Restu

..nak story pasal RESTU..
..entry nie kan ika dah tulis hari Ahad..
..tapi tajuk je la.hahaha
..then, mood tibe2 ke laut..
..hari nie baru mood tu pulang ke darat :P


..biasalah kan masuk je umur 20++ mesti dok fikir pasal cinta..
..fikir pasal kahwin..
..sape yang tak jeles kan tengok member2 dah ramai yg kahwin..
..ade yang dah ade anak..
..tengok betapa bahagianya mereka ^___^




..ika nak story pasal RESTU nie maybe sbb ika dalam
situasi tersebut..
..ataupon sudah melepasi situasi itu..hukhuk


..pada pendapat korang la kan, RESTU daripada papa mama tu penting ke tak ? ..
..mestilah penting..
..sangat penting :)


..bagi ika, walaupon kita sayang sangat2 kat bf/gf kita tu..
..tapi kalau dah papa mama tak RESTU,
so hubungan tu takkan ke mana..
..RESTU papa mama dan keluarga amatlah penting bagi ika..
..walaupon papa ika dah takde..
..ika still nak papa gembira di sana bila tengok ika bahagia..
..bukan ika sahaja, malah seluruh ahli keluarga gembira dengan jodoh ika :)




..memang kita kahwin dengan dia..
..tapi dalam masa yang sama, kita kena berdepan
dengan family dia..
..samalah jugak dengan dia..
..kenalah pandai amik hati kan ?
..kalau dah time kenal-kenal pon family dah tak RESTU,
cmne pulak lepas dah kahwin ? hukhuk




..papa mama mane yang nak tengok anak diorang tak bahagia kan ?
..mesti ada sebab kenapa papa mama tak RESTU..
..kita sebagai anak pulak dok mempertahankan insan yang belum pasti jadi hak kita..
..patut kah ? huhuhu


..apa salahnye kita tanya papa mama sebab kenapa mereka tak bersetuju dengan pilihan kita..
..hati papa mama perlu dijaga..
..tanpa mereka, takdelah kita kat sini sekarang :)
..papa mama hanya mahu yang terbaik untuk anak mereka..




..dan kita sendiri pon mahu yang terbaik kan untuk diri kita ?
..kita sendiri nak keluarga yang bahagia..
..keluarga yang sentiasa ade untuk kita..


..ape pon keputusan yang keluarga kita buat untuk kita, yakinlah pasti ade hikmah di sebalik semua tu..
..pilihan papa mama itu sentiasa yang terbaik untuk kita :)



24 comments:

  1. a'aa dalam perhubungan, jika kita nk bahagia.. dapatlan restu dr parent kita.. :-)

    ReplyDelete
  2. huhu.. rstu... biasa nye yg jenis rapat ngan family je akan berkongsi semuanye ngan mak ayah... :)

    ReplyDelete
  3. IntanBerlian :: huhuhu..ika pon fikir camtu jugak :)

    ReplyDelete
  4. Taufiq Arifin :: ade btol nye jugak :)

    ReplyDelete
  5. kena bercinta dgn keluarga juga :D bru aman dh bahagia :D

    ReplyDelete
  6. btol tu amran aiman :)) baru aman dan bahgia cmtu ^^

    ReplyDelete
  7. ehe..rasa cam tak lama lagi ada org yg nk naik pelamin nie...moga cpt jodoh ika...n mendapat semua rest dr seluruh keluarga ke 2/2 pihak....amin

    ReplyDelete
  8. hahhaha..kelakar la kak izan nie..saje je buat entry nie.lambat lg nk kawen.hikhik

    ReplyDelete
  9. of course restu dr ibu bapa sangat la penting...barulah keluarga bahagia,dan suami isteri yang patuh dan taat pada agama islam,insyaalah bahagia..

    ReplyDelete
  10. Restu kedua org tua mmg penting. Demi kebahagiaan bersama. Kadang tu mrk kurang yakin. Kalau kita rasa yakin. Kita boleh yakinkan ibu bapa kita. Insyaallah ada jodoh tak ke mana.

    ReplyDelete
  11. Belladeone :: hihihi..btol tu..keluarga bahagia :))

    ReplyDelete
  12. Ummi Iman :: aminnn..huhuhu.tp kdang2 tu walaupon kita dh yakinkan diorang, still diorang tak setuju jugak T_T

    ReplyDelete
  13. setuju sgt dik,,apa-apapun mesti melalui mak ayah,,p/s kiut sangat gambar2 kartun tu,,;)

    ReplyDelete
  14. kan ? mak ayah tu mesti didahului :))
    katun tu google je.hikhik

    ReplyDelete
  15. betul tu.. setuju sangat.. restu mak ayah ni sesangat la penting..

    ReplyDelete
  16. sis dah bertekad kalau kawen mmg kena dapat restu.kalau tak sanggup putus.tapi Alhamdullillah ..dah kwen. semua restu.hehe

    ReplyDelete
  17. Restu keluarga penting untuk memulakan sebuah kehidupan.. Kerana kita hanya merancang, seandainya ada masalah pada keluarga juga kita akan mengadu nasib kan? Jadi kenela fikir masak2 kalau family kurang restu.. tapi boleh jugak cube pujuk2 dulu kan? iyelah bukan senang nak lepaskan anak mereka kan...

    ReplyDelete
  18. RESTU itu sangat penting. terutama RESTU daripada ibu bapa :)

    ReplyDelete
  19. nik rosmawati :: tu la yg ika buat sekarang.family tak restu, putus je :(

    ReplyDelete
  20. KasihDariLaut :: thanks kak ! ^_______^ btol tu kak.family la segala-galanya :)

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah... direstui. asalkan pilihan kita tu membahagiakan itu dah cukup baik pada parents.

    ReplyDelete
  22. untunglah kak.hihihi
    insyaallah pilihan ika nnt boleh bahagiakan ika.aminnn

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com