.huhu

    ReplyDelete
  30. wahhh...
    kite pon suka tp xmampu nak beli lg..

    ReplyDelete
  31. sama jugak.. suka kereta mini cooper... nmpak cute. heheh

    ReplyDelete
  32. dari dulu minat nissan GTR tp setakat minat je lah hehe

    ReplyDelete
  33. kita suka kete lancer.. bromm bromm..

    ReplyDelete
  34. saya pun minat mini cooper tapi x mampu beli..huhu

    ReplyDelete
  35. @kaishin sama la.minat je pon yg atas nie. hahaha

    ReplyDelete
  36. @Liza Razak hahaha..sama la.minat je.x mampu nk beli .hukhuk

    ReplyDelete
  37. Yana mengimpikan sebuah kereta Buggati Veyron:) Perghh ! Terasa nikmatnyaa kalau boleh bawah , sampai nampak gusi perr , dah laa keta tu laju kemain , hahaha:)

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com