makan untuk hidup !

..hari nie nak kongsi pasal makan !
..disebabkan ika suka makan, so ika nak share la pasal makan-makan nie.hukhuk


..hujung minggu lepas, ika kuar jalan-jalan 
dengan Kak Mawar..
..future sister-in-law ika.hihihi
..so, kitorang g jalan-jalan cari makan..
..sbb bakal adik ipar dia nie suka makan..
..nasib baik dia awal-awal dah tahu..


..first sekali kitorang g makan kat Noodle Station, 
Kb Mall..
..breakfast kat sana..
..breakfast la sgt..hahaha
..mase sampai tu dah pukul 11 lebih :)
..so, makan je la kan..


Tom Yam Crispy Noodle


..yg nie sedap..
..tapi pedas ! hukhuk
..nak nangis rase ika mase makan tu..
..tapi seyes mmg sedap :)



Mango Sorbet


..yang nie air yg ika order :)
..sedapppppp !
..tapi kan gelas dia besar..
..so, kalau korang pergi berdua, better korang order satu je la yang nie..
..mmg cukup untuk 2 orang minum..
..ika minum hari tu pon tak habis..
..sedangkan kemain dah banyak ika sedut..hahaha



Mango Snow


..yang nie pulak air yg Kak Mawar order..
..same je kot dgn yang ika punye tu..
..cume gelas dia yg lain.hahaha


..then, ika terserempak dengan member satu 
sekolah ika nie..
..member mase Form 4..
..last jumpe pon mase sekolah dulu la..
..lepas tu x jumpe dah..
..besar giler badan dia.hahaha
..perangai dia still sama cam dulu :)




..nie la Kak Mawar ika yang tersayang :)
..sekarang dia ade kat Vietnam..
..tengah buat lawatan kat sana ^^



..seeeeeee ! air ika td tak habis..
..banyak sangat T_T
..tapi air tu mmg sedap :)


..then, masa untuk shopping !
..ika tak beli ape2 pon sbb kita kena jimat.haha
..kalau ikut nafsu, semua benda nak beli.. kan ?
..so, hati-hati lah wahai hati yer..
..sila kawal nafsu membeli anda :)



..lepas Kb Mall, kitorang menuju ke Tesco pulak..
..jalan-jalan kat sana pulak..
..sebab ?
..sebab kitorang tension.hahaha
..yang tension lebih tu Kak Mawar sebenarnya..
..ika tumpang tension..hukhuk


..sampai sana, kita kena makan !
..makan lagik ! :)
..kali nie ika makan kat Secret Recipe pulak..
..so yummy ^^



Grilled Black Pepper Chicken


..first time ika makan benda nie..
..yang pasti, jagung tu memang sedap ! haha
..manis gituuw..
..ayam pon sedap..
..cuma mungkin ika tak boleh terima hakikat bila kuah tu dimakan dengan nasi tu.hukhuk
..rase dia lain macam sikit..
..kalau korang nak tahu rase dia cmne, try la ! hahaa



Frosty Watermelon Juice


..yang nie air ika order :)
..konfem sedap !
..tak rugi tau order..
..sedap hingga menjilat jari..hahaha




..so, kat atas nie antara menu-menu yang ika suggestkan utk korang bila :)
..sila cuba yer..
..yang pasti hanya kat Noodle Station dan jugak Secret Recipe sahaja..hukhuk


..ika sekarang pon dah makin bulat..
..suka sangat makan..
..g keje makan..
..dok tempat keje, makan..
..balik keje, makan..
..tgh online pon, makan..
..hahahahha


..yang pasti, makan banyak tak semestinya gemuk ! ^^


4 comments:

  1. air mngga dio meme sdap..aku sore buleh abih..haha

    ReplyDelete
  2. hahahha..mmg best tp perut dah tak boleh nak msuk.dh penuh :) hihihi

    ReplyDelete

Don’t find love, let love find you. That’s why it’s called falling in love, because you don’t force yourself to fall, you just fall. :)

Copyright © Noor Atikah Ramli Designed by azhafizah.com